|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Ma ok, samo pitanje za sobu i slusanje je postavljeno jer je to najbitniji faktor kad je tema u pitanju. Dzaba lista pluginova
Postoje ljudi koji se time bave i treba njima slati mixeve na mastering.. kucne varijante eq-dorade i limiting finalnih mixeva nista dobro nisu donele muzici |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ma da. To je jasno.
Ona lista je poredak Magixovih stručnjaka (ali sa njihovim alatima). Ja sam dodao ona dva posljednja. Proučio sam 'postavku stvari', uradio nekoliko mast. za svoj račun. Kada se ima mjera i upotrijebi samo ono što stvarno treba, nije neupotrebljivo. Kada se sve pripremi u mixu da valja, od svega što su postavili dovoljno je ponešto, vrlo malo učiniti. Upravo kako si i napisao 3 %, možda i manje, postigne se promjena koja ti se može (i ne mora) svidjeti. I ovo : samo malo pretjerivanja i dobije se rezultat lošiji nego što je rezultat mixa. Česta je upotreba WaveLab-a ili drugih aplikacija za tu finalnu doradu. Lično, ne volim ni L1,2 ni 3 i sličnu aparaturu, raznorazna bojadisanja white ili pink, autoblack i sl. Ovo sam provjerio i meni paše. Ne mora zadovoljavati druge. Mislio sam da popričamo o tim doradama, ako ih upražnjavate. PoZzzz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
opet ti bezi sustina onoga sto hocu da kazem - poenta je u tome da ne cujes dobro sta radis, a dizes opstu energiju i loudness mixdown-a na velike vrednosti
voleo bi da cujem neke pesme koj su "izasle" iz masteringa koji si uradio, ovako samo pricamo... mixdown bi trebao da ima peak na -6db(i to je previse "glasno") ako je radjen striktno u digitalnom domenu i to da uzmemo u obzir da je super izmixano, posle toga ga salji nekom ko ce znati sta dalje da radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Biće za koji dan. Sutra mi dolazi pjevač na snimanje za onu numeru ?to radim kada sam govorio da su mi monitori preblizu zidova (ćo?kova). O.K.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Bolje pricati o snimanju i mixanju...mastering je i tako nesto sto i nije toliko bitno kad uzmemo u obzir da za prve dve stvari treba osta vremena da se nauce dobro..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Evo, ja priznajem javno da mi ovaj peak gotovog mixa na -6 nije ni najmanje jasan? To znaci kako bi u mixu morali sve drasticno da utisavamo, kako bi u masteringu to jos drasticnije morali da pojacamo... Ili nesto propustam? Ja radim mix na -0.2 i ne znam sto bih ga radio tise, kad svakako posle opet moram da ga dizem na "komercijalni nivo"?
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
to je fazon bob katza.. zato shto su neki tranzijenti prebrzi da ih i peakmeter ne primecuje.. ali se javlja distorzija.. minimalno, al chovek je ludjak..
inache po srpski se to zove "cebovanje".. da ga jebem shto.. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Moja tema | R A V E N | Audio Software | 9 | 23-09-2009 06:52 PM |
Ti si moja snaga | moytsa | Promocija radova | 10 | 22-10-2005 07:10 PM |