|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam kako je vani. Ali ovdje kod nas, kao da je sve zabetoniralo!
Postoji tačan razrez između muzike rađene do 1991 i one poslije 1995/6. Prema onom što sam u prilici čuti na mjestima gdje se radi live ili se vrti, a i kada poslušate midi svirače ![]() Prošlu Novu godinu sam radio u sportskoj dvorani. Ipak je to specifikum jer su svi dosli da se isprazne i izraduju, koliko god je to moguće, pa može proći da se baš tada nekom r&b dopadne i neka od pjesma van tog žanra. Atmosfera je bila potpuno na visini priredbe. Ali, tek kada sam odlučio da se niže jedna po jedna exYu pjesma (naravno, pažljivo birana), nastala je prava razdraganost i sveopšte veselje. Prisutni : od 10 do 100 god. ![]() Jasna debela, debela crta postoji. Od, recimo, 300 'skinutih' i izvođenih pjesama u zadnjih (neka bude) 3 godine, skoro pa da nijedna nije ušla u stalni, standardni repertoar - okosnicu. One izabrane od prijašnjih vremena - sve! Last edited by alfom; 05-12-2008 at 03:28 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Vrhunac je u muzici odavno dostignut to govori i cinjenica da se vec duze vreme nije pojavio ni jedan novi pravac, a u buducnosti ce najbolje proci onaj ko najbolje bude vladao melodijom (koliko toliko originalnom), zadnjih dana padaju optuzbe jednih na racun drugih ko je kome sta ukrao, poslednji u nizu su Satriani i Coldplay. Geri je ''izgubio'' svoj najveci hit still got the bluz, jebote al' je to zalosno, to je kao kad Maradona da Englezima gol rukom u finalu svetskog prvenstva i nikom nista.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Prvo, maradona nije dao gol u finalu-vec u polufinalu. Drugo, pravci se ne nisu 'stancovali' nikad vise.
![]() Isto se ne slazem da je muzika ranije dozivjela svoj konacni vrhunac, jer je muzika apstraktan pojam, te je ne mozemo izmjeriti kilima, milimetrima ili slicnim mjernim jedinicama.... A da je upala u u krizu slazem se ![]()
![]() |
#4 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Muzika nije upala u krizu, identitet "zapadne civilizacije" (kojoj i mi pripadamo) pak jeste u krizi. Muzika samo oslikava tu krizu, i ni?ta vi?e. Ona je uvek najbolja moguća u postojećim okolnostima. ?ta je danas va?no (u zapadnoj civilizaciji)? Najva?nije je da osoba ne?to ima. Takođe, va?no je da to ?to ima mo?e sva?ta. Činjenica da svoje imanje nikada neće iskoristiti u punom kapacitetu ne umanjuje sreću vlasnika termonuklearnog arsenala (ili UAD-a, svejedno). Razmetanje je glavna stvar. Jedino ?to naru?ava vlasnikovu sreću je pojava nove tehnologije koja mo?e jo? vi?e. Naravno, vlasnik nikad nema vremena da ispituje mogućnosti onoga ?to već poseduje, po?to mora da zaradi novce za novu tehniku ![]() Kada ka?em "zapadna civilizacija" naravno ne mislim na geografsku nego na kulturolo?ko - ideolo?ku podelu. Indija, Kina i Rusija (i ako su na "Istoku") takođe poseduju termonuklearne arsenale, UAD-e i Neumanne, ali na celoj planeti (pa i u Americi i Engleskoj, zemlji proleterskoj) jo? uvek postoje ljudi koji misle da je muzika "out there", tj da ne ?ivi samo u klubovima, na MySpace-u, YouTube-u, iPhon-u, iPod-u i SUV-u, i da ne mora da bude miksana kroz UAD, DigiDesign ili SSL. Muzika nije u krizi - mi smo u krizi. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#5 | |
moderator
|
![]()
Ovo je ono sto ja pokusavam da dokazem sve vreme nekim ljudima!!!!
![]() Muzika je mrtva sve dokle vi to verujete! U mojoj sobi ce bar uvek da zivi! Quote:
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]() S obzirom da se muzika najcesce ne stvara sama vec je 'mi' stvaramo, ne bi li se to trebalo podrazumijevati?
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
guns dont kill ppl, bullets do.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Muzika je ipak samo ogledalo koje nema svoju svest i savest (bar onakve kako ih mi definišemo), samim tim ne može biti u krizi. U krizi su samo stvaraoci i slušaoci.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 06-12-2008 at 04:42 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Namece se pitanje, zasto su stvaraoci i slusaoci u krizi, mozda zato sto u muzici vise nema para kao nekada i tu se vracamo na onu staru, koliko para toliko muzike, ljudi se danas muzikom vise bave iz hobija, vise je stvaraju sami pojedinci nego grupa ljudi. Za velika dela covek mora biti predan i skoncentrisan 24 casa na ono sto radi, a ne ono sad sam stigo iz preduzeca ajde malo da komponujem. Kontam da ce u buducnosti muzicari raditi za platu, socijalno i zdravstveno.Sto je sigurno sigurno je.(Shala)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
![]()
ma ljudi....ima mp3 era svojih loših i svojih dobrih strana...ne treba ništa gledati jednostrano...a, ne shvatam, da li je loše slušati muziku po raspoloženju?....ne znam...nekako prosto neću slušati isto nekog kišnog jesenjeg popodneva ili sunčanog proljećnjeg jutra....ako odem na svadbu, ispraćaj ili nešto tako - trulo bi mi bilo da tamo slušam deep purple ili pink floyd...daj tada nešto što se u tim sitiacijma sluša "po naški"...ne bih valjda ljudima na veselju pusto Koltrjena ili Dejvisa!!??...ko misli da to treba tako - taj se vara ...kao prvo - ćim je tu više ljudi - muzika radi kao podloga -izuzev sitacije kad je u pitanju neko "muzičko" društvo i želite nešto zajedno da čujete...sa druge strane - ko se nije napio , pa ga razvalio neki narodnjački sevdah - taj nikad neće do kraja razumjeti bluz...a, ko ne razumije ovo što sam sad reko za sevdah i bluz, taj ne razumije ni sevdah ni bluz
![]() kriza, nije kriza....muzike će vazda biti..bivalo je i prije kriza,pa se nešto pojavljivalo... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Buducnost muzike? | disco violence | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 4 | 18-04-2009 11:27 AM |
Buducnost Audio Tehnike... | slowstar | Slobodan Marković | 27 | 15-06-2007 03:54 PM |
Buducnost 5.1 formata | OFF | Zoran Vračević - Vrač | 29 | 27-10-2006 11:20 PM |