|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
@boggy
Naravno opet se slazem sa tobom ![]() Uz sve duzno postovanje prema Boggy-u i ovom forumu, dajte da se pomogne. ajd ![]()
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Nikakva varijanta sunđera iliti spužve, pa čak ni open-cell nije pretjerano pogodna za prostorije u kojima se mnogo znoji, pije, puši... a klub je baš to! Jako brzo se tu ne bi moglo živjeti od smrada, pa onda nikakva vajda od kluba sa super zvukom u kom smrdi kao u paklu!
Šta bi sa skicom prostora???
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Najbitnija stvar za akusticki tretman kluba je stavljanje apsorbera na samu binu. Nevjerojatno je koliko to pomogne. U Uljaniku smo ubacili mineralnu vunu od 5 cm izmedju drvenih letvi, prekrili najjeftinijim platnom i preko toga postavili lim sa rupicama kakav se stavlja na zvucne kutije. Materijal za cijelu intervenciju je kostao oko 500 eu a imao je bas nevjerojatan utjecaj na zvuk i na bini i na prostoru. Takodjer, ono sto je bilo receno, najjeftijna neobradjena gradjevinska jelovina isto odlicno radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Bio sam u petak, verovali ili ne, upravo u klubu Uljanik
![]() Moze jos malo bokovi da se "udenfuju" ![]() Sto se tice klubova, u Rijeci postoji klub Stereo, i mislim da to treba biti uzor za sve klubove u EX YU... Hvala svima na predlozima. Pricao sam sa jos nekim ljudima, mislim da cu da uradim sledece: od brodskog poda napravim ramove 1m x 50cm, napunim azmafonom ili vunom (kazu da je kancerogeno, pa bolje resenje azmafon), i preko toga stavim amerikan platno. Sve to zakacim na kukice na plafon, i ostavim da visi nekoliko cm (zvuk koji prodje i odbije se od plafona se takodje zadrzi). Last edited by Yeahlenn; 10-12-2007 at 11:41 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Kada si bio u klubu Stereo? Tamo je inače moja oprema, radim kao tonac a cjeli klub (tehnički) je napravljen u suradnji sa vlasnikom. To je vrlo bitno u startu jer je svakom vlasniku takvih klubova najbitnije da unutra bude čim vi?e ljudi da puno piju a dali neko vidi i kakav je zvuk to je u drugom planu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Eto vidiš... ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Gis, ja sam onaj sto dolazi sa tribute bendovima iz Srbije. Vidimo se pocetkom godine.
Gazde uglavnom misle da ljudi ne cuju razliku, kao: to ti primetis i jos dvojica... Nije tacno. Ljudi mozda ne znaju razloge zasto je dobro ili nije, ali im je sigurno bolji ili losiji ugodjaj. I od toga zavisi da li ce klub dobro da radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Akustika za malu reziju | DzoniPFC | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 12-09-2009 01:27 PM |
akustika garosnjere/polozaj monitora | Monroe/Rampart | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 06-09-2008 02:14 PM |
Akustika Threadovi po redu - dema0206 | DeMa | Dizajn i konstrukcija studija | 52 | 24-07-2008 08:45 PM |
Akustika prostorije za slusanje muzike | Tiki the Boyler | Dizajn i konstrukcija studija | 13 | 25-11-2004 02:12 PM |