|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Ma ok, samo pitanje za sobu i slusanje je postavljeno jer je to najbitniji faktor kad je tema u pitanju. Dzaba lista pluginova
Postoje ljudi koji se time bave i treba njima slati mixeve na mastering.. kucne varijante eq-dorade i limiting finalnih mixeva nista dobro nisu donele muzici |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Ma da. To je jasno.
Ona lista je poredak Magixovih stručnjaka (ali sa njihovim alatima). Ja sam dodao ona dva posljednja. Proučio sam 'postavku stvari', uradio nekoliko mast. za svoj račun. Kada se ima mjera i upotrijebi samo ono što stvarno treba, nije neupotrebljivo. Kada se sve pripremi u mixu da valja, od svega što su postavili dovoljno je ponešto, vrlo malo učiniti. Upravo kako si i napisao 3 %, možda i manje, postigne se promjena koja ti se može (i ne mora) svidjeti. I ovo : samo malo pretjerivanja i dobije se rezultat lošiji nego što je rezultat mixa. Česta je upotreba WaveLab-a ili drugih aplikacija za tu finalnu doradu. Lično, ne volim ni L1,2 ni 3 i sličnu aparaturu, raznorazna bojadisanja white ili pink, autoblack i sl. Ovo sam provjerio i meni paše. Ne mora zadovoljavati druge. Mislio sam da popričamo o tim doradama, ako ih upražnjavate. PoZzzz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
opet ti bezi sustina onoga sto hocu da kazem - poenta je u tome da ne cujes dobro sta radis, a dizes opstu energiju i loudness mixdown-a na velike vrednosti
voleo bi da cujem neke pesme koj su "izasle" iz masteringa koji si uradio, ovako samo pricamo... mixdown bi trebao da ima peak na -6db(i to je previse "glasno") ako je radjen striktno u digitalnom domenu i to da uzmemo u obzir da je super izmixano, posle toga ga salji nekom ko ce znati sta dalje da radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Biće za koji dan. Sutra mi dolazi pjevač na snimanje za onu numeru ?to radim kada sam govorio da su mi monitori preblizu zidova (ćo?kova). O.K.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Bolje pricati o snimanju i mixanju...mastering je i tako nesto sto i nije toliko bitno kad uzmemo u obzir da za prve dve stvari treba osta vremena da se nauce dobro..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
jbg, ja sve shto imam zavrshim u mixu..
u "masteringu" koristim eq i loweq (mislim da se tako zove od wavesa) jedan za isticanje nekih frekvencija (ako sam npr pretamno smixao), loweq da srezem sve ispod 30hz.. retko kad ostavljam taj "rumble" dole.. bolje da ga nema nego da mi pravi probleme.. onda stavim inflator pa psp warmer za shto "analogniji" zvuk.. i naposletku izotope ozone zbog izvrsnog i pre svega transparentnog limitera.. i ponekad zbog harmonizera reverb sam jednom koristio u mastering procesu.. a to je bilo za jednu baladicu.. (samo klavir i glas su u njoj) eto to je to.. ne znam shta ce ti deklikeri denoiseri itd.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
hmm ne harmonizera nego harmonic excitera..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
evo imam i ja pitanje
imam traku gitare i iskucao sam bubanj za nju u ezdrumeru zanci jedna traka gitara,druga traka bubanj,i sada kada izrendam trake odvojeno super zvuci svaka posebno ali kada ih izrendam zajedno imam malo prejaki mid deo oko 1khz,prakticno zvuci kao sum,ili da je neko na dobrom snimku bezveze boostovao mid na eq-u i sad stavim eq na master oslabim na 600-1kHzi nestanu sumovi ali dobijem previse "scooped" gitaru,izgubim texturu na midovima a ne zelim to pitanje je kako da namestim da se te trake ne "guraju" u mid delu? ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Mislim da bi prvo trebalo da se pozabavis frekventnim spektrom instrumenata, tj. u kom frekventnom delu spektra se nalaze bitne frekvencije tvog instrumenta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Moja tema | R A V E N | Audio Software | 9 | 23-09-2009 06:52 PM |
Ti si moja snaga | moytsa | Promocija radova | 10 | 22-10-2005 07:10 PM |