|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Mason
|
![]()
Slu?ao sam neke snimke Marije Mihajlović za koje mi Marija ka?e da je snimao Vlada Negovanović upravo sa AKG Solid Tube. Zvuče odlično!
Sad... "malo" je do Marije, "malo" do Vlade, a malo i do mikrofona... ![]()
![]() |
#12 | |
Senior Member
|
![]()
Ja imam zescu kolekciju mikrofona, pa sam uobrazio da se pomalo i razumem.
Pa, covek je spominjao i Brauner. Ne, razlika u ceni je neznatna u odnosu na razliku u kvalitetu. Quote:
Na njega sam i ja mislio u ranijem postu. A koji tretman je vokal dobio nakon usnimavanja? Ja bih pre rekao: uprkos mikrofonu. SolidTube je velik, providi mu se lampa koja svetli, i super je da impresionira seljake, za sve ostalo je zesce govno. E sad, neki i od govana znaju da naprave pitu, al' je ja ipak ne bih jeo. RM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Mi vec imamo akg 3000b i behringer b-2pro treba nam nesto bolje ,prva opcija je bila SolidTube pa sad ako ona odpadne videcemo dalje kako.Budzet je tu negde 1000-1100e.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]() Quote:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Imam taj mikrofon godinama. Ponekad se probije pored U87 i C414 na vokalu. Ima jaku koloraciju. Poprilicno spor mikrofon i po karakteru vise zvuci kao kvalitetni dinamicki mikrofoni uz lampu i osjetljivost kondenzatora. Odlican za vanjsku kozu bas bubnja. Trpi puno SPL-a i jako je robustan. Dosta dobar u freefieldu i kao M komponenta M-S setupa.
Na vokalima zna cesto jako leci specificnim muskim vokalima, pogotovo gdje ima vise price nego pjevanja u kantautorskim varijantama. Moram napomenuti da ponekad na takvim grubim muskim vokalima ponekad vise legne i SM57 u odnosu na U87. Malo je prespecifican za allroundera, tako da nikako ne bi smio biti prvi vokalni mikrofon, pogotovo za zenske vokale. Evo dva primjera koja sam snimio: Voland Le Mat - Putnik http://www.youtube.com/watch?v=w39rLGbfJqQ The Chweger - 7 minutes http://www.myspace.com/chweger |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Solid Tube nije lo? mic. Koristim ga povremeno za acc gitaru s metalnim ?icama i ponekad za prateće vokale.
E da, dobar mi je i za bračeve (tambure). Promijenio sa lampu (Bila je neka kineska ecc83) i onda je malo bolje "prosviro". Kad se sve zbroji, cijena mu je malo visoka za njegovu stvarnu vrijednost, ali ako ga već ima? mo?e poslu?iti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
E sad - da li to ?to su sibilanti tako (jako) dobro kontrolisani treba pripisati mikrofonu ili de-esseru? Kod obojice pevača sam u početku bio u strahu od S - čujem low-level, close-mike pevanje i već se pripremim na havariju, a onda me sačeka ne?to sasvim udobno ![]() Pogotovo kod Chwegera - čovek em peva tekst koji je prepun S-ova, em ih formira onako ju?noslovenski tvrdo, ali sve je nekako udobno... He, i ono ?to me jo? zanima kod Chwegera - kolika je bila razlika u udaljenosti od mica između prve strofe i ostatka pesme? Ako se seća?... Bila bi to dobra uputnica za one koji poput mene ne poznaju mikrofon, a zanima ih. Pozdrav
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
rodeK2 ili akg solidtube ili neumannTLM193 | drzox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 48 | 11-04-2008 01:34 AM |