|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Postovani clanovi,
u velikoj sam nedoumici, koji "kondenzatorski" mikrofon za profesionalne potrebe da kupim za svoje nastupe kao pevac /One man band/ veci POP-Rock-Allround Band. Za sada koristim Shure Beta 58(dinamicki) a zeleo bih da probam neki Kondenzatorski mikrofon te ili vise klase, koji je najisplativiji u toj srazmeri Cene i Kvaliteta. Navescu vam moje spoznaje i favorite: 1. RODE S1- ( profi, jos neprovaljen, relativno jeftin, izvanredne performanse!!!) ![]() 2. Sennheiser e865 -( dosta upotrebljavan, veoma solidan) 3.Shure Beta87, Shure KSM9, NEUMAN KMS105 (izvrsni ali skupi) Zato me interesuju vasa iskustva i misljenja...hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
SuperModerator
|
![]()
neumann kms 105.... udri
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Probaj ElectroVoice RE410 - sjajan mikrofon po odličnoj cijeni. Odličan sound a dosta se dobro ponaša na bini (hoće napraviti mikrofoniju, ali ni blizu kao neki drugi kondenzi koje sam probao).
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Pa, gospodo Bitchy i Tiki , veliki Respect i Bow za obojicu, vas izbor izbor je zaista kvalitetan, nego ne znam da li su ovi Svabovi od 70 godina kojima sviram i pevam slagere zasluzili Neumann-a za 500 Evrica...
'ebi ga, da je za "Kostolca"-repera kupio bih mic za soma eura. I mada sam uvek bio za devizu - kupuj najbolje, nisi tako bogat za jeftine stvari, ipak ne znam da li je to zaista Live-mic koga necu morati da menjam u narednih 10 godina? Molim, da mi jos jednom predlozite sta je najbolje od mikrofona pod ovim kriterijumima: - Prioritet je da ne cepam grlo kada pevam 1 do 2 sata bez prekida, da lagano za hotelsku i klubsku svirku ne istrosim grlo bez neke dreke i dinamickog nadpevavanja, tj da mikrofon bude jak, toplog zvuka a precizan, kako bih mogao da postedim ovo malo glasa sto mi je ostalo... I jos jedno pitanjce: "Kako da ove Kondenzatorske-mikrofone napojim strujom, posto se ukljucim u Digitech- Performer-Vocalizer koji nema Fantom Power? Da li treba da kupujem extra 48v napajac, ili vecina ovih mic ima baterijsko ili neko drugo napajanje ( dakle mikrofon na kabl) ?? 'Fala i Tikiju i Bitchiju unapred... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Pa ako ideš logikom "Dal' su slušaoci zaslužili...?" ne znam čemu onda komplikovati stvari sa kondenzatorskim mikrofonom, koji će svakako morati imati napajanje, tj. dodatni preamp prije Vocalista!
A EV predložih upravo zato što u mom bendu radi dva do tri sata bez ikakvih problema, a zvuk mu je vrlo topao i precizan. I pritom košta tričavih 150EUR! Teško da za te novce možeš priuštiti nešto bolje! Pozdrav!
![]() |
#6 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() pozzzz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Dali je tko probao Akg C535EB?
Vidio sam da na njega pjeva Loreena McKennit na live in Alhambra a kosta nekih 200?.
![]() |
#8 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
pozz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Hvala, kupujem prvom prilikom
![]()
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Sacekaj Edi, polako, ja bih ti predlozio prvo da ga sam cujes, kako se ponasa prema tvom glasu, jer najlakse je da ga kupis bez vidjenja i slusanja...
Svi ovi Profi Kond.Live Mic su uglavnom danas relativno povoljni i slicnih cena ![]() E a to su, bar ja tako mislim iz licnog 20-ogodisnjeg iskustva, sitnice koje su najbitnije u ovoj prici o Mikrofonima, ponavljam-NAJBITNIJE, a koje se nazalost na Balkanu uvek zanemaruju. Tako na pr. ako Muzicar vidi da neka Muzicka zvezda ili pak prijatelji tezgarosi koriste na primer betu58, onda u narednim mesecima svi kupuju Betu58 po inerciji..i svi su "kao shatro"- prezadovoljni ![]() No, to i nije potpuno pogresno, ali takodje postoje pametni ljudi i "nezavisne" naucne ustanove u svetu i kod nas koji sve moguce instrumente testiraju, daju svoja misljenja, pa se tako neretko desava da neki jeftiniji instrument bude bolji od onog skupljeg i vise reklamiranog. Prakticna primena je takodje bitna ako ne i najbitnija. Protumarao sam neke forume u USA i Evropi (Nemackoj,GB i Holandiji), i naravno, misljenja o ovoj temi Mikrofona za Stage su razlicita...Ono u cemu se uglavnom svi slazu je da su gotovo svi Kond.Microphoni u ovoj klasi dobri, i da se radi o, vise-manje, nijansama. Pa tako: -Akg C535EB je super hvaljen u toj klasi(a ja bih dodao i najvisoj klasi), kao sto je i EV-Re410, nego sad ima i EV-Re510( za slicnu lovu), pa takodje i Sennheiser e865, i Shur-kica beta87, i Shure KSM9, pa posebno i izgleda najbolji NEUMAN KMS105, Beyer Opus serija itd,itd.. I koliko ja vidim, sescu u kola, otici cu u Muzicku prodavnicu ,poneti moje Vocalizere i mini opremu, i utvrditi od uva, na referentnim kutijama, koji se mikrofon najbolje ponasa prema mome glasu...(pa ostao i 5sati u Prodavnici), to nije zabranjeno bar na Zapadu... Hvala vam svima na pomoci, javicu se sa svojim novim, skromnim iskustvima.. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je,po vasem misljenju,najbolji Vst klavir? | splatch | Audio Software | 42 | 26-01-2011 08:18 PM |
koji je najbolji software vocal reverb | darkobt | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 13-12-2008 11:50 AM |
koji je el. klavir najbolji? | gricko | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 28 | 10-07-2005 09:35 PM |