|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
evo malo i moje epske poezije,
nadam se da ne smeta sto nije lirski text,ali se moze modifikovati, voleo bih vas komentar ima li tu osnove za dalji rad ili da se manem poezije. SAGA O CRKLOM LAMPASHU (vol.1) ................................... powered by milanCHE onomad mi crche ruski lampash, i jako bejah tuzan tad prezive mrcina svirki puno al' me izdade stari gad. al' sreca moja ubrzo dodje jer na rumskome spazih tred gde Deki hvali ruske avione i njihov cuveni "izraelski beg" MIG 25-ica brzi od metka u njemu ni jedan tranzistor nema vec same lampe, i odmah odlucih: milanCHE se sada za Rusiju sprema dva kila prshuta i litar domace da mi se cisto za usput nadje i nesto zensko do dva'es't leta sto kazu ljudi:tudje je sladje zvao sam Max-a da podje sa mnom jer se u lampe razume bolje a on se vadi :'Moram da mixam znas da bih posao drage volje" htedoh u Beckerek posle da svratim, jer mi je i Oggy usput bio al' se u zadnji chasak setih da prosli put alkohol nije pio a i znam da covek puca od "posla" i sprema neki novi spot danju mu "deca" pichvajz prave a nocu "snima" sa Lejlom Hot i ....tako milanCHE put nastavi pored lepih panonskih oranica pijuci shljivku i pipkajuc' malu, koja uzviknu:"ENO JE GRANICAAAAAA!" u trenu stavih zvaku u usta i brzinski skidoh ruku sa male nije zezanje,puno je murije ode dozvola ako me provale na madjarskoj granici vec prvi problem nadrkan carinik trazi mi shengen noga u jaja i gas do daske uspevam majstorski da mu pobegnem na put za Keckemet se spustila magla i zima mi sediste za dupe lepi, padaju pahulje kao zechevi mala za svoju sudbinu strepi vidim da je nostalgija hvata i da ce joj srce za domom puci "tresnuh" je brzinski jos jednom,s'nogu pa na prvi autobus - kuci a ti-milanCHE,bekrijo stara iako nikada to nisi vol'o hteo,ne hteo,ovoga puta "jurney to russia" nastavljas-SOLO ............................ ............................ Last edited by milanCHE; 11-12-2007 at 06:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
ovo je predobro!!!
ovo triba uglazbit!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]() ako se ovo odnosi na moj text,onda hvala Labrys na recima ohrabrenja,vec sam poceo da sumnjam u svoje se...,pardon,textualne kvalitete ![]() pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
bilo bi zanimljivo cut ovo uglazbljeno... dakle, snimi nesto u trenucima odmora! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]() ![]() na kraju krajeva,zasto i silovati muziku po svaku cenu ako neki text moze i zasebno da se recituje na,npr.casovima samostalnog literarnog stvaralastva ,sto sam ja nekad imao u osn.skolici ili pionirskim priredbama.... a verujem da ovaj text ni jednu mladu uciteljicu ne bi ostavio bas skroz ravnodusnom. ![]() pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
hahahah.. daj bre, bacicu ti ja beat pa baci rep preko toga.. hahahah.. carski... moze u pochetku da bude kroz telefon ono "ruuumski foooruuummm.. svakiii daaan.." (zaboravih ko je to beshe radio)
hahhah.. umro sam.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ton magistar
|
![]()
nisan pjesnik, ali ako bas moran, evo jedna sto san je frisko sklepa.
da napomenen da ovo nije pop pisma, nego za dalmatinsku klapu. dakle, neki malo arhaicni, etno djir: lipa moja, reci pravo lipa moja, reci pravo je l' bacilas malo za me je l' vijole za me cuvas oli drugen resis dane lipa moja, danu reci je li štogo za me hajes je l' narance meni nosis ol' se s drugin ruvinajes lipa moja, sad je vrime za razgropat parangale sto se pletu kolo srca koje gubi sve sinjale lipa moja, sad je ura za discetat sve te krene je l' u noci njega sanjas oli mene lipa moja, reci pravo komu cuvas njidra bila za kin tvoje srce tuce dok moje puca na dva dila
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najlepsi textovi EX YU scene... | idekius | Razno | 79 | 05-09-2009 09:24 AM |
Na?i uzori... | idekius | Razno | 28 | 05-03-2009 10:34 PM |
Va?i omiljeni VST efekti...? | DEMONIO | Audio Software | 6 | 01-04-2007 01:30 PM |
SAMLE TANK - Va?i savjeti | Shady | Audio Software | 17 | 30-08-2004 02:49 AM |