Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-10-2008, 07:45 PM   #11
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: tuga braco mpc 2500

Dok sam jos bio u starom studiju, bukirali studio za nekog amerikanca u SSL sobi, i on trazio da ga ceka MPC u studijuy. Svi asistenti i snimatelj se smejali, kao "vidi majmuna" kakav mrmot itd...sta ce mu MPC?
Lik dosao, doneo svoj ZIP100 drive sa tonom diskova i pocepao!! kad je poceo da kuca po padovima, svima s vilica odvalila do zemlje...performance - covek svira MPC padove...
U rukama Mandusica Vuka - svaka puska bice ubojita!

Ja sam prvi singl u UK (za BMG) uradio sa S900 !!! 750K sampling time!

samo kukate!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2008, 10:54 PM   #12
mekonin
Member

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
...
ja sam oduvek mislio da akai ima straight-on reprodukciju semplova, bez preteranog bojenja (sta ubacis to i cujes), za razliku od recimo starih e-mu seplera is sp serije
mekonin is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2008, 10:58 PM   #13
slowstar
Pro Member

Da Bear je u pravu!!!
Ja i dan danas tvrdim kako bez "Dedicated hardware" nema nista, kompjuter, ma koji, a narocito "apotekar' je linija manjeg - citaj jeftinijeg otpora. Sto se MPC serije tice, to je APSOLUTNI CAR kada se radi o MIDI sequenceru u smislu
"Groove-a". nijedan komp, specijalno sa windows OS, ne moze da se poredi sa istim, sto se ritma, stabilnosti i Groovea tice. To crnci znaju veoma dobro, mnogo bolje od nas - mislim na taj deo muzike, zar ne?
Old 16-10-2008, 11:29 PM   #14
Cocchain
Junior Member

jedino sto mi preostaje je da ugradim hard od 60gb ili da sirim ram na 128, jbg jednostavno nisam navikao da me jebe memorija. ...
Cocchain is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2008, 01:00 AM   #15
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Cocchain View Post
jedino sto mi preostaje je da ugradim hard od 60gb ili da sirim ram na 128, jbg jednostavno nisam navikao da me jebe memorija. ...
Veruj mi da ce doci vreme kada ces zahvaljivati sto nemas vise memorije...posvetices se maksimalno tome sto imas i izvucices magicne stvari.
Kolicina i masa stvari samo smeta kreativnosti.
Najbolje stvari sam radio kada sam imao Atari, Kurzweil K200RS sa 8 mb memorije i Rolandom D50 koji je bio poluispravan.
Old 17-10-2008, 01:20 AM   #16
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

sto ce reci - "the less is more"
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2008, 02:02 AM   #17
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
sto ce reci - "the less is more"
Hollywood is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2008, 03:04 AM   #18
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Da Bear je u pravu!!!
Ja i dan danas tvrdim kako bez "Dedicated hardware" nema nista, kompjuter, ma koji, a narocito "apotekar' je linija manjeg - citaj jeftinijeg otpora. Sto se MPC serije tice, to je APSOLUTNI CAR kada se radi o MIDI sequenceru u smislu
"Groove-a". nijedan komp, specijalno sa windows OS, ne moze da se poredi sa istim, sto se ritma, stabilnosti i Groovea tice. To crnci znaju veoma dobro, mnogo bolje od nas - mislim na taj deo muzike, zar ne?

Moze li objasnjenje ... sta zapravo mpc radi groove u ? Da li on po svojoj volji pomera note , ili postoji komanda u kojoj se biraju razliciti groove ovi ?

Ako sam pomera ... to je nesto sto jako ne bih voleo da cujem , jer je meni vrlo jasan groove koji zelim da postignem ( verujem da je crncima jos jasniji ) pa ne bih bas da mi on sam pomera ....

Ako je ovo drugo , onda vredi videti sta radi .... a sto Logic npr ne moze .....

Ovo me prilicno interesuje , posto u Logic u postoje jako dobre groove kombinacije ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2008, 06:29 AM   #19
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

MPC ima fenomenalne groove presete (koje naravno možeš sam podešavati) koji su dugo bili vrh,ali to u današnje vreme nije njegova preterana prednost obzirom da dosta softvera ima iste ako ne i bolje groove presete.
Ovo jeste bitna stvar ali ne i jedina po čemu je ova mašina odlična za rad.Tu su još i padovi,sekvencer,filteri,efekti,itd...nemojmo ovo zanemariti..
Što se tiče zvuka,teško da se može očekivati neka magija tipa: "samo ubaciš sample unutra i posle on izađe u miksu bruka dobar".Za tako nešto je bitno imati i dobar mikser ili sabirnicu,kablove,itd..,pošto sumnjam da njegovo interno sabiranje može biti puno bolje od sabiranja npr. cubase-a ili logica.
Ima tu još gomila stvari o kojima se može polemisati ali je i dalje najbitnije da naučiš šta sa ovim čudom sve možeš uraditi,znači kreni od sebe..
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2008, 07:57 AM   #20
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
po?to sumnjam da njegovo interno sabiranje mo?e biti puno bolje od sabiranja npr. cubase-a ili logica.
Naravno - svako ko veruje u suprotno je poverovao u klasicni mit da je svaki komad hardvera po defaultu bolji od softvera, sto nije istina
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules