![]() |
Kick, Kick i Kick
Pozdrav svima!
Dakle, moj jedini problem je kick, tj. kompresija i eq predpostavljam ! Niako da ga nastelam da zvuci kako bi htjeo, nego uvjek zvuci kao da je izasao iz FL-a (uvjek prepoznatljiv nekako ) ili ima previse niskih, ili premalo moci u kicku ako se maknu niske :(... Inace, i produciram vec duze vrijeme u FL Dakle, zanima me kako vi rjesavate kick, posebno ekipa koja radi u spomenutom DAW-u... I zanima me dali stavljate mastering efekte na master channel, ili vam je master prazan, pa to rjesavate u postprodukciji ? |
Re: Kick, Kick i Kick
Quote:
eh,eh....golemi su juniorski problemi! Kako da kik ne zvuci "kao da je izasao iz FL" kad u stvari i izlazi iz njega??? a produkciju i miks radi kao da nema masteringa (ne postoji, nisu izmislili..).znaci namestaj najbolje sto umes, kao da je to zadnje!! |
probaj layerati, stavi tom-se sfiltrirane ispod snap kicka...
|
1 Attachment(s)
Evo tu je jedan primjer stvarcice na kojoj trenutno radim, i zanima me vase misljenje o kicku, jer meni je ovo, naravno, dok radim, oke, ali kada cujem profi stvarcice, opet mi dođe da nastelavam kick i cesto popizdim jer nikako da dobijem takav zvuk koji houcu i onda bacim stvar pod nedovrseno (neznam, mozda je stvar navike u zvuku pa mi dosadi dok radim zbog puno preslusavanja /?/)
uglavnom, pitanje je, jel kick na mjestu ? |
Nema sta da ga namestas posebno ako imas dobar sample..nadji samplove koji su dobri i imaces dobar kik bez puno muke
Uglavnom su sample banke vec u startu isproducirane tako da nema puno posla Poslusao sam ovo - kiku treba zamena:) I poslusaj DaBearov savet.. |
ja inace stavljam po dva kicka, jednog iskompresiram podosta, i ga skratim,i skinem do 100-200 Hz ovisno o trenutku, a drugi mi bude dublji , i njega lagano iskompresiram...i uz sve to uvijek dodam kratki hihat uz kick, i sve to skupa bude odlicno...:grin: ali za za elektronsku glazbu(minimal , techno)
probaj.... |
layering,bar dva kicka pa onda eq-om poskidam "štetne" frekvencije pa onda malo kompresije pa onda eq da dodam možda ako nešto zafali mada gledam to da rešim u startu dobrim odabirom sample-ova i njihovim međusobnim odnosom.
|
ism bassism ili kickmaker vstI-ovi lepo uzmi njih pocni za pocetak sa presetima i lepo si napravi svoj kick i zaboravi na lo fi 4/8 bitne semplove i ne trazi mi da ti sibnem to jer se lako mogu naci :]
Pozdrav ! |
probaj sa paralelnom kompresijom, mislim da smo vec pominjali.
poznata i kao "new york compression". |
Odabir zvukova (semplova) je najbitniji faktor odmah posle aranzmana za dobru produkciju, po meni te dve stvari cine 80% dobro isproducirane pesme.
Zameni Sample i sve ce biti ok. Sve te zezancije vise piju vodu ako je ziva svirka, pa onda moras da radis sa tim sto je snimljeno...elektrika ti barem daje slobodu da radis kako ti padne na pamet. |
All times are GMT +1. The time now is 02:01 AM. |