![]() |
Multitrack za live playback... Koji?
Pozdrav dobre kolege!!!:D :D :D
Nasem bendu treba sprava koja je u mogucnosti da pusta matricu na dva kanala (stereo), a da pritom bubnjaru salje u in-ear istu tu matricu samo sa dodatim klikom. Ja sam vec razmatrao neke sprave, ali ni jedna nije pogodna...:banghead: :confused: :banghead: Ako neko ima neki predlog nemoj da se suzrdzava...8-) Hvala unapred! |
Re: Multitrack za live playback... Koji?
Da'l je moguce da niko ne zna odgovor....
Mislim da cu da odem da se ubijem... Upomoc ljudi!!! :banghead::banghead::banghead::banghead::shock::sh ock::shock::shock::banghead::banghead::banghead::b anghead: |
Zavisi od budzeta najvise, ali jedan predlog koji bi ti mozda igrao je i Alesis HD24, na koji mozete i da se snimate kao bend.
|
Ja to planiram da uradim za moj band. Do sada sam radio mono L u mix a desni click pa auxima mix za bubnjara ali razisljam o nekom suround formatu i dvd playeru. Eto jedne ideje.
|
Quote:
Ja sam razmisljao o lap topu sa nekom lepom(:(skupom:mad:) karticom ... to bi mu bilo to... Quote:
Odlicna ideja... Nisam razmisljao u tom smeru... Hvala vam sto se odazvali! :):):):ike::mase: |
...a neki hardverski sampler (e-mu, akai)??? to je danas jako jeftino, a cini mi se i jako pouzdano za live svirke. Vecina tih samplera ima 8 odvojenih izlaza, znaci, mozes klik poslat bilo gdje. I zvuk klika ne mora nuzno biti onaj ponudjeni koji cesto para usi na vecim glasnocama, vec se izabere hihat ili nesto slicno. U svakom slucaju, prije bih uzeo sampler nego hd recorder za zive svirke. I mozes ga zasarafiti u rack.
|
A cime ce da triggeruje sampler? Kako ce da loaduje fajl koji je duzi od npr. 64MB? Kako ce to sve da bude sinhrono sa klikom? I koliko vremena treba sampleru da uradi load neke matrice? Koliko covjeku treba vremena da spusti palice, ode u menu samplera, nadje pjesmu, uradi load, saceka da se sve to desi...
Ideja sa DVD playerom je u sustini najjeftinija, ali ima jedan problem...sto cemo ako preskoci u sred svirke? Znaci, najsigurnija i najbrza varijanta je neki HDR, bilo koji koji natrcis...Alesis sam predlozio jer vam to omogucava prosirenje u buducnosti, mozete da se snimate, da imate vise varijanti matrica za vas na bini... |
Mogao bi da to uradis sve i sa BOSS-ovim hardisk-rekorderom BR-1600, na koji mozete uz to sve i da snimite komplet svirku pa na kraju da izmiksate i narezete na cd zato sto poseduje cd-rom. To kazem zato sto ga imam i probao sam to. Evo ti slika pa ga pogledaj.
|
2 Attachment(s)
izvinjavam se evo slike
|
Koliko vidim, ovo ima samo jedan output? TO mu nije dovoljno ako oce da klik ima odvojeno od muzike.
|
All times are GMT +1. The time now is 07:24 AM. |