Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-02-2009, 03:17 AM   #31
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Re: AKG SolidTube

Quote:
Originally Posted by spidermusic View Post
I ne samo za VO!

Ja sam ga uzeo relativno skoro... Odlican allrounder!
Old 19-02-2009, 03:54 PM   #32
gorjan
Senior Member

Ima li neko jos koji snimak glasa na Solidtube-u? Jako dobro mi zvuci ovo sto je radio Rasta
pozdrav
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2009, 04:34 PM   #33
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rasta View Post
Imam taj mikrofon godinama. Ponekad se probije pored U87 i C414 na vokalu. Ima jaku koloraciju. Poprilicno spor mikrofon i po karakteru vise zvuci kao kvalitetni dinamicki mikrofoni uz lampu i osjetljivost kondenzatora. Odlican za vanjsku kozu bas bubnja. Trpi puno SPL-a i jako je robustan. Dosta dobar u freefieldu i kao M komponenta M-S setupa.

Na vokalima zna cesto jako leci specificnim muskim vokalima, pogotovo gdje ima vise price nego pjevanja u kantautorskim varijantama. Moram napomenuti da ponekad na takvim grubim muskim vokalima ponekad vise legne i SM57 u odnosu na U87. Malo je prespecifican za allroundera, tako da nikako ne bi smio biti prvi vokalni mikrofon, pogotovo za zenske vokale.

Evo dva primjera koja sam snimio:

Voland Le Mat - Putnik http://www.youtube.com/watch?v=w39rLGbfJqQ

The Chweger - 7 minutes http://www.myspace.com/chweger
Rista, Rasta

ko ce vas pohvatati?

Elem Rasta mnogo dobar bend ovaj Svager javi mi na pm ako mogu da izmolim neku mp3-ojku...
Bash su me odusevili

pozz
korenjak is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2009, 01:18 PM   #34
Rista
Junior Member

I Rista je Rasta
Rista is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2009, 11:00 PM   #35
Rasta
Member

Quote:
Originally Posted by korenjak View Post
Rista, Rasta

ko ce vas pohvatati?

Elem Rasta mnogo dobar bend ovaj Svager javi mi na pm ako mogu da izmolim neku mp3-ojku...
Bash su me odusevili

pozz
Evo pitao sam bend, pa kad se konzultiraju medjusobno, javim ti na pm.
Rasta is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2009, 01:13 AM   #36
fosnex
Member

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
Ja imam zescu kolekciju mikrofona, pa sam uobrazio da se pomalo i razumem.

Pa, covek je spominjao i Brauner.

Ne, razlika u ceni je neznatna u odnosu na razliku u kvalitetu.

Pa sad kupis Behringer B2 Pro, na vise mesta ce da sedne, i posle SolidTube-a ce delovati kao da si izvadio vatu iz usiju.

Na njega sam i ja mislio u ranijem postu.

A koji tretman je vokal dobio nakon usnimavanja?

Ja bih pre rekao: uprkos mikrofonu.

SolidTube je velik, providi mu se lampa koja svetli, i super je da impresionira seljake, za sve ostalo je zesce govno. E sad, neki i od govana znaju da naprave pitu, al' je ja ipak ne bih jeo.

RM

Pa ja bih stvarno volio da cujem nesto od tvojih snimaka retromane posto vidim da si jako upoznat sa mikrofonima i tehnikom in global , pa ako mozes da okacis neke snimke koje si radio ili da navedes neke ploce ili snimke koje si radio da cujemo te razlike, posto imas bas jake tvrdnje da je solid tube smece od mikrofona.... Nemam ni ja neko misljenje da je neko ludilo od mic-a u pitanju ali nikad nisam cuo da neko toliko prica lose o tom mikrofonu,pa reko cisto da okacis neke snimke da malo cujemo razliku u mixevima.... pozz
fosnex is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2009, 02:20 PM   #37
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Svatko ima pravo reci sta misli...ukusi su razliciti....mikrofoni su razliciti....ja imam osobno i K2 i SoildTube....negdje sam napisao i popis ostalih mikrofona koje imam....Ova dva koristim dosta cesto, i SolidTube nije neupotrebljiv kako se iz ovog threada moze zakljuciti....
Al sta je tu je...
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2009, 08:07 PM   #38
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ad Fines View Post
Svatko ima pravo reci sta misli...ukusi su razliciti....mikrofoni su razliciti....ja imam osobno i K2 i SoildTube....negdje sam napisao i popis ostalih mikrofona koje imam....Ova dva koristim dosta cesto, i SolidTube nije neupotrebljiv kako se iz ovog threada moze zakljuciti....
Al sta je tu je...
A mozes li da nam malo opises npr Solidtube vs K2 vs c414 (mislim da i njega imas).... karakter, boja, rezolucija....
Old 24-02-2009, 10:59 PM   #39
ssskansi
Member

Kontroverzan mic, nema što...Gdje god se pojavi na forumima maratonski postovi o njemu. Sad mi pada na pamet ona o dobrom konju i prašini, ali ipak je netko već spomenuo da su različiti ukusi lijepa stvar na ovoj planeti.

Anyway, nikad ne gledam na marku mikrofona kad snimam niti se obazirem na hypove o opremi tako da često završavam na čudnim kombinacijama mic i preampova. Što se tiče Solidtubea, dobio sam češće dobre čak i odlične rezultate koristeći ga(doduše, skinuo sam spužvicu sa membrane ispod oplate-nekako mi bolje zvuči). Snimao sam na njemu pokojnog Dina Dvornika na zadnjoj ploči na tri pjesme. Vjerujte da se imalo i drugog izbora...Solidtube smo on i ja izabrali jednoglasno na tim pjesmama na blindtestu. Konkurancija je bila Neumann CMV 563 sa m7 kapsulom, stari u87, AT4060 i Brauner phantom. Na većini albuma je doduše Neumann cmv563.

Eh,da...Solidtube je također odličan za gitarska pojačala. Trpi gadan SPL bez dodatne distorzije...

Eto...
ssskansi is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2009, 11:16 PM   #40
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ok... hvala

A sta je to zbog cega ste se odlucili na blind testu?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules