|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
VIP Member
|
Quote:
E sad - da li to ?to su sibilanti tako (jako) dobro kontrolisani treba pripisati mikrofonu ili de-esseru? Kod obojice pevača sam u početku bio u strahu od S - čujem low-level, close-mike pevanje i već se pripremim na havariju, a onda me sačeka ne?to sasvim udobno ![]() Pogotovo kod Chwegera - čovek em peva tekst koji je prepun S-ova, em ih formira onako ju?noslovenski tvrdo, ali sve je nekako udobno... He, i ono ?to me jo? zanima kod Chwegera - kolika je bila razlika u udaljenosti od mica između prve strofe i ostatka pesme? Ako se seća?... Bila bi to dobra uputnica za one koji poput mene ne poznaju mikrofon, a zanima ih. Pozdrav
|
|
|
|
#2 |
|
MAO
|
meni je upravo u sibilantima solidtube na problematičnom pevaču pobedio amethysta i c414zlatni. Što ne znači da ne volim amethysta, tesna je odluka pala, i to dosta bazirana na sibilantima.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
VIP Member
|
Razuman stav. Ne kapiram za?to ljudi obično zanemaruju tu stavku. Pogotovo kada se radi o close mikingu. Ovi Rastini primeri me nekako pribli?avaju eventualnoj kupovini SolidTube-a za potrebe voiceovera za TV/video. Ili gre?im...?
|
|
|
#4 |
|
MAO
|
ja bih pre razmislio o at4050, jako zanimljiv mic za VO
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
VIP Member
|
...i za sva?ta jo? pone?to. Nego čisto razmi?ljam - ako neke stvari koje su za sada na dugom ?tapu profunkcioni?u, mo?da ST ne bi bio tako lo? kao ?to ljudi vole da ka?u...
Pozdrav
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
E sad da rezimiramo meni treba pored akg 3000b i behringer-a b-2 pro bolji mikrafon za 1000e.Da li bi SolidTube po vama bio najbolji izbor za tu cenu , za snimanje vokala?PS malo mi sve deluje konfuzno sto se tice SolidTube-a za sada , ne znam sta da radim.Da li da kupim ili ne?
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Mason
|
Quote:
Ozbiljna konstrukcija, mic sa trafoima... Zatim (za ne?to veće pare) Peluso 2247 (po uzoru na u47)? Dakle cevna varijanta... http://www.pelusomicrophonelab.com/2247.html
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Pro Member
|
Ja sam ga uzeo relativno skoro... Odlican allrounder!
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
Ima li neko jos koji snimak glasa na Solidtube-u? Jako dobro mi zvuci ovo sto je radio Rasta
pozdrav |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|