Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-07-2007, 12:04 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Cool MAC vs PC..... udri, braco

Evo idealnog mesta..........

evo, da pocnem:

Iphone bi bo dobar da ima xp na sebi, kako sad vecina korisnika da prebacuje multimedijalne sadrzaje kad ima PC kuci

Last edited by OFF; 12-07-2007 at 12:41 PM.
OFF is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2007, 12:21 PM   #2
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Default Re: MAC vs PS..... udri, braco

MAC vs PS? hm.. ps..

MHz is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2007, 12:25 PM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by mhz View Post
MAC vs PS? hm.. ps..

Eto koliko ga volim
Old 12-07-2007, 02:49 PM   #4
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

Mac je skuuuup. PC može svako da priušti.

Point PC.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."
Rocket Roll is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2007, 02:59 PM   #5
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Default Re: MAC vs PC..... udri, braco

Mac je skuuuup. PC mo?e svako da priu?ti.

GLUPOST

ja sam prije godine i po na ebay.de kupio Dual g4 1.42 (1,5 GB ram, scsi karta, 160 + 80 GB disk )za 599 eura +shipping cca 60

ETo

svako si moze priustit dual G4 1.42 (2MB cash po procu) na ebayu idu po 700 eura....MAXIMUM

masina koja sora tog maca po snazi stabilnosti.......a da je pc kosta puno vise.......

cca 1000 eura bez monitora..ajde pa nije svaki PC kompjuter za posao ...nesto su i PC digitroni( word excel, internert , unreal)...oni koji znaju ....znaju o cemu govorim.....

7 godina na atariu, 8 na pcu i zadnje 2 na macu.....
nije da pc nije dobar ...ali .....probajte pa ce te razumjet......
roginator is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2007, 03:17 PM   #6
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
Mac je skuuuup. PC mo?e svako da priu?ti.

GLUPOST

ja sam prije godine i po na ebay.de kupio Dual g4 1.42 (1,5 GB ram, scsi karta, 160 + 80 GB disk )za 599 eura +shipping cca 60

ETo

svako si moze priustit dual G4 1.42 (2MB cash po procu) na ebayu idu po 700 eura....MAXIMUM
Evo i ja neku glupost da lupim ... jeste to tako kao sto kazes ali pc ostaje na toj cifri a za mac ti treba jos 3...4...5... puta vise za software. Pri tom ne mislim na pojedince koji zaradjuju lovu od toga i imaju sve legalno vec na nas, nekomercijalne siroke (muzicke) narodne mase koja pokusava da nesto nauci i uradi a da ne mora da prodaje bubreg... a kad nesto uradimo i zaradimo lovu onda cemo da pricamo kao i vi...
Old 12-07-2007, 03:21 PM   #7
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

A da li se neko zapita kako bi tek PC radio sa svim legalnim softwareom i nada sve licenciranim XP, optimizovanim za DAW, sa naravno, Intel inside

Old 12-07-2007, 03:28 PM   #8
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by roginator View Post

ETo

masina koja sora tog maca po snazi stabilnosti.......a da je pc kosta puno vise.......

cca 1000 eura bez monitora..ajde pa nije svaki PC kompjuter za posao ...nesto su i PC digitroni( word excel, internert , unreal)...oni koji znaju ....znaju o cemu govorim.....
pc masina koja danas kosta 1000 eura bez monitora visestruko sije taj G4 po performansama (za 1000 eura bez frke slozis konfiguraciju sa c2d e6600 procesorom (2x2.4 gHz i 4 mb cachea) i 2 gb ddr2 800 rama)...

meni je fascinantno kako su ljudi koji koriste PC-e realni i jedva cekaju da se rijese STARE krame, dok mac fanatici kupe tu staru kramu i jos su sretni
Old 12-07-2007, 03:34 PM   #9
tom
Senior Member

tom's Avatar

Quote:
.....probajte pa ce te razumjet......
Ja nisam ali razumijem i cinjenica je da 95% svjetskih profesionalaca radi na Macu(PT i nakon njih Logic).Takodje i nasi najjaci(ili najkomercijalniji) likovi rade na istom.Cemu uopste ova rasprava???

Ja radim na PC-ju jer nemam para(bar ne jos) za Maca.Jedan jedini razlog!

A argument po kom nema softvera(piraterije) za Maca je bespredmetna.Ima i za njega i te kako.Koliko pirata imamo a koliko malo muzike pravimo to je sramota ziva...(prvi ja)

Jedino sto me stvarno nervira su pametovanja o PC konfiguracijama i izivljavanje o tome koja je bolja ili kako se sta slaze a svi znamo da je najbolje rjesenje(za PC) kupiti brand racunar i biti miran sto mu cijenom izadje kao i Mac te snage.

Neko je ovdje uporedio Mac i PC kao Opel(PC) i Wolksvagen(Mac).Da ne ulazim sad u balkanski socijalni aspekt posljednje autofirme...

Meni to prije lici na Audi(Mac) i Hyundai(PC).Ako lupam popljujte me.

I molim vas,zasto se svi ljute kad Slowstar potencira Maca.On barem zna a znaju i Timbaland,Kipper,C.Brothers,Pharell,Basement Jaxx,Marius de Vries,Bjork,Brian Eno,Flood,Deep Dish,Chick Corea,Herbie Hancock,itd.,itd.(pa do sutra) Sve sam luzer nema sta...

Da li mi znamo nesto sto oni ne znaju?

Da li oni ne mogu da priuste dobar PC sa puno RAMA,brzim hardom,najnovijim soketom K-palac(Venice,San Diego,Zavidovici,...)...?
(nasrah se)

Ako ovo za PC nije slatki limun,na znam sta je...:o
Old 12-07-2007, 03:38 PM   #10
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by zvincic View Post
meni je fascinantno kako su ljudi koji koriste PC-e realni i jedva cekaju da se rijese STARE krame, dok mac fanatici kupe tu staru kramu i jos su sretni

" fan boys " ... vec rekoh ... posto mi je brat vec dugo u marketingu , lepo mi je objasnio . Postoji cela marketinska taktika kako se pravi " lovable brand " da " ovce " ( ja se izvinjavam ako se neko pronadje u ovome , ne mislim ni na koga na forumu ) i pored toga sto daju pare firmi , nose njihove kackete i osecaju se povlastenim i posebnim sto koriste proizvode od tih firmii brane tu firmu kao da su malte ne akcionari ili suvlasnici iste . Najpoznatije su Nike , Coca Cola , Mac .... i do skora Google .

Drawback kod npr Googla je sto je uzasno bio simpatican ljudima jer se borio protiv velikog Yahoo ..... i bio je jako lovable brand , dok nije toliko ojacao dosao do Yahoo a i presisao ga ..... sad vise nije toliko simpatican

Tako je isto i sam Mac om . Da se ne lazemo , minimum 80 % trzista pokriva Bill Gates i finansijski gledano Mac firma je za njega patuljak . Ali upravo zato Mac pravi takvu kampanju , da posto je manje korisnika , oni preko reklamne kampanje ubedjuju ljude da su " posebni " zato sto koriste te proizvode . Ljudi podlozni takvim kampanjama nose kackete , majce , prave avatare sa imenima svojih firmi i ponose se sto su njihovi korisnici .

U sustini , marketing je cudo ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules