Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-12-2008, 03:42 PM   #11
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Re: Buducnost muzike

Vrhunac je u muzici odavno dostignut to govori i cinjenica da se vec duze vreme nije pojavio ni jedan novi pravac, a u buducnosti ce najbolje proci onaj ko najbolje bude vladao melodijom (koliko toliko originalnom), zadnjih dana padaju optuzbe jednih na racun drugih ko je kome sta ukrao, poslednji u nizu su Satriani i Coldplay. Geri je ''izgubio'' svoj najveci hit still got the bluz, jebote al' je to zalosno, to je kao kad Maradona da Englezima gol rukom u finalu svetskog prvenstva i nikom nista.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 04:44 PM   #12
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Prvo, maradona nije dao gol u finalu-vec u polufinalu. Drugo, pravci se ne nisu 'stancovali' nikad vise.

Isto se ne slazem da je muzika ranije dozivjela svoj konacni vrhunac, jer je muzika apstraktan pojam, te je ne mozemo izmjeriti kilima, milimetrima ili slicnim mjernim jedinicama....

A da je upala u u krizu slazem se
Old 05-12-2008, 04:52 PM   #13
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

ma ljudi....ima mp3 era svojih loših i svojih dobrih strana...ne treba ništa gledati jednostrano...a, ne shvatam, da li je loše slušati muziku po raspoloženju?....ne znam...nekako prosto neću slušati isto nekog kišnog jesenjeg popodneva ili sunčanog proljećnjeg jutra....ako odem na svadbu, ispraćaj ili nešto tako - trulo bi mi bilo da tamo slušam deep purple ili pink floyd...daj tada nešto što se u tim sitiacijma sluša "po naški"...ne bih valjda ljudima na veselju pusto Koltrjena ili Dejvisa!!??...ko misli da to treba tako - taj se vara ...kao prvo - ćim je tu više ljudi - muzika radi kao podloga -izuzev sitacije kad je u pitanju neko "muzičko" društvo i želite nešto zajedno da čujete...sa druge strane - ko se nije napio , pa ga razvalio neki narodnjački sevdah - taj nikad neće do kraja razumjeti bluz...a, ko ne razumije ovo što sam sad reko za sevdah i bluz, taj ne razumije ni sevdah ni bluz

kriza, nije kriza....muzike će vazda biti..bivalo je i prije kriza,pa se nešto pojavljivalo...
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 05:16 PM   #14
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Pa to i ja kazem.... Za nekih 50-tak ili 70ak godina nece biti ni jednoga jedinog pojedinca sa ovog foruma medju zivima. A albumi ce se snimati, slusati singlovi, ljudi zabavljati, slusati muziku.....
Old 05-12-2008, 05:26 PM   #15
Coconut
Member

Coconut's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Kada ste poslednji put preslusali neki album od pocetka do kraja? MP3 je veliki krivac za to nabavis tonu muzike i svaka pesma ti je interesantna 20 sekundi i onda ides dalje. Sto se tice muzike,raspolozenja i kafica, primetio sam da ovde kod nas u varosi najbolje prolaze kafici u kojima svira muzika koja ljudima ne odvraca paznju neki lounge, pre neki mesec sam doziveo nesto neverovatno bas na ovu temu, otisao sam sa drgom na kafu u ''najpopularniji'' lokal u gradu, sedeli smo oko pola sata i nista mi ne bi bilo cudno nego se jedna pesma vrtela sve vreme, meni vec nije bilo dobro i ja reko drugu u kom su ovi fazonu stalno vrte jednu stvar, a on mi kaze ja sam bio danas ovde oko 12 sati i ova pesma se i tada stalno vrtela (a mi smo bili oko 18:00), pozovemo konobara i pitamo ga,: "Brate ko se toliko lozi na ovu pesmu ".
Ispostavilo se da je neko ostavio player na repeat, a da niko ni konobari ni gosti to nisu primetili ni posle 6 sati, gde ja to zivim?

Ovo je prava slika Srbije, "poznavaoca muzike"... bas sam se slatko nasmejao....

Sada krecem na moj vecernji dj nastup i razmisljam se, ako pustim nesto novo, gde ima dobre melodije i harmonije kako ce masa reagovati, verovatno sa onim praznim pogledom...muuuu......anywayz, treba puno,puno,puno edukacije sto se muzike tice.........
Coconut is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 03:11 AM   #16
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

muzika u buducnosti?

multimedijalna muzika.. npr za kompjuterske igre. to je muzika buducnosti, al to je dobro.. velike pare se vec ulazu u celu tu prichu, i uskoro oni shto jure novac ce zapaliti na tu stranu a nama ce ostati sama muzika..

iskreno, imam osecaj da smo na nekoj medji.. sve je utihnulo, i sve ochekujem bum.. nove i dobre muzike.. tako ja to osecam, iskreno..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 04:10 PM   #17
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Prvo, maradona nije dao gol u finalu-vec u polufinalu. Drugo, pravci se ne nisu 'stancovali' nikad vise.
Treće, to polufinale je ustvari bilo četvrtfinale. Četvrto, ja te "pravce" koji se danas ?tancuju vidim kao "produkcijske podpravce", a ne kao zaista nove pristupe u stvaranju muzike.

Quote:
Isto se ne slazem da je muzika ranije dozivjela svoj konacni vrhunac, jer je muzika apstraktan pojam, te je ne mozemo izmjeriti kilima, milimetrima ili slicnim mjernim jedinicama....
Sa ovim se sla?em u potpunosti. Muzika je nemerljiva kategorija i samim tim je svaki razgovor o "kvalitetu" muzike bespredmetan. Zapravo, svaka muzika koja se nekome dopada je kvalitetna jer je uspela da "preskoči rampu" između stvaraoca i slu?aoca.

Quote:
A da je upala u u krizu slazem se
Muzika nije upala u krizu, identitet "zapadne civilizacije" (kojoj i mi pripadamo) pak jeste u krizi. Muzika samo oslikava tu krizu, i ni?ta vi?e. Ona je uvek najbolja moguća u postojećim okolnostima. ?ta je danas va?no (u zapadnoj civilizaciji)?

Najva?nije je da osoba ne?to ima. Takođe, va?no je da to ?to ima mo?e sva?ta. Činjenica da svoje imanje nikada neće iskoristiti u punom kapacitetu ne umanjuje sreću vlasnika termonuklearnog arsenala (ili UAD-a, svejedno). Razmetanje je glavna stvar.

Jedino ?to naru?ava vlasnikovu sreću je pojava nove tehnologije koja mo?e jo? vi?e. Naravno, vlasnik nikad nema vremena da ispituje mogućnosti onoga ?to već poseduje, po?to mora da zaradi novce za novu tehniku U procesu zarađivanja nema se vremena ni za slu?anje, a kamoli za stvaranje...

Kada ka?em "zapadna civilizacija" naravno ne mislim na geografsku nego na kulturolo?ko - ideolo?ku podelu. Indija, Kina i Rusija (i ako su na "Istoku") takođe poseduju termonuklearne arsenale, UAD-e i Neumanne, ali na celoj planeti (pa i u Americi i Engleskoj, zemlji proleterskoj) jo? uvek postoje ljudi koji misle da je muzika "out there", tj da ne ?ivi samo u klubovima, na MySpace-u, YouTube-u, iPhon-u, iPod-u i SUV-u, i da ne mora da bude miksana kroz UAD, DigiDesign ili SSL.

Muzika nije u krizi - mi smo u krizi.

Pozdrav,

Vasa
Old 06-12-2008, 04:18 PM   #18
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Ovo je ono sto ja pokusavam da dokazem sve vreme nekim ljudima!!!!

Muzika je mrtva sve dokle vi to verujete!
U mojoj sobi ce bar uvek da zivi!

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Muzika je nemerljiva kategorija i samim tim je svaki razgovor o "kvalitetu" muzike bespredmetan. Zapravo, svaka muzika koja se nekome dopada je kvalitetna jer je uspela da "preskoči rampu" između stvaraoca i slu?aoca.

Muzika nije upala u krizu, identitet "zapadne civilizacije" (kojoj i mi pripadamo) pak jeste u krizi. Muzika samo oslikava tu krizu, i ni?ta vi?e. Ona je uvek najbolja moguća u postojećim okolnostima. ?ta je danas va?no (u zapadnoj civilizaciji)?

Najva?nije je da osoba ne?to ima. Takođe, va?no je da to ?to ima mo?e sva?ta. Činjenica da svoje imanje nikada neće iskoristiti u punom kapacitetu ne umanjuje sreću vlasnika termonuklearnog arsenala (ili UAD-a, svejedno). Razmetanje je glavna stvar.

Jedino ?to naru?ava vlasnikovu sreću je pojava nove tehnologije koja mo?e jo? vi?e.

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 04:21 PM   #19
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post

S obzirom da se muzika najcesce ne stvara sama vec je 'mi' stvaramo, ne bi li se to trebalo podrazumijevati?
Old 06-12-2008, 04:36 PM   #20
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

guns dont kill ppl, bullets do.

HeatMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules