|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Member
|
![]()
pozdrav
ja sam uvek bio za to da se pita jer je to najbolji nacin da se uci.ali onda kad se dobije odgovor, pogotovo od nekog relevantnog, treba isti prihvatiti.ne ici sa kontra odgovorom vec sa sledecim pitanjem na istu temu. nekada su ocekivanja magicnog odgovora nerealna,e onda jos umesto magije neko iskusan ti u tri Reci kaze realnost.to treba prihvatiti kao dragoceno pogotovo ako to dolazi od nekog dokazanog. ovo Treba biti razonoda za sve a ne polje za inacenje I svadju. Cesto citam postove po forumu i cesto me iznerviraju ovakve situacije.svi mi znamo i ne znamo I svi volimo i uzivamo u ovoj profesiji .Ako neko zna vise ja se trudim da naucim ako neko zna manje reci cu mu sve sto znam. Ne raslojavajte forum vec smanjite treshold. |
![]() |
![]() |
#42 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#43 | |
Moderator
|
![]() Quote:
salzem se u potpunost ![]() |
|
![]() |
![]() |
#44 |
MAO
|
![]()
naravno, jasno vam je da ce svaki pokusaj pobune biti veoma krvavo sankcijonisan
|
![]() |
![]() |
#45 |
Pro Member
|
![]()
Osecam se delimicno kriv za ovu celu glupost zato sto sam licno ja glavom i bradom autor "ozloglasane nadobudne" recenice PT samo HD ostalo nema veze sa mozgom
Problem jeste nastao u momentu kada je rasrdjeni clan to shvatio kao atak na njegovu licnost, delo i verovatno sam studio posto drugacije ne mogu da razumem kolicinu srdzbe zbog ovakve recenice koja na prvom mestu nije cak ni njemu upucena, a da ne pominjem da nema nikakve veze sa nadobudnoscu i "elitizmom" nas "majstora". Istina jeste da sve to sto cini PT ( zvuk , po po mom misljenju i jedini razlog) se nalazi samo u HD verziji, i da su svi ovi manji derivati samo nacin da se iskamce pare i eventualno navuce klijent da jednog dana oladi babu pre vremena da pa da mu ostavi gomilicu para i da se onda sa osmehom zaleti u pravi PT svet...svet HD-a. Daleko od toga da sam hteo da ponizim (ili bilo sta slicno) sve ljude koji koriste PT LE, Mpowered ili koju drugu verziju, i da ih napravim budalama koje bacuju pare na sranje. Mislim da se danas za te pare i uz silne narodske verzije softvera moze sklopiti mnogo mocniji KUCNI ( moram da naglasim) setup nego sto je bilo koja mini PT-a ( sve koje nisu HD). Uz FF800 i TC konekt48 apsolutno ne vidim razlog zasto bi se neko zaletao u PT Le i ostalo, osim ako stvarno ne zeli da radi u bilo cemu drugom osim u PT sto je sasvim ok ( no hate zbog toga) Da li je sada jasna moja recenica ili treba da i dalje pojasnjavam?
#46 | |
Mason
|
![]() Quote:
1. Ucenje i privikavanje na PT okruzenje. 2. Biti snob za nevelike novce i reci klijentu : "Ja radim iskljucivo na PT, jer se on bolje chuje... nisam ja kao ovi na Cubase/Nuendo... to je neozbiljno" ![]() Doziveo sam cak i da sam cujem takve budalastine od lika koji nije znao da imam ikakve veze sa tim. Iscoolirao sam i napravio se blesav ![]() ![]() ![]() Rekoh vec... bezvezna diskusija...
![]() |
#47 |
Pro Member
|
![]()
PTL i siledzije na forumu imaju velike veze?
Eto ti si siledzija a radis u Nuendu, sram te bilo. Predji lepo na PTL kao sve normalne siledzije i onda sa uzivanjem maltretiraj ove sto se zale. Kao sto covek rece: Ovde kod nas kada neki novajlija uvredi starog cenjenog clana bude banovan! To je nasa nepravda, na zapadu sto si stariji i cenjeniji clan foruma sve vise trpis, to znaci da te pocetnici mogu sve vise vredjati.Tamo najvecu privilegiju imaju oni sa jedni postom, odmah iznapusavaju sve moderatore i administratore. Naravno posle se trude da ostanu na jednom postu, jer to je ipak najveca privilegija, cim imas drugi nisi vise u tako povlastenoj situaciji. Ali nazalost mi nismo zapad. |
![]() |
![]() |
#48 |
Mason
|
![]() ![]() ![]() Evo i kratkog uputstva za pocetnike: Q: Da li se PT Le bolje cuje nego Nuendo? A: Naravno! PT Le ima vecu gustinu, dojajanost, zakivanje i ostale vec davno dokazane i argumentovane pojave u zvuku, za koje svaki stari vuk zna! Q: Da li ja mogu da radim muziku i bez UAD-a? A: Niposto!!! Od kad je sveta i veka, jos pre pojave prve pesme na kugli zemjskoj, UAD je taj koji daje muzici magiju! On mora biti prisutan makar u fioci, ne mora cak da bude instaliran da bi zrachio i unosio odredjene frekvencije u zvuk! Q: Da li UAD moze sam da komponuje? A: Naravno! On moze sve! Istina je da ima mali hendikep sto se tice aranzmana, ne ume sam da ih radi, ali, zato je tu PT Le da to nadomesti. On radi i aranzmane! Postupak je sledeci: -Otvori se prazan projekt u PT Le, na praznu audio traku se insertuje neki UAD-ov plug (bilo koji, moze i onaj zeleni) i izgovori rec HIT. Za dva minuta je kompozicija gotova (sa UAD-om 1, UAD 2 to radi za 45 sekundi)! Potom se preslusa, razmisli o muzickom pravcu, pridje monitoru na udaljenost od nekih 2-5 cm i i izgovori glasno zeljeni pravac ... npr. POP. PT Le ce odraditi arr. u roku od dva minuta. Text je mali problem i za njega je potreban PT HD. Q: Da li ja mogu da radim bolje od tebe, cak i ako sve to kupim? A: Niposto! Zato sto zato! Q: Koja je najpodesnija oprema za rad? A: Ona koju ja imam. Sve ispod je sitna boranja, a sve vise od toga nije potrebno i nema nikakvog smisla. Potpuno logicno...
#49 |
VIP Member
|
![]()
jebo vas UAD
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
Kako Mix na CD?? | idvi | Audio Software | 4 | 29-04-2005 11:04 AM |
Kako vam ide? | zmaj | Promocija radova | 7 | 24-02-2004 08:32 PM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |