Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-02-2009, 04:12 PM   #21
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: AKG SolidTube

meni je upravo u sibilantima solidtube na problematičnom pevaču pobedio amethysta i c414zlatni. Što ne znači da ne volim amethysta, tesna je odluka pala, i to dosta bazirana na sibilantima.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2009, 05:08 PM   #22
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
tesna je odluka pala, i to dosta bazirana na sibilantima.
Razuman stav. Ne kapiram za?to ljudi obično zanemaruju tu stavku. Pogotovo kada se radi o close mikingu. Ovi Rastini primeri me nekako pribli?avaju eventualnoj kupovini SolidTube-a za potrebe voiceovera za TV/video. Ili gre?im...?
Old 17-02-2009, 05:22 PM   #23
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja bih pre razmislio o at4050, jako zanimljiv mic za VO
Old 17-02-2009, 05:38 PM   #24
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
...i za sva?ta jo? pone?to. Nego čisto razmi?ljam - ako neke stvari koje su za sada na dugom ?tapu profunkcioni?u, mo?da ST ne bi bio tako lo? kao ?to ljudi vole da ka?u...

Pozdrav
Old 17-02-2009, 08:35 PM   #25
Rista
Junior Member

Post Re: AKG SolidTube

E sad da rezimiramo meni treba pored akg 3000b i behringer-a b-2 pro bolji mikrafon za 1000e.Da li bi SolidTube po vama bio najbolji izbor za tu cenu , za snimanje vokala?PS malo mi sve deluje konfuzno sto se tice SolidTube-a za sada , ne znam sta da radim.Da li da kupim ili ne?
Rista is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2009, 08:54 PM   #26
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rista View Post
E sad da rezimiramo meni treba pored akg 3000b i behringer-a b-2 pro bolji mikrafon za 1000e.Da li bi SolidTube po vama bio najbolji izbor za tu cenu , za snimanje vokala?PS malo mi sve deluje konfuzno sto se tice SolidTube-a za sada , ne znam sta da radim.Da li da kupim ili ne?
Jesi li pogledao ,za ne?to manje pare od Solid tube, Blue Blueberry? http://www.bluemic.com/products/blueberry

Ozbiljna konstrukcija, mic sa trafoima...

Zatim (za ne?to veće pare) Peluso 2247 (po uzoru na u47)? Dakle cevna varijanta...

http://www.pelusomicrophonelab.com/2247.html
Old 18-02-2009, 04:57 AM   #27
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Ozbiljna konstrukcija, mic sa trafoima...

Zatim (za nešto veće pare) Peluso 2247 (po uzoru na u47)? Dakle cevna varijanta...

http://www.pelusomicrophonelab.com/2247.html

Ko ima bilo kakva iskustva sa pelusom?? Retroman ga je pomenuo na pocetku threada cini mi se... Neka kaze neko koju o njemu iz prve ruke, ili josh bolje okachi neki mp3, ili ne daj boze wav...

Nikad se u zivotu nisam sreo sa njim (ili se bar ne sjecam da jesam), a dodje mi da ga kupim jednog dana na nevidjeno... Ne znam iz kojih razloga ali me privlachi taj peluso

A sto se tiche solidtubea ne bih ga ni ja za prvi mic, daleko od toga da sam neki fan.... Ali mislim da je ispljuvan previshe...

Last edited by Rhino; 18-02-2009 at 05:01 AM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2009, 07:18 AM   #28
Rasta
Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Čuj, i opis mikrofona i primeri su odlični. Nisam se sretao sa SolidTube-om, ali ubedio si me da je to koristan mikrofon.

E sad - da li to ?to su sibilanti tako (jako) dobro kontrolisani treba pripisati mikrofonu ili de-esseru? Kod obojice pevača sam u početku bio u strahu od S - čujem low-level, close-mike pevanje i već se pripremim na havariju, a onda me sačeka ne?to sasvim udobno

Pogotovo kod Chwegera - čovek em peva tekst koji je prepun S-ova, em ih formira onako ju?noslovenski tvrdo, ali sve je nekako udobno...

He, i ono ?to me jo? zanima kod Chwegera - kolika je bila razlika u udaljenosti od mica između prve strofe i ostatka pesme? Ako se seća?... Bila bi to dobra uputnica za one koji poput mene ne poznaju mikrofon, a zanima ih.

Pozdrav

Huh, The Chweger su bili dosta davno, ali se sjecam da se Mauro dosta njihao pred tim mikrofonom, pa je udaljenost varirala od 10 cm do metra. Sad konkretno za ovu pjesmu se ne sjecam. Cak se ne sjecam koji je bio preamp, dali Drawmer 1960 ili Allan&Heath MOD1. Voland le Mat je sniman preko Siemensa V72. Oba vokala su u finalnom mixu farbana sa Manley Massive Passive eq-om.
Rasta is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2009, 10:35 AM   #29
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ne bih preporucio solidtube za prvi mic, definitivno. Verovatno se Amethyst moze naci za te pare
Old 18-02-2009, 06:44 PM   #30
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Quote:

I ne samo za VO!
spidermusic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules