|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
eto zašto sam ja toliko puta govorio da se ne bacaju pare na te preko mjere izvikane stvari..pogotovo kad ti utuve u glavu da ćeš dobiti ne znam ti kakvu razliku i poboljšanje...ti si tu školu platio 1200 evra
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
imao sam tu priliku da raduckam malo na kvarno sa mpc2000, sve ti je unutra , nema mnogo filozofije sa semplerima zato je i obozavan toliko (mada "novije generacije" hoce sve odmah ) , zvuk je lep , ukratko sipas i ne mislis , jednostavno ne treba pljuvati nesto sto nisi osetio / isprobao , ukusi jesu razliciti , ali sto se akai-a tice ne moze da se poredi sa softverom , niti ce ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Samo lagano..... Treba ti vremena dok dostignes odredjeni nivo 'znanja' s njim.....
A ako ti se i tad ne svidi, pokloni ga meni ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
gresis decko, gresis
mpc je pre*ebena sprava. potrebno je mnogo vremena i skila da bi dobio prave rezultate. Problem i jeste u tome da je pristup radu sa mpc i softwera potpuno razlicit. Meni je trebalo 2dana da zapamtim kako se sejvira projekat. ![]() I brte 27sekundi je preterano mnogo vremena!
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Eh sad... Sta si ochekivao od sprave..,. Nisam uzivo chuo nit video niti jednog MPC-a, i ne mogu sad da tvrdim bilo sta... Imam AKAI S-3200 XL... Ne zelim nikakve hvalospeve da bacam ovde, ko ga je chuo zna o chemu se radi... Ima on svoje mane-tj. nema usb i prebacivanje semplova u njega (ako ne "semplujes" u pravom smislu rechi) je zbilja "pein in di es"... Treba ti skazi kontroler, jos par kablova koje nemas di da kupis itd...
Ali, zvuk koji baca je ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Danas je velika konfuzija nastala u celoj ovoj prichi.. Sramotno jeftine komponente ugradjene u sve dostupno obichnim smrtnicima. Sve ti je dostupno, za male pare imash sve. Zvuchnici, kartice, krekovan soft, sharene reklame, pa onda prochitash da je novi Prodigy ceo uradjen u Reasonu ![]() ![]() ![]() Poetna-uzmimo se pameti-nek se pravi muzika, ideja, malo poznavanja sound dizajna, koji zvuk sa chime moze da legne... Kad chujes dobru pesmu, kvalitet zvuka ni ne registrujesh. Nisi se zajebao s kupovinom MPC-a, to sigurno, vec se malo preispitaj sta i kako znas i ochekujesh, ne postoji magichni box koji ti daje ono sve sto ti fali... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
![]() Quote:
Brate, počinjemo sve više da se slažemo ![]() S druge strane, možemo da nastavimo da se zezamo sa pravljenjem zvukova...ja nisam ništa postavljao jer zaključan thread...možemo vala ozvoriti novi u "klavijature i sintisajzeri"....za mene to uopšte nije nikakva svađa, već naprotiv nešto konstruktivno i korisno za sve! Ja evo ko papagaj pominjem jednu te istu priču ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() A ta famozna AKAI groove kvantizacija i vise nije neki mit, ima za Logic tutorijal kako da napravis Akai groove quantize, imam ga odstampanog, i stvarno je to to.. Sve note su za "drc" ispomerane, i to mu daje to plivanje... Super je MPC sprava, samo treba dobro razmisliti treba li ti to ili ne, besmisleno je kupiti spravu na osnovu pricha koje si chuo, pa kad ga doneses kuci razocharas se... A i DaBear je lepo primetio stvar sa svirkom preko padova na MPC-u, pun je You Tube linkova i da ne verujes sta ljudi rade ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Dok sam jos bio u starom studiju, bukirali studio za nekog amerikanca u SSL sobi, i on trazio da ga ceka MPC u studijuy. Svi asistenti i snimatelj se smejali, kao "vidi majmuna" kakav mrmot itd...sta ce mu MPC?
Lik dosao, doneo svoj ZIP100 drive sa tonom diskova i pocepao!! kad je poceo da kuca po padovima, svima s vilica odvalila do zemlje...performance - covek svira MPC padove... U rukama Mandusica Vuka - svaka puska bice ubojita! Ja sam prvi singl u UK (za BMG) uradio sa S900 !!! 750K sampling time! samo kukate!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
MAC vs PC..... udri, braco | OFF | Pricaonica | 129 | 31-10-2007 07:29 AM |