Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 25-07-2009, 08:10 PM   #1
DzoniPFC
Pro Member

Default Akustika za malu reziju

Pozdrav.
Imam prostoriju od 3x3x2.6m koji bi zeleo da akusticki sredim sto je najbolje moguce za potrebe mix-a.
Mogu da ulozim 2-3k eur za u auralex i primaacoustic produkte ili sta god preporucite. plus pravicu sam DIY- bass trapove (zidne + plafon)
od bass trapova planiram da napravim viseci absorber koji ce pokrivati skoro ceo plafon. trap ce biti debljine negde oko 20 cm (a odmaknut 10 cm od plafona) punjen kamenom vunom (vunizolom 5cm) x2 + azmafon od 2 cm - spakovano u drveni ram.
Slicno za zidne trapove samo bez azmafona (mozda nema potrebe uopste da ga stavljam u bass-trap ?).
Cilj mi je da prostor ne lici na labarotoriju ili low-home-budget studio sa piramidalnim sundjerima i kartonima vec na profi elegantnu mini reziju koja izgleda pristojno i prijatno za rad.
Firme tipa auralex i primaacoustic prave milion produkta za akustiku pa iskreno ne znam sta da kupim i na koja mesta da ih postavim ?
Izabro sam ovo:
Auralex Acoustics Elite CT45 ProPanels
http://www.truesoundcontrol.com/imag...EL12-LARGE.jpg
Citao sam da je teze srediti malu prostoriju ali hey, nije kraj sveta. Budzet je od 2k do 3k eur max.
Evo grube skice iz programa paint da imate sliku gde se shta od namestaja nalazi trenutno u sobi:

P.S. Na podu je deblji itison.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules