Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-04-2008, 09:30 AM   #1
drzox
Member

Default rodeK2 ili akg solidtube ili neumannTLM193

Trenutno imam na raspolaganju Neumann TLM193 koji nije moj,nego mog rodjaka i on bi ga sad prodao za nekih 600 evra.Taj mikrofon po mom iskustvu sa njim odgovara samo zenskim vokalima ,jos ni jedan muski vokal mi se nije svidio(urdio sam jedno 10 pjesama sa njim 9+1).E sad pitanje je sljedece
Da li da kupim od njega TLM193 ili RODEK2 ili AKG solidtube.
Ni Rodu ni solidtube nisam nikad cuo.Za Solidtube imam prporuku covjeka koji ima Sony800g i imao je solidtube i kaze da bi ako ista opet uzeo solidtube,jer po njemu imaju slicnih karakteristika,ali mislim da rodu nije probao.

Eto ,sta da radim?Moze i preporuka neke druge marke nisam se ogranicio na ova dva ,nego me kopka ovaj SOLIDTUBE njega bi najradije ali jos koje misljenje nije zgoreg.
Hvala unaprijed.
Old 04-04-2008, 11:23 AM   #2
master29
Banned

Default Re: rodeK2 ili akg solidtube ili neumannTLM193

Quote:
Originally Posted by drzox View Post
Trenutno imam na raspolaganju Neumann TLM193 koji nije moj,nego mog rodjaka i on bi ga sad prodao za nekih 600 evra.Taj mikrofon po mom iskustvu sa njim odgovara samo zenskim vokalima ,jos ni jedan muski vokal mi se nije svidio(urdio sam jedno 10 pjesama sa njim 9+1).E sad pitanje je sljedece
Da li da kupim od njega TLM193 ili RODEK2 ili AKG solidtube.
Ni Rodu ni solidtube nisam nikad cuo.Za Solidtube imam prporuku covjeka koji ima Sony800g i imao je solidtube i kaze da bi ako ista opet uzeo solidtube,jer po njemu imaju slicnih karakteristika,ali mislim da rodu nije probao.

Eto ,sta da radim?Moze i preporuka neke druge marke nisam se ogranicio na ova dva ,nego me kopka ovaj SOLIDTUBE njega bi najradije ali jos koje misljenje nije zgoreg.
Hvala unaprijed.
Ja u studiju imam puno kvalitetnijih mikrofona od gore navedenih,ipak najvise koristim Solidtube,ne znam iz kog razloga meni bar daje neku univerzalnu sliku.Uglavnom ga ljudi pljuju i neko ce me ubiti posle ovog topica al ja sam Neumann-a u 87 stavio u koferce i najvise koristim Solidtube.Pozz

Last edited by master29; 04-04-2008 at 12:35 PM.
master29 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2008, 11:59 AM   #3
Max
Pro Member

Verovatno se bavis narodnom muzikom .... narodnjaci ga obozavaju ....Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2008, 12:14 PM   #4
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Verovatno se bavis narodnom muzikom .... narodnjaci ga obozavaju ....Pozdrav
Na solidtube-u su radjeni vokali za film "All god's children can dance" i nisu se nesto Ameri zalili.Naravno da radim i narodnu muziku al to nije kontekst ove price.Neznam sta si hteo sa tim da postignes al ajd AKG-Solidtube je mic za narodnjake.

Old 04-04-2008, 12:19 PM   #5
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by master29 View Post
Na solidtube-u su radjeni vokali za film "All god's children can dance" i nisu se nesto Ameri zalili.Naravno da radim i narodnu muziku al to nije kontekst ove price.Neznam sta si hteo sa tim da postignes al ajd AKG-Solidtube je mic za narodnjake.
Nista nisam hteo da postignem ....Mikrofoni su individualna stvar .....Po meni je K2 daleko bolji mic , ali takodje znam da mnogi u narodnoj muzici vole solid tube , te tako pretpostavih da se bavis istom ...Ne moras odmah da skaces i da mislis da neko ima nesto bas protiv tebe Pozdrav
Old 04-04-2008, 12:31 PM   #6
master29
Banned

Quote:
Nista nisam hteo da postignem ....Mikrofoni su individualna stvar .....Po meni je K2 daleko bolji mic , ali takodje znam da mnogi u narodnoj muzici vole solid tube , te tako pretpostavih da se bavis istom ...Ne moras odmah da skaces i da mislis da neko ima nesto bas protiv tebe Pozdrav
Ma neskacem,nije problem samo svaki put kad se zakaci bilo koji topic ljudi reaguju bezveze na narodnu muziku pa je cak povezuju i sa kablovima.Nije solidtube vezan toliko bash sa narodnjacima koliko mislis,mislim da je u-87 vezaniji jer su jedino za njega culi pa imam problem vrste"nemas u-87 auuu pa to je los studio,jbg nerazumeju se ljudi"Samo sam hteo da kazem da meni ima najuniverzalniji saund,namoram svaki sekund da menjam mikrofone,tu je za svaku priliku.Max da mislim da neko ima nesto protiv mene nebi ovde ni bio,pozz

PS Covek je pitao za misljenje ja sam izneo svoje sa naznakom da ce me neko ubiti zbog gore navedenog.

Last edited by master29; 04-04-2008 at 12:34 PM.
Old 07-04-2008, 09:00 AM   #7
drzox
Member

Ne kontam sta znaci mikrofon za narodnjake ili mikrofon za zabavnjake ill operni i slicno.Pa valjda se gledaju karakteristike onoga sto mic reprodukuje a ne muzike koju snima.
Kazi MAx zasto ti je bolji K2 od Solidtuba,jeli ti se vise svidja boja K2?
Kad snimas jake vokale sa K2 da li ljepi membranu ako pjevac stoji dosta blizu ili je DOBRO otporan na to?
MAster29 hvala na misljenju.
Old 07-04-2008, 10:28 AM   #8
Max
Pro Member

Quote:
Ne kontam sta znaci mikrofon za narodnjake ili mikrofon za zabavnjake ill operni i slicno.Pa valjda se gledaju karakteristike onoga sto mic reprodukuje a ne muzike koju snima.
Kazi MAx zasto ti je bolji K2 od Solidtuba,jeli ti se vise svidja boja K2?
Kad snimas jake vokale sa K2 da li ljepi membranu ako pjevac stoji dosta blizu ili je DOBRO otporan na to?
MAster29 hvala na misljenju.
Narodnjaci su specificni , vole velike mikrofone i svasta ima je nesto bitno , a da to nije zvuk .....

Za vokale mi vise odgovara roda , ali recimo za sobu u kojoj sam snimao gitarsko pojacalo , super je legao solid tube .....

Mada , kazem i ponavljam , mikrofoni su individualna stvar , pogresno je da pitas ljude za misljenje , kad nece oni raditi na njemu , nego ti ..... tako da zamoli nekoga ko ima oba mica , da snimis kod njega par vokala , pa uporedi sam kuci .....

Pozdrav
Old 09-04-2008, 09:25 PM   #9
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Quote:
Quote:
Narodnjaci su specificni , vole velike mikrofone i svasta ima je nesto bitno , a da to nije zvuk .....
Ne postoji bolji odgovor! Ali...
U pitanju su babe i zabe, ovaj Neuman je condenser, a ova dva su Tube, dakle nije ista definicija u samom startu!
Ali neko moje zapazanje, Solid Tube je za ove Hi-Fi pevace, da im bude lepo u slusalicama kao i kod kuce kad ukljuce Loudnes, definitivno ne bi bio moj izbor! Za taj novac K2 je dobra kupovina, cak i za manje novca NTK ukoliko ti ne treba OMNI mic...
Solid Tube ce ti u startu mozda najbolje i zvucati, ali problem sa njim nastaje kasnije kad taj vokal treba da bude svoj, jednostavno ne mozes sa njim nista! Poslusaj sva tri negde, ali ako ti treba prvenstveno za vokal, ja ga nikada ne bih snimao sa necim sto nema lampu!

Pozdrav!

Last edited by kravadinka; 09-04-2008 at 09:28 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 09:30 PM   #10
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Nisu li i Tube mikrofoni kondenzatorski?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules