|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Trenutno imam na raspolaganju Neumann TLM193 koji nije moj,nego mog rodjaka i on bi ga sad prodao za nekih 600 evra.Taj mikrofon po mom iskustvu sa njim odgovara samo zenskim vokalima ,jos ni jedan muski vokal mi se nije svidio(urdio sam jedno 10 pjesama sa njim 9+1).E sad pitanje je sljedece
Da li da kupim od njega TLM193 ili RODEK2 ili AKG solidtube. Ni Rodu ni solidtube nisam nikad cuo.Za Solidtube imam prporuku covjeka koji ima Sony800g i imao je solidtube i kaze da bi ako ista opet uzeo solidtube,jer po njemu imaju slicnih karakteristika,ali mislim da rodu nije probao. Eto ,sta da radim?Moze i preporuka neke druge marke nisam se ogranicio na ova dva ,nego me kopka ovaj SOLIDTUBE njega bi najradije ali jos koje misljenje nije zgoreg. Hvala unaprijed.
![]() |
#2 | |
Banned
|
![]() Quote:
Last edited by master29; 04-04-2008 at 12:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Verovatno se bavis narodnom muzikom .... narodnjaci ga obozavaju ....Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
![]() Quote:
PS Covek je pitao za misljenje ja sam izneo svoje sa naznakom da ce me neko ubiti zbog gore navedenog. ![]() Last edited by master29; 04-04-2008 at 12:34 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ne kontam sta znaci mikrofon za narodnjake ili mikrofon za zabavnjake ill operni i slicno.Pa valjda se gledaju karakteristike onoga sto mic reprodukuje a ne muzike koju snima.
Kazi MAx zasto ti je bolji K2 od Solidtuba,jeli ti se vise svidja boja K2? Kad snimas jake vokale sa K2 da li ljepi membranu ako pjevac stoji dosta blizu ili je DOBRO otporan na to? MAster29 hvala na misljenju.
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Za vokale mi vise odgovara roda , ali recimo za sobu u kojoj sam snimao gitarsko pojacalo , super je legao solid tube ..... Mada , kazem i ponavljam , mikrofoni su individualna stvar , pogresno je da pitas ljude za misljenje , kad nece oni raditi na njemu , nego ti ..... tako da zamoli nekoga ko ima oba mica , da snimis kod njega par vokala , pa uporedi sam kuci ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() U pitanju su babe i zabe, ovaj Neuman je condenser, a ova dva su Tube, dakle nije ista definicija u samom startu! Ali neko moje zapazanje, Solid Tube je za ove Hi-Fi pevace, da im bude lepo u slusalicama kao i kod kuce kad ukljuce Loudnes, definitivno ne bi bio moj izbor! Za taj novac K2 je dobra kupovina, cak i za manje novca NTK ukoliko ti ne treba OMNI mic... Solid Tube ce ti u startu mozda najbolje i zvucati, ali problem sa njim nastaje kasnije kad taj vokal treba da bude svoj, jednostavno ne mozes sa njim nista! Poslusaj sva tri negde, ali ako ti treba prvenstveno za vokal, ja ga nikada ne bih snimao sa necim sto nema lampu! ![]() Pozdrav! Last edited by kravadinka; 09-04-2008 at 09:28 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Nisu li i Tube mikrofoni kondenzatorski?
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
AKG SolidTube | Rista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 48 | 26-02-2009 11:55 AM |