Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-08-2008, 08:40 AM   #14
IK
Member

Default Re: Da li imate iskustva sa genelec monitorima

Slazem se. To se dogadja, ali nisam se dosada susreo sa sistemom koji je cijepljen protiv tog fenomena. Imaju jos jednu karakteristiku (koju srecom nisam susretao na drugim monitorima), a to je zamor usiju. Ja svakih 45 min do sat vremena uzimam pauze kada radim s Genelecom. Moje skromno iskustvo govori da se nije rodio par monitora uz koji mi nije potreban jos jedan par koji bi isti materijal prikazao malo drugacije i ukazao na moguce propuste.
Iako, danas u nekoj modernoj skoli miksa, cvrsto se propagira jedan referentni sustav, ja se osobno najugodnije osjecam sa 2 do 3 (ako mi materijal prosvira na 1032 i msp5, pa jos uz to na slusalicama koje nisam stavio na glavu nego nenormalno poglasnio, jos samo ostaje test laptopa i loseg audio sustava u twingu ).

Thread je zapoceo sa pitanjem o 1031. Jedan moj poznanik (danas slavni techno producent) ih je godinama imao uz NS10 kao kao glavni par u studiju i u svoje vrijeme, podizao je standarde mixa u plesnoj glazbi (svoje najpoznatije stvari je isprogramirao i smixao na njima). Nije lud da se zaljubi u njih, ali su odradjivali posao. Istina, danas taj isti producent ima neki ogromni i ultra skupi full range od Quested-a...
IK is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules