Quote:
Originally Posted by slowstar
Nisi me razumeo SS, ocigledno...
Kao prvo, mislim da ti je krajnje neispravna teorija, koju su Marksisti izuzetno voleli, a to je da iz kvantiteta (kolicine) proizilazi kvalitet, sto APSOLUTNO NIJE TACNO!!!!!!!!
Ako se muzikom bavi relativno mali broj, ali izuzetno talentovanih, dokazanih ljudi, ne mislim po iskustvu, nego PRIMARNOM talentu, sluhu, muzikalnosti, tada ce biti moguce da kako politicari kazu "drustvo" a ja radije kazem okolina, obrati vecu paznju na njih, i omoguci im da svojim talentom, muzikalnoscu, posvecenoscu mogu da egzistiraju - zive na osnovu svoga rada (talenta). Kada je sve okolo prepuno mediokriteta, ciji je nedostatak talenta obrnuto proporcionalan divljoj, neutazivoj ambiciji, onda pravi, talentovani ljudi (sebe tu ne ubrajam, ako me neko drugi tako definise, unapred mu hvala) jednostavno ne mogu da dodju do izrazaja, i njihova muzikalnost i sveopsti talenat ce proci nezapazen, u gomili kojestarija, sterilnosti, maloumnosti i slicnih osobina, koje su karakteristicne za nasu muzicku scenu (opet - CAST RETKIM IZUZECIMA!!)
|
Cika Slowstare u potpunosti se slazem sa tobom!
Ali uvek postoji ali.
Ajde da se pozabavimo tom teorijom(suprotnom komunistickoj) i da iskarikiramo (da bi bila jasna sustina).
Znaci dole kvantitet! Ajde da ukinemo muzicke skole(ionako te skole zavrsi 99% kvantiteta, ma 100%, i nemoj da osudjujemo komuniste za sta nisu krivi) da bi se muzikom bavili samo retki darovi prirode(Mozzart nije imao tu cast da studir muzicku akademiju).
Sta su talentovani ljudi?
Znam da je tesko, ali ajde da pokusamo iz naseg ugla (talentovanih manje ili vise) sagledati, naprimer, sta bi moglo ostati posle 100 godina iza nas kao neka slika kraja 20 i pocetka 21 veka sa ovih podneblja u amanet buducoj populaciji!
Bojim se da se mnogima ta slika nece dopasti.