Slazem se. To se dogadja, ali nisam se dosada susreo sa sistemom koji je cijepljen protiv tog fenomena. Imaju jos jednu karakteristiku (koju srecom nisam susretao na drugim monitorima), a to je zamor usiju. Ja svakih 45 min do sat vremena uzimam pauze kada radim s Genelecom. Moje skromno iskustvo govori da se nije rodio par monitora uz koji mi nije potreban jos jedan par koji bi isti materijal prikazao malo drugacije i ukazao na moguce propuste.
Iako, danas u nekoj modernoj skoli miksa, cvrsto se propagira jedan referentni sustav, ja se osobno najugodnije osjecam sa 2 do 3 (ako mi materijal prosvira na 1032 i msp5, pa jos uz to na slusalicama koje nisam stavio na glavu nego nenormalno poglasnio, jos samo ostaje test laptopa i loseg audio sustava u twingu

).
Thread je zapoceo sa pitanjem o 1031. Jedan moj poznanik (danas slavni techno producent) ih je godinama imao uz NS10 kao kao glavni par u studiju i u svoje vrijeme, podizao je standarde mixa u plesnoj glazbi (svoje najpoznatije stvari je isprogramirao i smixao na njima). Nije lud da se zaljubi u njih, ali su odradjivali posao. Istina, danas taj isti producent ima neki ogromni i ultra skupi full range od Quested-a...