Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-12-2006, 07:33 PM   #201
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Don Solaris - ja vec duze vreme vrebam tu spravu , pre nekih mozda godinu dana kontaktirao sam svajcarce ,ali su obustavili proizvodnju...steta sto malo takvih manufaktura mogu da opstanu
goasia is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2006, 03:46 AM   #202
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by goasia
Pa Jupiteri su mi onako stajaznam ... imao sam u kasnim osamdesetim J-6 , nikad lepse sprave ... nekako ima svovu Auru
ako ti se trosi uzmi osmicu i sesticu, ili osmicu i mks80. puno bolja kombinacija. vrlo su komplementarni.

Quote:
microwave bih zeleo zbog padeva , filtersweepova , inace volim XT ali MW1 zamisljam kao nesto slicno sa analognim filterom , iako na primer Pulse + -ov filter nije po mom ukusu ..
microwave ima drugaciji, smoother filter od pulsa, ali nije dobar za neke bas tople padove. on je vise za te hibridne soudnove, prljave, metalic, kojima analog filter daje dodatni karakter i muzikalnost. i za sve aplikacije gdje treba da "tuce", znaci arpeggio, sekvence i sl, bass . rastura za to a lepeza soundova ti nije ogranicena na tipicne analog waveforme. vrlo brze envelope.

Quote:
sto se tice miksa , velikim koracima unazad ... imam Allen & Heath Gl 2200 i posle puno nedoumica kupio onaj Behringerov Multigate , nasao sam ga ispod 100 eura , rekoh da probam ,pa i ako ne valja nije steta prevelika ...
i zadovoljan .. racunao sam da ce doci do neke deformacije zvuka medjutim ,sto udje to i izadje ,odmah kupio i drugi ,
ma nemoj, to je i mene bilo strah. bas sam si mislio da farbaju sound ti behringeri. koji je to tocno model?

heh interesatno kako nam faze razmisljanja idu paralelno. isto sam mislio o analog pultu, pa o multi-ch noisegate-ovima, na insertima kanala itd.

ja sam najblizi 32kanalnom Venice-u ili GL2800. kako ti zvuci summing/master sekcija na tom tvom GL-u? mislim kad sve zmiksas u stereo.. imali velik headroom, kako bi opisao zvuk?

to mi je jedina rezerva prema GL-ovima, jer su me upozorili da je midas ipak bolji u tom segmentu, i da ima bolje farbe?!?

Quote:
vracam se ranijem nacinu produkcije ... dobri stari midi ... externi procesori , malo nastelujes u Cubase da ti midi track pusti koju milisekundu ranije i teraj ....ritam sekcija i bas (snimljen) ipak iz kompa zbog eventualne latencije , al naprimer open hihat sirov i rezak iz Jomoxa ...
imas li problema s tocnoscu u takvom "podijeljenom" sistemu - npr. kick iz DAW, a hihat iz jomoxa, preko midija, i koji midi interface gonis??
moja su iskustva losa s time. obicno moram, kod brzih tempa, sve presnimiti u DAW, pa kvantiziram audio. to mnogi rade.

a kad jednom snimim u nuendo vec zvuci 30% losije, jer dobije tu Nuendovu "plastiku" koju bi najradije izbjegao. raszmisljam o sinkanom Atariju, iskljucivo za takve upbeat stvari, da ga koristim za "ispucavanje" dok editiram na nuendu..

Quote:
.. e juno midiziran , onaj ceski interfejz , nisam koristio arperg sync posto sve odradim step by step u Cubase-u , retko koristim arp...
e bravo. i kako ti radi, jeli tocan? brz?

Last edited by clusterchord; 26-12-2006 at 03:49 AM.
clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2006, 09:41 AM   #203
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

.. da mi se trosi pa ne bas , nikako da stanem ..
pa sto se tice MW treba mi za neke "dirty" soundove , kao MW xt ali sa malo vise muda ..
eto Begringer Multigate xr4400 ne farba ... ne dodaje ,ne oduzima
..bas sam tako i konfigurisao sistem kao sto si opisao ,stavis gate-ove na insert point , namestis thersold , hold ,release i sve to lepo funkcionise kako je zamisljeno ...
sto se tice AH miksete pre toga sam imao Mackie VLZ, Behr 3282 , pa Behr digitalac ... ovaj je ubedljivo iznad ostalih ... prednost analognog miksa , bilo da se radi Cubase-u ili kao sto je bio slucaj kod mene na Behringeru , ostaju ti jasnije konture .... primetio sam kada sam imao digitalni pult ,da isti track sa midija(direktno iz sinta u mix) bolje zvuci nego kad se vraca iz Cubase-a , znaci nije ni pitanje konvertera nego sam engine programa kastrira zvuk ...
ili posle svakog snimljenog tracka-a stavim UAD-ov channelstrip pa ga ozivljavam da bih mu vratio prvobitni zvucni karakter , po meni je to gubljenje vremena ...
imam Edirol FA-101 ,a za nekih 24 kanala u mixdown-u bi mi trebalo barem tri 8-kanalna konvertera(vrhunskog kvaliteta) i jedan ad konverter da bih se eventualno priblizio autenticnosti "live" zvuka sinteva ...
...midi ... to ce biti vecni problem, cim pored note on-off saljes midi cc naredbe ,ili nedajboze syx .dodaje ti koju milisekundu , i tajming ti vise nije linearan , to se mora zrtvovati za zvuk ... interfejs .... mislio sam da ce mi Midex resiti problem , al i se cini da su pci interfejsi bili bolji ...gledao sa da skoro nema nista na trzistu jer se sve prilagodjava laptop varijantama ,ili FW ili USB , verovatni si citao o USB jitteru .... najlosiji midi tajming sam imao na midiman usb ,mislim da se zvao midisport ... sada koristim Midex 8 , jedan izlaz sa Edirola i dva sa Behringer BRC 2000 , razlike su neprimetljive ... mislim da se vracati na Atari nema mnogo smisla jer ga moras sinkati sa PC -em a vec u samoj sinhronizaciji moze doci do nekog raskoraka u milisekundama , pa nisi nista uradio ... imao sa slucaj da se arpegiator Virusa C , dosta lose sinkao sa pc-em ...
kvantizacija audija mi oduzima puno vremena ako radim sa time warp-om neku duzu moduliranu sekvencu izgubim puno vremena , inace kad i snimim sekvencu pomerim prvi signal na pocetak takta a ostalo ostavim kako jeste ..
ako mi je vazan sample accurate tajming ubacim neki slican zvuk sa nekog plugina unisono , i imam taj attack koji mi je potreban ...
kikc, bass ,linija mnostva hihatova ide iz kompa , a otvoren hh sa jomoxa , posto se u prvih par milisekundi svakako poklapaju semplovi , ako open hh malo i seta , ne primecuje se..
junov midi - taj ceski je prilicno dobar , ne primecuje se varijabilna latencija kod modulacije , mada cutoff modulacija ide posebnim kablom iz tog interfejsa u Jono-ov cv-cut off ....

Last edited by goasia; 26-12-2006 at 10:05 PM.
Old 27-12-2006, 07:07 PM   #204
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Cubase-a , znaci nije ni pitanje konvertera nego sam engine programa kastrira zvuk ...
Baš sam išao raditi jedan mali demo sa ovim Neptune 2 synthom koji sam kupio. Ono, najjednostavniji mogući setup. Midi iz PC-a direkt u synth, synth audio out u PC in. Napravim MIDI sekvencu, otvorim ispod Audio kanal, stisnem REC i kanal se snimi. Sve ljepo i krasno (standard procedura preko audio poola). Snimim drugi kanal, sve opet ok. Snimim treći i odjednom iz čista mira vidim da taj file nema isti početak kao prethodna dva (da ilustriram, na prva dva mi signal počinje na npr 200ms od početka filea a na ovom trećem na 240ms, a na sva tri kanala imam notu u prvom baru, a sound nema envelope -> dakle sva tri filea moraju imati pocetak zvuka na istom mjestu). Rezultat, treća traka nevalja jer je u offbeatu. Super! Idem snimat četvrti, taj je pak u nekom skroz drugom pomaku. Pa dobro šta bi tek bilo da imam 10 synthova i 40 audio / midi traka.

Da ne ispadne da sam to snimao na nekoj staroj kanti, PC je San Diego 3700+ sa 2GRAM itd, ok zvučna nije nešto posebno, creative Live, ali nisam ni ja ništa posebno radio, pa to su 4 audio kanala, to treba raditi i na P1. Priznajem, nisam radio u novom SX-u nego u starom VST32 ver 5, ali ta verzija bi trebala normalno da radi. Uglavnom to me je jučer toliko iz iritiralo da mi je došlo da maknem taj cubase s računala.

Prijedlozi u vezi softwarea ?

Last edited by Don Solaris; 28-12-2006 at 02:35 PM.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2006, 08:07 PM   #205
Max
Pro Member

@ Don ..... Pazljivo citam ova dva zadnja posta i ako mogu da pomognem , definitvno je do audio karte ...... kada sam davno presao sa Blastera na RME , nikad vise nisam imao tih problema sa midijem , takodje su nestali silni double ovi koje blaster pravi , a i komanda delete doubles nije radila na toj karti kada ako se ne quantizuje midi .....

Koristim midisport diretno u usb ..... ali uopste nemam tih problema ..... praobajte sa nekom drugom kartom jako me interesuje rezultat ( mada ja radim sa Nuendom ) te stvari se ni izbliza ne desavaju ( ok ne proveravam 1, 2 ms .... ali 40 ms :o )

javljajte .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2006, 08:44 PM   #206
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Slazem se sa MAX-om. Definitvno je do kartice i drajvera, a osim toga poznato je da MIDI i PC nisu bas skroz prijateljski nastrojeni. RME i MIDEX3 (kod mene) rade besprekorno. I ako koristite MIDI box USB, neka to bude Steinbergov (ako vec koristite CUBASE i NUENDO) jer jedino tako mozete biri sigurni da ce sve raditi kako je predvidjeno (timestamp funkcija).
Old 27-12-2006, 09:33 PM   #207
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

mislim da je sve mnogo kompleksnije nego sto je opisano u predhodnom postu , problemi se pokazuju kod malo zesceg eksploatisanja, ja imam prikljucenih 10 szitisajzera , pa kad saljes midi control naredbe , teras 20 audio trackova ,par pluginova itd kako treba drzati palac prilikom miksa da nesto ne prodje naopako... pricao sam sa jednim likom koji mi je rekao da je resio sve probleme kada je presao na Mac i Logic ....
Old 28-12-2006, 09:02 AM   #208
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
a imam prikljucenih 10 szitisajzera , pa kad saljes midi control naredbe , teras 20 audio trackova ,par pluginova itd kako treba drzati palac prilikom miksa da nesto ne prodje naopako...
Potpuno je za ocekivati raspadanje MIDI-ja kada ima toliko hardvera, i koliko ja znam, sto iz licnog iskustva sto iz iskustva drugih, neophodno ti je vise USB MIDI boxova ne vezano za to da li je u pitanju Steinberg ili Logic. Ako radis DAISY CHAIN to je sigurno izvor problema, mada koliko vidim mnogo si napredniji u MIDI-ju tako da verujem da to ne koristis. To je mnogo vise problem PC ja i nacina na koji on tretira MIDI, za razliku od MAC-a koji u svom OS-u vec ima implementiran PC to nema...da na pametujem mnogo evo ti link koji jako lepo pojasni celu problematiku http://www.jay.fm/miditime/ ( nisam siguran da li sam ga vec jednom postovao, ako jesam nece skoditi )

Ja sam cesto imao problem sa sintovima koji imaju problem sa MIDI-jem, cim treba da prime malo vise programskih i kontrolnih poruka istovremeno nastaje haos , koji se cesto ogleda u kasnjenju zvuka, tempu koji stalno seta...posebno stariji sintovi do druge polovine '90 -tih.

Quote:
pricao sam sa jednim likom koji mi je rekao da je resio sve probleme kada je presao na Mac i Logic ....
Cesto cujem tu pricu ...nije da nije istina da to radi dobro nego mi tu smeta jedna druga stvar a to je - Naravno da radi kako treba kada je proizvodjac i softvera i hardvera jedan isti, i naravno da je sve maksimalno optimizovano i pravljeno da radi savrseno jedno sa drugim...Da isto tako namontiras neki PC video bi kako to moze da radi sjajno, tako da tu ne vidim sta je tu tako neobicno. Sa druge strane kao dugogodisnji Steinberg korisnik mogu da ima zamerim samo to sto jako brzaju sa izbacivanjem novih verzija bez toga da prethodno rese sve bitne bagove. U njihovom slucaju jedini lek je uzeti poslednju verziju npr. V3.2 u kojoj su sve decije boljke resene....ili kupiti original jer u njemu ima mnogo manje boljki nego u cracku, a osim toga imas besplatnu podrsku ( iz licnog iskustva ) .
Ako mozes da priustis MAC i LOGIC samo napred, neces se pokajati sigurno...licno, meni je vise stvar programa na koji sam navikao nego paltforme.

P.S. pokusaj da nadjes prvu verziju Cubase-a za PC (1991 ili 2) CUBASE GS. Isti je kao na ATARIJU (font, izgled...) i zahteva 1,5 MEGABAJTA na disku ; ) ...osim toga moze da koristi USB MIDI boxove (provereno)

Last edited by Moritz; 28-12-2006 at 09:08 AM.
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2006, 09:28 AM   #209
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

u toliko bas ne bih isao unazad , audio deo Cubase koji je veoma odnapredovao itekako mi je potreban ...
presao bih i ja na Mac i Logic samo vec godinama radim na Cubase-u , pa me malo i mrzi da ulazim u tu pricu ...
problemi sa midijem se javaljaju nezavisno od perioda iz koga sint potice , zadnja bruka kod Yamahe je bila kod Motif Rack (ne ES) koji je pukao na midiju ... imam neka sprave bas iz tog perioda(kasne 80) koji solidno odradjuju midi .... jbga ,sve mi ovo vise lici na lutriju
Old 29-12-2006, 01:18 PM   #210
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
.. da mi se trosi pa ne bas , nikako da stanem ..
da razumijem, ma aludirao sam na to sto si spominjao da bi uzeo oba - i jup6 i mks80, a to je vec podosta para, pa reko u toj hrpi radije nek se nadje osmica
Quote:
pa sto se tice MW treba mi za neke "dirty" soundove , kao MW xt ali sa malo vise muda ..
to radi bez problema.
Quote:
Begringer Multigate xr4400 ne farba ... ne dodaje ,ne oduzima .. stavis gate-ove na insert point , namestis thersold , hold ,release..
jeli mu hol i release dovoljno flexibilan da akomodira razlicite soundove, npr. za pad trebas duzi, za bas kraci i sl., a da to zvuci donekle prirodno kad ga "odsječe"?
Quote:
prednost analognog miksa , bilo da se radi Cubase-u ili kao sto je bio slucaj kod mene na Behringeru , ostaju ti jasnije konture .... primetio sam kada sam imao digitalni pult ,da isti track sa midija(direktno iz sinta u mix) bolje zvuci nego kad se vraca iz Cubase-a , znaci nije ni pitanje konvertera nego sam engine programa kastrira zvuk ...posle svakog snimljenog tracka-a stavim UAD-ov channelstrip pa ga ozivljavam da bih mu vratio prvobitni zvucni karakter , po meni je to gubljenje vremena ...
to je savrseno tocno. vec trubim o tome godinama ovoj ekipi vani koja tvrdi da im je nuendo savrsena snimalica. jest.. ako imas vatu u usima. ista stvar ko kod tebe - ja stalno slusam sve sinteve preko fireface-a , znaci ista adda konverzija - dok svira midi, npr. jupiter.. rastura , puca, e kad ga snimim u nuedno.. g*vno, izgubi punch, karakter, juha u srednjim frekvencijama, nigdje definiranog basa itd itd.. jednostavno zvuci MALO. a pogotovo kad krenes u sumaciju tj. mjesa
to sto ti radis sa chanel stripom ljudi vani "popravljaju" sa skupim outboardom - slazem se potpuno gubljenje vremena - ko ono imas neku tesku bolestinu, pa pijes aspirine da te manje boli..

Quote:
mislio sam da ce mi Midex resiti problem , al i se cini da su pci interfejsi bili bolji ...gledao sa da skoro nema nista na trzistu jer se sve prilagodjava laptop varijantama ,ili FW ili USB , verovatni si citao o USB jitteru ..
ne citao, vec se patim ja sam na midex3. i rem fireface mi ima tocniji midi. US im ajitter ne samo kad granas, vec samo zato jer je USB i zbog nacina kako windowsi i pc rasporedjuju resurse. sve je to sr*nje.. tesko. meni su savjetovali serial interface ala originalni unitor. ja kupio, ali nece da radi na xp-u .. jeb u PE EM. tako da mi je to nerijeseno. sve analogce koji voze sekvencijalno moram korigirati u nuendu - e sad smo dosli do prave zavrzlame - jer.. kad ih moras ravnati, nemozes izbjevci da ih "snimis" u neudno, dakle varijanta realtime midi u mix otpada osim za neke padove i leadove, ali bubanj, bas i sekvence .. nema sanse. neki put si zelim pocupati kosu i siknuti pc i midex kroz prozor..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules