Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-02-2009, 06:11 PM   #11
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: AKG SolidTube

Slu?ao sam neke snimke Marije Mihajlović za koje mi Marija ka?e da je snimao Vlada Negovanović upravo sa AKG Solid Tube. Zvuče odlično!
Sad... "malo" je do Marije, "malo" do Vlade, a malo i do mikrofona...
Old 15-02-2009, 08:14 PM   #12
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Ja se ne razumem toliko (ovo mi je jedini mikrofon)
Ja imam zescu kolekciju mikrofona, pa sam uobrazio da se pomalo i razumem.

Quote:
Pa covek je pitao za Solid Tube, a ne za Brauner?
Pa, covek je spominjao i Brauner.

Quote:
A i razlika u ceni je bitna....a?
Ne, razlika u ceni je neznatna u odnosu na razliku u kvalitetu.

Quote:
a kao i svi mikrofoni, mozda nece da sedne bas na svaki vokal, al' sta sad?
Pa sad kupis Behringer B2 Pro, na vise mesta ce da sedne, i posle SolidTube-a ce delovati kao da si izvadio vatu iz usiju.

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
snimao Vlada Negovanović upravo sa AKG Solid
Na njega sam i ja mislio u ranijem postu.

Quote:
Zvuče odlično!
A koji tretman je vokal dobio nakon usnimavanja?

Quote:
a malo i do mikrofona...
Ja bih pre rekao: uprkos mikrofonu.

SolidTube je velik, providi mu se lampa koja svetli, i super je da impresionira seljake, za sve ostalo je zesce govno. E sad, neki i od govana znaju da naprave pitu, al' je ja ipak ne bih jeo.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2009, 07:16 PM   #13
Rista
Junior Member

Mi vec imamo akg 3000b i behringer b-2pro treba nam nesto bolje ,prva opcija je bila SolidTube pa sad ako ona odpadne videcemo dalje kako.Budzet je tu negde 1000-1100e.
Rista is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2009, 07:26 PM   #14
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
E sad, neki i od govana znaju da naprave pitu, al' je ja ipak ne bih jeo.
Mada, mo?da si se već i najeo silnih ukusnih pita za koje nisi znao od kakvih su sve govana pravljene
Old 16-02-2009, 08:11 PM   #15
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rista View Post
Mi vec imamo akg 3000b i behringer b-2pro treba nam nesto bolje ,prva opcija je bila SolidTube pa sad ako ona odpadne videcemo dalje kako.Budzet je tu negde 1000-1100e.
Mislim da je Brauner Phantom u tom cenovnom rangu...A Solidtube polovan moze da se nadje za mnogo manje pare .... Ja bih pre uzeo Brauner-a ali se ni bi zalio ni na Solidtube
Jan is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2009, 08:38 PM   #16
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Mada, mo?da si se već i najeo silnih ukusnih pita ...
Nisam bas preterano gadljiv, al' prepoznam miris na kilometar daleko. Eto jedan clan foruma, pravi ukusne pite, al' u nekim sam imao primedbe na vokal - ispostavilo se da je bas u tim koriscen SolidTube.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2009, 08:43 PM   #17
didovzub
Member

didovzub's Avatar

Quote:
Jan Re: AKG SolidTube

Quote:
Originally Posted by Rista

Mislim da je Brauner Phantom u tom cenovnom rangu...A Solidtube polovan moze da se nadje za mnogo manje pare .... Ja bih pre uzeo Brauner-a ali se ni bi zalio ni na Solidtube
potpisujem jana,za te pare mislim da je brauner top izbor,ima? tu na podforumu sticky sa testom mikorfona,pogledaj komentare i snimke pa procjeni ?ta ti treba i pa?e...
didovzub is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2009, 09:13 AM   #18
Rasta
Member

Imam taj mikrofon godinama. Ponekad se probije pored U87 i C414 na vokalu. Ima jaku koloraciju. Poprilicno spor mikrofon i po karakteru vise zvuci kao kvalitetni dinamicki mikrofoni uz lampu i osjetljivost kondenzatora. Odlican za vanjsku kozu bas bubnja. Trpi puno SPL-a i jako je robustan. Dosta dobar u freefieldu i kao M komponenta M-S setupa.

Na vokalima zna cesto jako leci specificnim muskim vokalima, pogotovo gdje ima vise price nego pjevanja u kantautorskim varijantama. Moram napomenuti da ponekad na takvim grubim muskim vokalima ponekad vise legne i SM57 u odnosu na U87. Malo je prespecifican za allroundera, tako da nikako ne bi smio biti prvi vokalni mikrofon, pogotovo za zenske vokale.

Evo dva primjera koja sam snimio:

Voland Le Mat - Putnik http://www.youtube.com/watch?v=w39rLGbfJqQ

The Chweger - 7 minutes http://www.myspace.com/chweger
Rasta is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2009, 01:17 PM   #19
La notte
Member

La notte's Avatar

Solid Tube nije lo? mic. Koristim ga povremeno za acc gitaru s metalnim ?icama i ponekad za prateće vokale.
E da, dobar mi je i za bračeve (tambure).
Promijenio sa lampu (Bila je neka kineska ecc83) i onda je malo bolje "prosviro".
Kad se sve zbroji, cijena mu je malo visoka za njegovu stvarnu vrijednost, ali ako ga već ima? mo?e poslu?iti.
La notte is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2009, 02:50 PM   #20
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rasta View Post
Poprilicno spor mikrofon i po karakteru vise zvuci kao kvalitetni dinamicki mikrofoni uz lampu i osjetljivost kondenzatora.
Čuj, i opis mikrofona i primeri su odlični. Nisam se sretao sa SolidTube-om, ali ubedio si me da je to koristan mikrofon.

E sad - da li to ?to su sibilanti tako (jako) dobro kontrolisani treba pripisati mikrofonu ili de-esseru? Kod obojice pevača sam u početku bio u strahu od S - čujem low-level, close-mike pevanje i već se pripremim na havariju, a onda me sačeka ne?to sasvim udobno

Pogotovo kod Chwegera - čovek em peva tekst koji je prepun S-ova, em ih formira onako ju?noslovenski tvrdo, ali sve je nekako udobno...

He, i ono ?to me jo? zanima kod Chwegera - kolika je bila razlika u udaljenosti od mica između prve strofe i ostatka pesme? Ako se seća?... Bila bi to dobra uputnica za one koji poput mene ne poznaju mikrofon, a zanima ih.

Pozdrav

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules