Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-04-2008, 12:03 AM   #511
uki15
Junior Member

uki15's Avatar

Default Re: Slike va?ih studio-setup-ova

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
zar nije taj studio u Rijeci u Garazi...mislim da sam bio tamo....
da,je.
Quote:
koja li je dubina sobe ako se sjecam oko 2,5m ..zar veliki monitoring nije TOOOOOO big za tu sobu

ili sam u krivu
uff,ne pitaj.monitori su quested q210b i sa pojacalima vrijede cirka 20 000 eura,skoro kao pola vrijednosti prostora i nema dana da se ne pitamo kako bi zazvucali u dobrom akusticki sredenom prostoru ali usprkos manama prostora,covjek se navikne sa vremenom,bolji monitoring sistem nisam cuo,nevjerovatan je uzitak raditi na njima a nemilosrdni su do bola.mozda jednoga dana se preselimo u veci prostor pa pokazu svoj puni potencijal ali i sada kada se sve zbroji i oduzme mislim da smo u velikom plusu sta se upotrebljivosti i kvalitete monitoringa tice. .

Quote:
ako sam u pravu ...KAKO VAS SLUZI NUVERB?? cuo sam da je odlican i nije vise jako skup!
da,moze ga se sa macom naci za oko 600 eura,ma cak i manje a kazu da su algoritmi isti kao na lexiconu 300 kojeg se ispod 2000 eura tesko nade ali da 300 ima vise opcija.koristimo pretezno jedan preset,rich plate kao duzi reverb vecinom za vokale,ima gusti tail,onako dosta je transparentan,odlicno se uklapa u miks i opcenito smo vrlo zadovoljni sa njim, jedino je problem taj prastari mac i stalni strah da ne crkne jer nije bas da se lako kod nas dode do rezervnih dijelova pogotovo za comp koji je u rangu 486.
uki15 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2008, 06:08 AM   #512
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
Originally Posted by uki15 View Post
jedino je problem taj prastari mac i stalni strah da ne crkne jer nije bas da se lako kod nas dode do rezervnih dijelova pogotovo za comp koji je u rangu 486.
hahahahaha e da te slowstar cuje tj procita ...

dobio bi cuske samo tako ... inace cika slowstar je cenjeni borac protiv pc-a i parola je in mac we trust ali dobro , sad ga i ja malo pretera , izvinite cika slobo ali bilo je jace od mene iako cenim i postujem jabuku .

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2008, 06:51 AM   #513
Limeni - Longplay studio
Member

Limeni - Longplay studio's Avatar

Smile Re: Slike va?ih studio-setup-ova

Quote:
Originally Posted by InsaneEyes View Post
there is no hope in chaos

@Limeni - jel' onaj plafon u chillout room-u siporex ili sta?? selim se u novi prostor i hocu da uradim tako plafon za rasvetu i dzidza bidze
Pozdrav! Oprostite ?to ste čekali odgovor. Nije mi ne?to sa login-om bilo u redu pa se nisam mogao logirat na rumski. Ono je sve knauf.
Limeni - Longplay studio is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2008, 08:55 AM   #514
uki15
Junior Member

uki15's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
hahahahaha e da te slowstar cuje tj procita ...

dobio bi cuske samo tako ... inace cika slowstar je cenjeni borac protiv pc-a i parola je in mac we trust ali dobro , sad ga i ja malo pretera , izvinite cika slobo ali bilo je jace od mene iako cenim i postujem jabuku .
ma znam ja sta je mac i sve ja to postujem ali ovo je vintage mac i imali smo jednom problema sa njim i jedva nasli tipa koji nam ga je uzeo na popravak i to ne u rijeci vec u zagrebu i platili popravak oko 200 eura i bili sretni sta smo i toliko dali jer nije bilo druge solucije a za te pare smo mogli uzet 20 486-ica,kuzis u cemu je fora?
Old 03-04-2008, 09:14 AM   #515
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

@ Uki15
Pozdrav susjed!
Jesu li ti main monitori kupljeni od Trpkova? Ako jesu, slusao sam ih kod njega, opako rade samo ih je on sa skretnicom i pojacalima prodavao za 5000 eura.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2008, 12:21 PM   #516
uki15
Junior Member

uki15's Avatar

Quote:
Originally Posted by FrankoPanko View Post
@ Uki15
Pozdrav susjed!
Jesu li ti main monitori kupljeni od Trpkova? Ako jesu, slusao sam ih kod njega, opako rade samo ih je on sa skretnicom i pojacalima prodavao za 5000 eura.
mislis na moj kucni studio ili u kojem radim ?doma imam male yamahe hs 50m,atc a7(njih sam uzeo od trpkova) a veliki su revox br 530 koje sam uzeo od srice.ako mislis na questede q210b,znam samo sta mi je mario(vlasnik,pretpostavljam da ga znas) rekao koliko ih je platio a i gledao sam po netu i 5000 eura mi se cini mega jeftino za taj monitoring sistem

Last edited by uki15; 03-04-2008 at 12:32 PM.
Old 03-04-2008, 01:25 PM   #517
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Mislio sam za Quested monitore. Ako ih je uzeo od njega onda znam za koliko ih je prodavao. Inace, Marija ne poznajem mada bi volio navratit do vaseg studia. Pricala mi je Martina M. (studijski back vokal i moja bivsa pjevacica) da je nesto snimala kod vas i tada sam prvi put cuo za taj studio u garazi blizu Towera.
Old 03-04-2008, 08:50 PM   #518
uki15
Junior Member

uki15's Avatar

Quote:
Originally Posted by FrankoPanko View Post
Mislio sam za Quested monitore. Ako ih je uzeo od njega onda znam za koliko ih je prodavao. Inace, Marija ne poznajem mada bi volio navratit do vaseg studia. Pricala mi je Martina M. (studijski back vokal i moja bivsa pjevacica) da je nesto snimala kod vas i tada sam prvi put cuo za taj studio u garazi blizu Towera.
uf morat cu ga malo pitati za tu cijenu,mozda smo se ja i on krivo sporazumjeli ,ne kuzim ,to je predobra cijena jer dosta sam kopao po netu i trazio sve moguce nacine da dodem do tih monitora i uzmem ih za sebe ali ispala je nemoguca misija tj. cijena cijelog sistema je oko 24 000 dolara plus prijevoz,carina i o tome mogu samo sanjati premda q210 b se vise ne proizvodi vec govorim o q210 c.ako te zanima mogu ti poslati linkove sta sam iskopao po netu gdje ih se moze kupiti i sl. mozemo se dogovoriti pa da doletis kada budemo imali malo slobodnog vremena,nema nikakvog problema,dapace,mogli bi ujedno i malo isprobati diy sprave ako se slazes?
Old 04-04-2008, 06:04 AM   #519
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Nema problema, samo javi kad budete slobodni!
Old 04-04-2008, 11:19 AM   #520
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:
Originally Posted by Limeni - Longplay studio View Post
Ono je sve knauf.
Thanks!

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules