Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 19-05-2008, 01:44 AM   #15
yanprawda
Member

yanprawda's Avatar

Default Re: Multitrack za live playback... Koji?

istu stvar sam ja trazio za moj/nas bend a rijec je o hiphopu gdje matrica i semplova i ostalih drangulija u tempu stvarno ima na pretek! u danasnje doba to sve nije neki veliki problem. najvise te koci budzet. jaaako jednostavno mozes to rijesit na dva(ma na vise ali prva dva kojih se sjetih)nacina. evo ovako:
1. kompujter/laptop sa "solidnom" 5.1 karticom, ja koristio godinama p4(komp)+terratec dmx6fire lt+behringer di20 + ableton
2. neko je spomenuo sampler sa vise izlaza, moze i to naravno a problem trigiranja je rjesiv upotrebom nekog od midi kontrolera a hvala napretku u tehnologiji - ima ih! od noznih preko klavijatura pa do drumpadova i samih switcheva i ostalih extravagancija. a nisu ni skupi.

uz gugle,ebay i sl.,mozes naci sebi konfiguraciju kakva ti odgovara za cas posla! ili dva casa

ja trenutno koristim jako zgodan mackie onyx satellite uz laptop i ableton (i par midi kontrolera ali nebitno za ovu temu) i savrseno funkcioniram s bubnjarom a na nekim stvarima i bez njega a izbacim dodatan par slusalica za recimo basistu ili gitaristu ovisno o kompoziciji tako da bubnjar ne mora da daje svoje slusalice. zvuk fenomeno! kontrola/veza isto! plus bubnjaru ne param usi kako ona kaze, fakin klikom! pustim mu sempl po izboru. ma milina!
evo ovdje ima par stvari,uzivo. zanemari kvalitetu jer je zvuk s kamere
nadam se da je pomoglo

Last edited by yanprawda; 19-05-2008 at 01:49 AM.
yanprawda is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules