|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
MAO
|
![]()
ovo više izgleda kao spisak pluginova koje ta firma pravi nego neki smisleni i ustaljeni raspored. Pod milim bogom, ako se samo upali 3ćina od tih stavki ode sve u 3 lepe.
Ja ili mixam kroz već postavljenu master šinu (radni nivo glasnoće, i lako A/B sa ciljanom produkcijom), ili drdnam vunu u wavelabu. Otvaranje, ponekad exciter ponekad neki valjani plug od UAD/a ili Wavesa, limiting, sečenje šta mi smeta i rendanje . Da, dithering obavezno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Member
|
![]()
c/ Dopune (dorade) :
1 – Korekcije (LinMB i sl.), 2 – Master Reverb. Upravo tim redom. Ukoliko nešto od toga nije potrebno – preskačem. Naravno, isti redoslijed odgovarajućih plugin's je i kada tretiram wav track's pripremu za mix. Razumem da si rekao da ga koristis samo ako je potrebno, ali ne razumem kada ti je potreban reverb u masteringu? Funkcija reverba je dubina, udaljenost... Zamisli ako si u mixu vec imao reverb na nekim od traka, kada zalepis reverb na masteru preko tih reverba mozes samo stetu da napravis. U masteringu bi trebalo bas suprotno da se radi. Da zasiljis sve da bude sto prisutnije a da ne bude iritantno... Barem ja tako radim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
SONNOX EQ (kojim skidam frekv.)
SONNOX EQ (kojim nesto sitno dodam ili ga uopste ne stavljam) SONNOX TRANSIENT MODULATOR (ali vrlo vrlo retko, ako ritam nije dovoljno punchey) INFLATOR (a i ne uvek, ali ga volim i ne previse) PSP Xenon / Sonnox Limiter (kojim limitiram) i dither UV22 i cao... Kad ja radim miks svega onda se vracam milion puta u projekat dok ga ne napravim da sve bude mega, pa je lanac za mastering u glavnom SONNOX EQ, zatim INFLATOR (ne uvek) zatim Xenon/Sonnox limiter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Mason
|
![]()
![]() |
#25 |
Moderator
|
![]()
Ha, lepo, u Bancarevu imate grejanje?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Vibrator
|
![]()
vidim da su svi puni love...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Razumem da si rekao da ga koristis samo ako je potrebno, ali ne razumem kada ti je potreban reverb u masteringu? Funkcija reverba je dubina, udaljenost... Zamisli ako si u mixu vec imao reverb na nekim od traka, kada zalepis reverb na masteru preko tih reverba mozes samo stetu da napravis. U masteringu bi trebalo bas suprotno da se radi. Da zasiljis sve da bude sto prisutnije a da ne bude iritantno... Barem ja tako radim.[/quote] http://www.rumski.com/forum/showthre...&goto=lastpost |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Member
|
![]() Quote:
If you’ve done a good job with reverb on the individual tracks and as a result have a cohesive sense of space, you probably won’t need to add any additional reverb to the final mix. Kao sto rekoh, potpuno je nepotreban reverb u masteru! Osim ako nisi od onih ljudi koji popravljaju sve u mixu, pa zatim mix popravljaju u masteru... i tako redom... Last edited by Kal-el; 13-10-2008 at 11:57 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
Evo, ja priznajem javno da mi ovaj peak gotovog mixa na -6 nije ni najmanje jasan? To znaci kako bi u mixu morali sve drasticno da utisavamo, kako bi u masteringu to jos drasticnije morali da pojacamo... Ili nesto propustam? Ja radim mix na -0.2 i ne znam sto bih ga radio tise, kad svakako posle opet moram da ga dizem na "komercijalni nivo"?
![]() |
#30 |
Moderator
|
![]()
to je fazon bob katza.. zato shto su neki tranzijenti prebrzi da ih i peakmeter ne primecuje.. ali se javlja distorzija.. minimalno, al chovek je ludjak..
inache po srpski se to zove "cebovanje".. da ga jebem shto.. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Moja tema | R A V E N | Audio Software | 9 | 23-09-2009 06:52 PM |
Ti si moja snaga | moytsa | Promocija radova | 10 | 22-10-2005 07:10 PM |