|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#521 |
Member
|
![]()
Evo da i ja stavim sliku od svog radnog stola.
Pozzz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |
Member
|
![]() Quote:
http://www.tascam.com/products/if-fw_dmmkii.html ugrađene fire-wire karte tako da ima 32 audio in i 32 out do 24/96 khz. S obzirom na velik broj audio ulaza i izlaza trebas imati dosta mocan komp, ali mozes birati na samom mikseru 16 ili 32 in i 16 ili 32 out, zavisi od potreba (ja koristim 16 in 32 out) . 24/96 khz ne znam kako radi jer nisam probao. Radim na 24/44.1 i Asio latencija je super. Tece, klizi... i ispod 5ms. Radim u Nuendu. Registriran je kao 3 X Mackie controler. I kao kontroler radi skoro pa savrseno. Spojen je na PC preko USB kabla preko kojeg salje sve midi kontrole od transporta pa do MTC-a. Sve osnovne kontrole i editiranja rade bez ikakvih problema + imas 8 tipaka kojima mozes dodijeliti funkcije. Dok se malo priviknes, zaboravis na shortcute i tastaturu. Mis je jos uvijek u nekim situacijama potreban. Automatizacija radi u milisekundu tocno. Mozda da spomenem i routing koji je jednostavan,a sve mogucnosti su izvedive. Imam jos i ugradjenu i ovu 8 ch AES/EBU ekspanziju. http://www.tascam.com/products/if-ae_dm;9,29,83,19.html Eto, nadam se da sam ti barem djelomicno odgovorio na tvoja pitanja. ![]() Pozz.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Member
|
![]()
isto cu si i ja uzet, samo dm3200 sa firewire karticom, i cubase 4.. jer mi je 12.000kn za nuendo malo preskupo, a cubase dodje oko 5.000kn a za pc cu uzet ruDAW ONE
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Moderator
|
![]()
Ma bolje cubase... Nuendo ionako sad ima nekih nedostataka (drum programming npr..).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#526 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() U principu zanimalo me kako se ponasa kao kontroler. Ako radi u Nuendu, trebalo bi da radi i u Cubase ![]() Kazi mi jos, koliko koristis njegov interni EQ i kompresor? TC Works? Da li si zadovoljan zvukom? pozdrav... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |
Member
|
![]() Quote:
EQ je precizan , osjetljiv, pregledan na ekranu, lako se podesava, mozes spremiti presete, ne iskrivljuje zvuk. Iskoristiv je u svakom slucaju. Compressor je dosta brz, transparentan, dobar je i za instrumente i za vokale (naravno, ako nemas bolji!), uglavnom nije neka plasticna digitalija. Iskoristiv je. Sto se tice efekata, ima dva procesora. Jedan je Tascam, drugi TC. Tascam je u potpunosti orijentiran za instrumente i ima dosta fx efekata, dok TC ima dosta halova i platova za vokal. Svi parametri se mogu zasebno podesavati i efekti kombinirati zajedno, ali nema neke velike koristi od toga. Za live svirku mozda efekt jos i prolazi, ali za studio sigurno ne. Pogotovo ne za vokale. Zaboravi na njega,vadi ga jedino u slucaju rata. Bolje ista nego nista ![]() Pozz..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Junior Member
|
![]()
Molim za pomoć!
U stanu sviramo klavir (polukoncertni). S obzirom na to da imamo i susjede, poku?ali smo smisliti kako da im ?to manje smetamo. Zasad imamo staklenu vunu (obučenu) iza polica za knjige. Mo?ete li mi dati neke praktične savjete kako ubla?iti buku, a da opet čovjek sebe čuje kkoliko toliko kvalitetno dok svira? Dakle, radi se o prostoriji u stanu a ne o studiju... ?to bi bilo pametno staviti ispod nogu klavira - pluto, gumu, tepih...? A na zidove? Znam da pitanja tzvuče laički i da je svako ovakvo rje?enje amatersko, ali sve ?to imalo ubla?ava jačinu zvuka, pomoći će. Hvala!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Pro Member
|
![]()
Iskreno receno pomaze samo da ne svirate polukoncertni klavir u stanu
![]() Ne postoji nista sto bi dovoljno smanjilo nivo buke a da opet imas neki dozivljaj dok sviras klavir, jedino da bacite cebe na zice i da zaklopite poklopac...samo sto ce tada da zvuci ![]()
![]() |
#530 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 7 (0 members and 7 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VINCE CLARKE studio slike | DaBear | Produkcija Elektronske Muzike | 18 | 21-10-2009 10:11 PM |
Studio - interesantne slike | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 10 | 22-09-2008 01:15 PM |
Derrick Carter Studio slike | Hollywood | Produkcija Elektronske Muzike | 47 | 27-08-2008 02:26 AM |
Home studio setup | dvuckovic | Tutorijali | 21 | 22-10-2007 11:59 AM |
PRINCE - studio complex slike !!!!!!! | DaBear | Audio Produkcija - Tehnike | 26 | 04-12-2006 02:50 PM |