|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
ja inace stavljam po dva kicka, jednog iskompresiram podosta, i ga skratim,i skinem do 100-200 Hz ovisno o trenutku, a drugi mi bude dublji , i njega lagano iskompresiram...i uz sve to uvijek dodam kratki hihat uz kick, i sve to skupa bude odlicno...
![]() probaj.... |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
layering,bar dva kicka pa onda eq-om poskidam "štetne" frekvencije pa onda malo kompresije pa onda eq da dodam možda ako nešto zafali mada gledam to da rešim u startu dobrim odabirom sample-ova i njihovim međusobnim odnosom.
http://audiojungle.net/user/daddy_z/portfolio http://soundcloud.com/noisedestruction http://www.discogs.com/artist/Noise+Destruction "POZDRAVITE MAMU VAĆ U" Last edited by DADDY Z; 18-08-2008 at 10:08 PM. |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
ism bassism ili kickmaker vstI-ovi lepo uzmi njih pocni za pocetak sa presetima i lepo si napravi svoj kick i zaboravi na lo fi 4/8 bitne semplove i ne trazi mi da ti sibnem to jer se lako mogu naci :]
Pozdrav ! |
![]() |
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]()
probaj sa paralelnom kompresijom, mislim da smo vec pominjali.
poznata i kao "new york compression". |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Odabir zvukova (semplova) je najbitniji faktor odmah posle aranzmana za dobru produkciju, po meni te dve stvari cine 80% dobro isproducirane pesme.
Zameni Sample i sve ce biti ok. Sve te zezancije vise piju vodu ako je ziva svirka, pa onda moras da radis sa tim sto je snimljeno...elektrika ti barem daje slobodu da radis kako ti padne na pamet.
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Tako ja jednom udjem u sobu do mene,gde se tip napreterivao sa hardwrom i software-om. Pro Tools HD3, Prism konvertori i sve po redu..pusta mi nogu, kaze nije zadovoljan...stavio 6 pluginsova na nju, eq, compresori, sta vec... Ja ga pitam:" a da promenis sample?" a on kaze: "pazi stvarno...to mi nije palo na pamet!!!" |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Kukala mu majka
![]() ![]()
#9 |
Moderator
|
![]()
ja umem da nabodem i po 5/6 kickova.. zashto?
svaki ima potpuno drugachije karakteristike koje mi se svidjaju, i ja ih josh eq-om i transient shaperom istaknem.. i svaki udara na drugim frekvencijama.. e sad, shta dobijam time? prvo, vishe "bumpuje".. i kick udara tachno tamo gde ja zelim u trenutku kada to pozelim.. jer obichno samo u nekim trenutcima stavim sve kickove.. da naglasim te neke glavne udare, a ponekad skinem po koji.. chisto da se razlikuje.. i onda kick dobije na zivosti.. nije mrtav, ima neku "dinamiku".. dobro, nema dinamiku jer mu iskompresujem dushu, al ima promenu karaktera i ume da zazvuchi kao ziv bubanj iako su neki od glavnih zvukova npr 808.. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Basshunter kick | Psychogen | Produkcija Elektronske Muzike | 70 | 29-07-2009 03:19 PM |
kick i bass | babilon33 | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 09-10-2008 09:37 PM |
Kick i Bass trikovi | FrankoPanko | Zoran Vračević - Vrač | 17 | 22-08-2006 07:56 PM |
Bass+kick | Eon | Vlado Georgiev | 6 | 25-02-2005 07:52 PM |