|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
Dok sam jos bio u starom studiju, bukirali studio za nekog amerikanca u SSL sobi, i on trazio da ga ceka MPC u studijuy. Svi asistenti i snimatelj se smejali, kao "vidi majmuna" kakav mrmot itd...sta ce mu MPC?
Lik dosao, doneo svoj ZIP100 drive sa tonom diskova i pocepao!! kad je poceo da kuca po padovima, svima s vilica odvalila do zemlje...performance - covek svira MPC padove... U rukama Mandusica Vuka - svaka puska bice ubojita! Ja sam prvi singl u UK (za BMG) uradio sa S900 !!! 750K sampling time! samo kukate!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Da Bear je u pravu!!!
Ja i dan danas tvrdim kako bez "Dedicated hardware" nema nista, kompjuter, ma koji, a narocito "apotekar' je linija manjeg - citaj jeftinijeg otpora. Sto se MPC serije tice, to je APSOLUTNI CAR kada se radi o MIDI sequenceru u smislu "Groove-a". nijedan komp, specijalno sa windows OS, ne moze da se poredi sa istim, sto se ritma, stabilnosti i Groovea tice. To crnci znaju veoma dobro, mnogo bolje od nas - mislim na taj deo muzike, zar ne?
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
jedino sto mi preostaje je da ugradim hard od 60gb ili da sirim ram na 128, jbg jednostavno nisam navikao da me jebe memorija. ...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kolicina i masa stvari samo smeta kreativnosti. Najbolje stvari sam radio kada sam imao Atari, Kurzweil K200RS sa 8 mb memorije i Rolandom D50 koji je bio poluispravan.
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
sto ce reci - "the less is more"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Moze li objasnjenje ... sta zapravo mpc radi groove u ? Da li on po svojoj volji pomera note , ili postoji komanda u kojoj se biraju razliciti groove ovi ? Ako sam pomera ... to je nesto sto jako ne bih voleo da cujem , jer je meni vrlo jasan groove koji zelim da postignem ( verujem da je crncima jos jasniji ) pa ne bih bas da mi on sam pomera .... Ako je ovo drugo , onda vredi videti sta radi .... a sto Logic npr ne moze ..... Ovo me prilicno interesuje , posto u Logic u postoje jako dobre groove kombinacije .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
MPC ima fenomenalne groove presete (koje naravno možeš sam podešavati) koji su dugo bili vrh,ali to u današnje vreme nije njegova preterana prednost obzirom da dosta softvera ima iste ako ne i bolje groove presete.
Ovo jeste bitna stvar ali ne i jedina po čemu je ova mašina odlična za rad.Tu su još i padovi,sekvencer,filteri,efekti,itd...nemojmo ovo zanemariti.. Što se tiče zvuka,teško da se može očekivati neka magija tipa: "samo ubaciš sample unutra i posle on izađe u miksu bruka dobar".Za tako nešto je bitno imati i dobar mikser ili sabirnicu,kablove,itd..,pošto sumnjam da njegovo interno sabiranje može biti puno bolje od sabiranja npr. cubase-a ili logica. Ima tu još gomila stvari o kojima se može polemisati ali je i dalje najbitnije da naučiš šta sa ovim čudom sve možeš uraditi,znači kreni od sebe..
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |