Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-11-2007, 08:20 PM   #261
vanjus
Junior Member

vanjus's Avatar

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

evo i fotki

vanjus is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2007, 08:31 PM   #262
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

I ja imam Fujitone 3A... I šta neko zbilja to čudo nekad upali?

hahahaha
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2007, 02:41 AM   #263
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tomislav View Post
I ja imam Fujitone 3A... I ?ta neko zbilja to čudo nekad upali?

hahahaha
Joooj, super je to sint...samo da ima MIDI...
MHz is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2007, 11:15 PM   #264
relis
Senior Member

Last edited by relis; 02-11-2007 at 11:17 PM.
relis is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2007, 01:09 AM   #265
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by goasia View Post
mislim da je sve mnogo kompleksnije nego sto je opisano u predhodnom postu , problemi se pokazuju kod malo zesceg eksploatisanja, ja imam prikljucenih 10 szitisajzera , pa kad saljes midi control naredbe , teras 20 audio trackova ,par pluginova itd kako treba drzati palac prilikom miksa da nesto ne prodje naopako... pricao sam sa jednim likom koji mi je rekao da je resio sve probleme kada je presao na Mac i Logic ....
Mislim da ovde moj komentar nije potreban, a i bio bi docekan ismejavanjem i neodobravanjem.
Pozdrav Goasia!!!!

P.S. UNITOR 8 MK II resava SVE ostale probleme, verujte mi!
Old 03-11-2007, 07:25 AM   #266
Don Solaris
Pro Member

Relis ubodi si kod thomann.de 9U rack: K&M 40900. Nama ne naplačuju MwSt. Piše da je 8U ali zapravo je 9. U njega ti stanu - odozdo: Pulse (taman), Virus, Novation i ATC-X na vrh koji spojiš na 1U, a masu mu drži synth ispod.

Puno je lakše radit i nemaš brige da išta padne. Ja ni u snu nebih stavio uređaj od 1k EUR na da mi stoji tamo. Znam da neće pasti sam od sebe, ali ... razne situacije se događaju u studiju, ideš pomaknut neki kabel i ramenom malo mrdneš to i katastrofa. Rack je ipak jeftiniji od servica ATC-a i delako elegantniji za radit.

Ili bolje, u rack fino staviš Pulse, ATC, Novation i efekt procesor. Ostane ti 1U za neki analog kompresor (must have za analogiju). Sa strane fino Q i Virus i imaš svemirski brod, pošto je i rack nagnut. Kablove potom možeš sredit sa vezicama i sakrit iza stola - to je to.

Ako trebaš veći stol, imaš za 350kn rasprodaju u Pevecu još par dana! 160x70 cm. A ovaj prodaš ili daš nekom.

Ja sam dugo vremena imao "divljak" verziju, ali sam rekao... jebemu ... jednom se živi, šta ću štediti na racku od 50 eur. A ipak je to studio, tu provodim neko vrijeme. Šta ću ostatak života gledat u te kablove i riskirat da mi neka sprava padne. Ako to idem radit, onda ću napravit kak spada. Kupio sam desktop rack i rješio se briga, nereda s kablovima, i sad je totalni užitak za rad.

Last edited by Don Solaris; 03-11-2007 at 07:27 AM.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2007, 08:48 PM   #267
relis
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Relis ubodi si kod thomann.de 9U rack: K&M 40900. Nama ne naplačuju MwSt. Pi?e da je 8U ali zapravo je 9. U njega ti stanu - odozdo: Pulse (taman), Virus, Novation i ATC-X na vrh koji spoji? na 1U, a masu mu dr?i synth ispod.

Puno je lak?e radit i nema? brige da i?ta padne. Ja ni u snu nebih stavio uređaj od 1k EUR na da mi stoji tamo. Znam da neće pasti sam od sebe, ali ... razne situacije se događaju u studiju, ide? pomaknut neki kabel i ramenom malo mrdne? to i katastrofa. Rack je ipak jeftiniji od servica ATC-a i delako elegantniji za radit.

Ili bolje, u rack fino stavi? Pulse, ATC, Novation i efekt procesor. Ostane ti 1U za neki analog kompresor (must have za analogiju). Sa strane fino Q i Virus i ima? svemirski brod, po?to je i rack nagnut. Kablove potom mo?e? sredit sa vezicama i sakrit iza stola - to je to.

Ako treba? veći stol, ima? za 350kn rasprodaju u Pevecu jo? par dana! 160x70 cm. A ovaj proda? ili da? nekom.

Ja sam dugo vremena imao "divljak" verziju, ali sam rekao... jebemu ... jednom se ?ivi, ?ta ću ?tediti na racku od 50 eur. A ipak je to studio, tu provodim neko vrijeme. ?ta ću ostatak ?ivota gledat u te kablove i riskirat da mi neka sprava padne. Ako to idem radit, onda ću napravit kak spada. Kupio sam desktop rack i rje?io se briga, nereda s kablovima, i sad je totalni u?itak za rad.
Svaka cast i hvala na konstruktivnim savjetima. Problem je samo sto ja znam da bi nesto trebao napraviti, al mi se trenutno, onak' iskreno, neda. Al bude, bude.

Inace da, onaj stalak za cd-e je privremeno rjesenje, al nece atc-x pasti, ispod sam stavio par skot traka kao diftung, tak da se drzi.
relis is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2007, 11:41 PM   #268
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Relis ubodi si kod thomann.de 9U rack: K&M 40900. Nama ne naplačuju MwSt. Piše da je 8U ali zapravo je 9. U njega ti stanu - odozdo: Pulse (taman), Virus, Novation i ATC-X na vrh koji spojiš na 1U, a masu mu drži synth ispod.

Puno je lakše radit i nemaš brige da išta padne. Ja ni u snu nebih stavio uređaj od 1k EUR na da mi stoji tamo. Znam da neće pasti sam od sebe, ali ... razne situacije se događaju u studiju, ideš pomaknut neki kabel i ramenom malo mrdneš to i katastrofa. Rack je ipak jeftiniji od servica ATC-a i delako elegantniji za radit.

Ili bolje, u rack fino staviš Pulse, ATC, Novation i efekt procesor. Ostane ti 1U za neki analog kompresor (must have za analogiju). Sa strane fino Q i Virus i imaš svemirski brod, pošto je i rack nagnut. Kablove potom možeš sredit sa vezicama i sakrit iza stola - to je to.
Tako je. Meni stolar napravio rack od drveta po nacrtu i merama za 1200 din!!! 15 JUROSA.Sutra okacim fotke da vidite. Pulse, kartica i 2 efekta spakovao
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2007, 07:14 AM   #269
Don Solaris
Pro Member

Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2007, 05:29 AM   #270
ghostarbeiter
Member

ghostarbeiter's Avatar

Nov sam ovde - tj. prvi post - ima li boljeg threada za predstavljanje?
Izrazavam puno postovanje! nisam ocekivao OVAKVE zbirke

@clusterchord: naletao sam na tvoje demoe nekih sintova [OBXa pamtim] respect!

@Don Solaris: lepe recenzije na Sealed's [inace jedna od omiljenih strana]

a imam utisak da tu ima jos igraca ...
... osecam se kao zalutao u hall of fame

Sto se mene tice, nevelika kolekcija trenutno ukljucuje:

Roland Juno 60
Oberheim Matrix 6
Yamaha DX7 MkI
Yamaha TG55
Ritm 2 [cini mi se Kachatov fabrika - tako nekako - Rossija]
i [1/2 moj] junost 21 [opet rusija]

kao i ne-vijure:
Yamaha RX11
Ace Tone FR3
Roland TR 707
+ Akai S612 [beskonacni izvor zabave]
a i S2000 [mnogo manje zabavan, ali odradjuje sve ostalo]
lastbutnotleast - Roland MC50 [ja zapravo na ovome radim]

Otisle mi baterije u fotoaparatusu, fotke sledeci put ... mada, ovo su dosadne, ceste masine, to svi znaju napamet... mozda bi rusi eventualno bili zanimljivi ...
ghostarbeiter is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules