Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-05-2008, 08:31 PM   #11
Don Solaris
Pro Member

Default Re: Koji midi upgrade za Jupe 8 rev 1 ?

Quote:
Originally Posted by goasia View Post
koliko je 12 bit DAC losiji u odnosu na taj od 14 bit u novijim verzijama, tj koliki je drfting ...
Nisam vidio ovo. Ispričavam se.

Da. Ima jedna jako bitna stvar! A ta je da su prvi Jupiteri imali bug sa svojim CPU-om i problema sa tjuningom!!! Zato oprez! Traži čovjeka serijski broj i to bi trebalo da izgleda otprilike ovako.

030101 - ovo ti je prvi Jupiter ikad proizveden.
030525 - ovo je 25-ti Jupiter od prvih 500, znaći 425-ti.
...

Ja ti poznam čovjeka koji ima šesti proizveden Jupiter (nije zajebancija) i zanimljivo, on nema problema sa tjuningom. Takođe znam lika koji ima 18. Jupiter i opet nema tih problema.

Quote:
no neverujem da ce cena Jupe-a padati ...uzecu sad ili j8 ili xpander ..kriza
Imam ti ja jedan Xpander u Americi $2000. Za mene je cjena $1800. Ako trebaš, javi, to je bagatela sad kad je dolar nisko. A i poznam čovjeka pa se može dogovoriti oko shippinga & stuff.

Znaći sredim ti ga za $1800 ali pod jednim uslovom. Da mi ga prodaš jednog dana - kada ti dosadi - po toj istoj cijeni.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2008, 09:17 PM   #12
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

za Xpander se cenkam tu sa jedno tri tipa ali ninako da se nadjemo , kad bi bio taj Xpander , gde , i za koliko eura kompletno?
serial za JUPE8 je 212317
goasia is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2008, 09:52 PM   #13
Don Solaris
Pro Member

Uređaj je u NYC.

?to se tro?ka po?tarine tiče: www.usps.com
Old 25-05-2008, 10:04 PM   #14
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

bice mi laksa neka EU varijanta , taman sto bi ustedeo na razlici kursa , pltio bih na troskove slanja i carinu ...
nadam se da cu ga zavrsiti sa 1600-700 eu
goasia is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2008, 10:12 PM   #15
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Ljudi kupujte Jupitere ako to volite i imate para. Znam tipa koji ih restaurira i prodaje po 4500-5000e... tako da cena tom uredjaju ce rasti iz godine u godinu kao sto je slucaj i sa Yamahom CS-80 kojoj je sad cena cca 14-15.000$.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2008, 11:28 PM   #16
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Da. Ima jedna jako bitna stvar! A ta je da su prvi Jupiteri imali bug sa svojim CPU-om i problema sa tjuningom!!! Zato oprez!

Ja ti poznam čovjeka koji ima šesti proizveden Jupiter (nije zajebancija) i zanimljivo, on nema problema sa tjuningom. Takođe znam lika koji ima 18. Jupiter i opet nema tih problema.
znam i ja ljude koji imaju te stare 12-bitne i novije 14-bitne jupitere, NIKAKVIH problema. i nikakvih razlika kazu. jbi ga daklem to je sve relativno, dok sam ne probas. od previse citanja tudjih postova na webu je slaba vajda. prema tome, nemoj plasiti ljude kategoricnim izjavama, ako nisi 100% siguran u to sto govoris.

Quote:
Imam ti ja jedan Xpander u Americi $2000. Za mene je cjena $1800.
ako mislis na John Browna, za sve je cijena $1800. stavio je oglas na AH i VSE.

@Goasia: uzimaj Jupiter8 sad dok se jos moze, i opcenito za mjuzu koju radis, on je brz kao munja. i mocan. Xpander je spor. ali ima svojih prednosti/posebnosti i ja ga isto zelim za ambient (da upotpuni sveto OB trojstvo; obx-obxa-xp ).

najvaznije, bit ce ih jos. nije nestasica. i cijena se jos, barem u americi, drzi do 2 soma dolara. a ako ne kupis Jupiter8 u roku 6 mj. vejrojatno ga neces nikad ni kupiti, jer cijene lete gore ko blesave. otici ce jos gore u pe em.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2008, 11:45 PM   #17
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by goasia View Post
napokon , odgovor na pitanje ..
pa ja bih radije onu 8a sa dcb , pa mi najjednostavnije kupiti Kentonov dcb midi interfejs , to sto sam nasao je rev jedan , i to je to sto ga ne mogu probati ... a ako ga mi posalju i budem imao problema nema niko da ga dovede u red .. i trece , cena ... no neverujem da ce cena Jupe-a padati ..

... serial za JUPE8 je 212317...
uzecu sad ili j8 ili xpander ..kriza
znam kako ti je.. hehehe

daklem, po podacima koje imam, encoding je promjenjen sa 12- na 14-bita na broju 171700. prema tome imas drugu verziju. DCB je ubacen na 282880.

moj je 272866 i 14-bitan je, bez DCB-a.

ali ukratko; jbes DCB, jbes Kenton ! Encore je 5 puta bolji MIDI retrofit u svakom slucaju. brzi, tocniji, vise ima midi controlera. midi clock. a u slijedecem update-u (downloada se BIN i ispeces prazni eeprom), imat ce potpunu podrsku za transmit i receive sa panela, svih slidera i potova . total midi automation. 290 dolara.

@silicon: dobio sam. nisam stigao pogledati.. javim.

Old 26-05-2008, 12:01 AM   #18
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
od previse citanja tudjih postova na webu je slaba vajda. prema tome, nemoj plasiti ljude kategoricnim izjavama, ako nisi 100% siguran u to sto govoris.
Da te malo podsjetim:

-- Priču o lošem tjuningu starih Jupitera sam čuo od Tebe.

Toliko o izvoru tih informacija.

Old 26-05-2008, 12:38 AM   #19
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
ako mislis na John Browna, za sve je cijena $1800. stavio je oglas na AH i VSE.
Originalna cijena po kojoj ga je prodavao protekla tri mjeseca je bila $2000.

Izvor: http://acapella.harmony-central.com/...98&postcount=1

(post je editiran zanji puta prije dva tjedna)

Pošto su čovjeku u međuvremenu maznuli novčanik, kreditne kartice & stuff, vjerovatno mu se žuri sa prodajom, pa je spustio cijenu na $1800 i stavio ga na AH. Ali zadnja tri mjeseca cijena je bila $2000 - i svo to vrijeme mi ga je nudio za $1800.
Old 26-05-2008, 12:53 AM   #20
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Da te malo podsjetim:

-- Priču o lošem tjuningu starih Jupitera sam čuo od Tebe.

Toliko o izvoru tih informacija.

drago mi je da ti je vazno moje misljenje, ali..

ja ti nisam rekao da sam u ista od toga siguran. nego ti prenio sto sam ČUO o tuningu, i sto se meni od toga svega cini (da je nebitno). nisam nastupio kao da stopostotno ZNAM sto je posrijedi, kao sto ti uvijek nastupas, naš svjetski strucnjak za Jupitere ili za sto sto god drugo bilo tema. a sine, nit si luk jeo, nit miriso..

i naglasio sam ti da nisam nikad probao 12-bitnu masinu, prema tome da je sve to nagadjanje - mozda suptilna, ali nemala razlika izmedju informiranog misljenja i direktnog iskustva. to bih htio da uocis, ako je moguće.

eto, prijateljski ti pokusavam dat do znanja, da ne nastupas toliko autoritativno o stvarima koje si iskljucivo pročitao. ili čuo. to moze nekog navesti na krive poteze, pogotovo sto ovdje ima ljudi kojima je vazno tvoje misljenje. a kad se radi o stvarima koje znam da poznajes, a pojma nemam - i meni.

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules