Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2008, 06:23 PM   #521
RNT
Member

RNT's Avatar

Default Re: Slike va?ih studio-setup-ova

Evo da i ja stavim sliku od svog radnog stola.
Pozzz...
Attached Images

RNT is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 08:13 AM   #522
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Originally Posted by RNT View Post
Evo da i ja stavim sliku od svog radnog stola.
Pozzz...
RNT, kako si zadovoljan sa Tascamom? Kako ga imas povezanog sa kompom? U kom programu radis? Kako se ponasa kao kontroler?

Hvala

pozdrav
Color is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 01:02 PM   #523
RNT
Member

RNT's Avatar

Quote:
Originally Posted by Color View Post
RNT, kako si zadovoljan sa Tascamom? Kako ga imas povezanog sa kompom? U kom programu radis? Kako se ponasa kao kontroler?

Hvala

pozdrav
Pa u globalu sam zadovoljan . Do sada nije bilo nekih vecih ispada. S kompom je povezan preko ove
http://www.tascam.com/products/if-fw_dmmkii.html
ugrađene fire-wire karte tako da ima 32 audio in i 32 out do 24/96 khz. S obzirom na velik broj audio ulaza i izlaza trebas imati dosta mocan komp, ali mozes birati na samom mikseru 16 ili 32 in i 16 ili 32 out, zavisi od potreba (ja koristim 16 in 32 out) . 24/96 khz ne znam kako radi jer nisam probao. Radim na 24/44.1 i Asio latencija je super. Tece, klizi... i ispod 5ms.
Radim u Nuendu. Registriran je kao 3 X Mackie controler. I kao kontroler radi skoro pa savrseno. Spojen je na PC preko USB kabla preko kojeg salje sve midi kontrole od transporta pa do MTC-a. Sve osnovne kontrole i editiranja rade bez ikakvih problema + imas 8 tipaka kojima mozes dodijeliti funkcije. Dok se malo priviknes, zaboravis na shortcute i tastaturu. Mis je jos uvijek u nekim situacijama potreban. Automatizacija radi u milisekundu tocno. Mozda da spomenem i routing koji je jednostavan,a sve mogucnosti su izvedive.
Imam jos i ugradjenu i ovu 8 ch AES/EBU ekspanziju.
http://www.tascam.com/products/if-ae_dm;9,29,83,19.html

Eto, nadam se da sam ti barem djelomicno odgovorio na tvoja pitanja.

Pozz....
Old 11-04-2008, 08:20 PM   #524
Theory
Member

isto cu si i ja uzet, samo dm3200 sa firewire karticom, i cubase 4.. jer mi je 12.000kn za nuendo malo preskupo, a cubase dodje oko 5.000kn a za pc cu uzet ruDAW ONE pa ako budem imo koja pitanja imam koga pitat
Theory is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 09:15 PM   #525
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Ma bolje cubase... Nuendo ionako sad ima nekih nedostataka (drum programming npr..).
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2008, 07:50 AM   #526
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Originally Posted by RNT View Post
Pa u globalu sam zadovoljan . Do sada nije bilo nekih vecih ispada. S kompom je povezan preko ove
http://www.tascam.com/products/if-fw_dmmkii.html
ugrađene fire-wire karte tako da ima 32 audio in i 32 out do 24/96 khz. S obzirom na velik broj audio ulaza i izlaza trebas imati dosta mocan komp, ali mozes birati na samom mikseru 16 ili 32 in i 16 ili 32 out, zavisi od potreba (ja koristim 16 in 32 out) . 24/96 khz ne znam kako radi jer nisam probao. Radim na 24/44.1 i Asio latencija je super. Tece, klizi... i ispod 5ms.
Radim u Nuendu. Registriran je kao 3 X Mackie controler. I kao kontroler radi skoro pa savrseno. Spojen je na PC preko USB kabla preko kojeg salje sve midi kontrole od transporta pa do MTC-a. Sve osnovne kontrole i editiranja rade bez ikakvih problema + imas 8 tipaka kojima mozes dodijeliti funkcije. Dok se malo priviknes, zaboravis na shortcute i tastaturu. Mis je jos uvijek u nekim situacijama potreban. Automatizacija radi u milisekundu tocno. Mozda da spomenem i routing koji je jednostavan,a sve mogucnosti su izvedive.
Imam jos i ugradjenu i ovu 8 ch AES/EBU ekspanziju.
http://www.tascam.com/products/if-ae_dm;9,29,83,19.html

Eto, nadam se da sam ti barem djelomicno odgovorio na tvoja pitanja.

Pozz....
RNT hvala na odgovorima...

U principu zanimalo me kako se ponasa kao kontroler. Ako radi u Nuendu, trebalo bi da radi i u Cubase S tim sto meni treba kontroler i za PT LE..

Kazi mi jos, koliko koristis njegov interni EQ i kompresor? TC Works? Da li si zadovoljan zvukom?

pozdrav...
Color is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2008, 08:54 AM   #527
RNT
Member

RNT's Avatar

Quote:
Originally Posted by Color View Post
RNT hvala na odgovorima...

U principu zanimalo me kako se ponasa kao kontroler. Ako radi u Nuendu, trebalo bi da radi i u Cubase S tim sto meni treba kontroler i za PT LE..

Kazi mi jos, koliko koristis njegov interni EQ i kompresor? TC Works? Da li si zadovoljan zvukom?

pozdrav...
Naravno da radi u Cubaseu i u PTu, koristi emulaciju Mackie Controla i trebas ih prijaviti kao tri komada zbog 24 fadera i ima sve funkcije i radi u svim programima kao i 3 Mackie kontrolera (da kupis 3 Mackie kontrolera platis vec skoro kao polovinu miksera).

EQ je precizan , osjetljiv, pregledan na ekranu, lako se podesava, mozes spremiti presete, ne iskrivljuje zvuk. Iskoristiv je u svakom slucaju.

Compressor je dosta brz, transparentan, dobar je i za instrumente i za vokale (naravno, ako nemas bolji!), uglavnom nije neka plasticna digitalija. Iskoristiv je.

Sto se tice efekata, ima dva procesora. Jedan je Tascam, drugi TC.
Tascam je u potpunosti orijentiran za instrumente i ima dosta fx efekata, dok TC ima dosta halova i platova za vokal. Svi parametri se mogu zasebno podesavati i efekti kombinirati zajedno, ali nema neke velike koristi od toga. Za live svirku mozda efekt jos i prolazi, ali za studio sigurno ne. Pogotovo ne za vokale. Zaboravi na njega,vadi ga jedino u slucaju rata. Bolje ista nego nista !

Pozz.....
Old 13-04-2008, 08:27 PM   #528
bessy
Junior Member

Molim za pomoć!

U stanu sviramo klavir (polukoncertni). S obzirom na to da imamo i susjede, poku?ali smo smisliti kako da im ?to manje smetamo. Zasad imamo staklenu vunu (obučenu) iza polica za knjige.
Mo?ete li mi dati neke praktične savjete kako ubla?iti buku, a da opet čovjek sebe čuje kkoliko toliko kvalitetno dok svira?

Dakle, radi se o prostoriji u stanu a ne o studiju... ?to bi bilo pametno staviti ispod nogu klavira - pluto, gumu, tepih...?

A na zidove?

Znam da pitanja tzvuče laički i da je svako ovakvo rje?enje amatersko, ali sve ?to imalo ubla?ava jačinu zvuka, pomoći će. Hvala!!!
bessy is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2008, 11:22 PM   #529
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Iskreno receno pomaze samo da ne svirate polukoncertni klavir u stanu .

Ne postoji nista sto bi dovoljno smanjilo nivo buke a da opet imas neki dozivljaj dok sviras klavir, jedino da bacite cebe na zice i da zaklopite poklopac...samo sto ce tada da zvuci .....Elektricni klavir, nema druge .
Old 14-04-2008, 12:21 AM   #530
redwater
Member

redwater's Avatar

Quote:
Originally Posted by Thrillseeker View Post
Pozdrav svima!

Ovdje sam novi pa mi nemojte zamjeriti ako je ovo već bilo postavljeno pitanje.

Zanima me kako izgledaju va?i setup-ovi

Hvala!
redwater is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 8 (0 members and 8 guests)

Posting Rules