|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav
Moram priznati da me pomalo sram postaviti ovo pitanje među vama profićima no nemam izbora. ![]() Dakle buđet je 200eurona a pitanje glasi da li je onda bolje isprsit se za neke kvalitetnije slušalice umjesto tih jeftinih monitora koji bi bili u uvjetima male mix prostorije 1,3x1,8m? Ako da, koje bi to bile slušalice a ako ne što bi za tu lovu od monitora došlo u obzir? Napominjem da sam newbie pa ne mogu igrati na kartu "oni koji ti najbolje zvuče" jer nemam mogućnosti a ni iskustva da procjenjujem više modela. Glazba je rock ili blues i snimalo bi se preko mikrofona.Dakle više manje akustika. Pomišljao sam na neke modele od Wharfedalea(Diamond 8.2) ili M-audia(Studiophile DX4) jer ih mogu tu u Hr nabaviti no nemam ništa ni protiv rabljenih samo od kuda početi.Naravno pročitah i vaše threadove i sve je to od 500eur na više pa ako netko može da me malo ohrabri sa nekim savjetom. ![]() thnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Za 200e bi moga uzeti alesis-a m1 pasivnu verziju-to je najbolje resenje za tu kintu ili eventualno neki HI-FI, jer znas sta ako naucis na jedan zvuk nije vazno da li je to neki monitor od 1000 ili 300 evra,uvek ces imati poverenja bas u tu kutiju. Ja sam na primer uzeo skore neke skupe monitore (da ti ne pricam koje jer rece da se bas i ne razumes) ali jos uvek se vracam onim starim jer jos nisam siguran u "novi zvuk". A sto se tice slusalica to odmah otpisi.Sluske se mogu koristiti zajedno sa nekim monitorima radi provere i uporedjivanja, a samostalno nikako!!! Srecno!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Pozdrav
Moj savet ti je da skupis ili cak pozajmis jos 100 eura, dakle ukupno 300 i nazoves Artist i pitas za KRK RP 5, oni kostaju toliko, i bices veoma zadovoljan, to su inace aktivni monitoring zvucnici, neverovatno dobri za 300 eura. Ovo bi trebao biti njihov sajt http://www.artistsystem.com/ Telefon u NS je 021/4724 124 pa ti mogu dati broj u BG ili gde ti je vec zgodno. Inace za 200 eura, mozes kupiti samo pasivne zvucnike veoma sumljivog kvaliteta. ![]()
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Thnx na savjetima.
Sve mi je više manje jasno no ipak bih volio zadovoljiti radoznalost i pitati da li kojim slučajem postoje kakvi kvalitetni zvučnici za comp koji bi mogli proći pod monitore? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
MOzes da kupis samo jedan Rokit RP 5 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() http://www.pccentar.com/modules.php?...0095&m=Katalog
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc !! Deformisan zvuk na monitorima :-( | ugljesa | Computer Hardware | 6 | 26-05-2009 12:13 AM |
Da li imate iskustva sa genelec monitorima | psionic | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 19-08-2008 07:49 PM |
Opet ja! | X-Dreamer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 16-07-2005 08:49 AM |