Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 30-10-2007, 01:41 AM   #32
slowstar
Pro Member

Default Re: Vasa top 3+ dream sinta..

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
Slowstar, fascinantni detalji, a sto ste koristili za reverbove ? delaye?
Bio je jedan YAMAHA REV 5, URSA MAJOR 8X32 digital reverb, ROLAND mislim SDE 3000 delay (ili je to KORG?) imali smo 2 komada, nisam siguran za YAMAHA SPX 90, mozda je stigao posle mixa ploce, imali smo i UREI limiter, onaj cuveni "zuti" 1178 ili1176 ne secam se, kao i 2 kom Valley People Dyna-mite, jos i danas rade kod Olivera u studiju, 2 kom MXR 31 band Graphic EQ,
Roland flanger u racku, Roland Dimension 4, Nova Systems Aural Exciter,
Bio je i DBX stereo kompresor, onaj crni (nismo ga mnogo koristili)
Secam se i da smo koristili Electro harmonix "small stone" phaser, morali smo preko direct boxova, zbog impedance, monitori su bili ALTEC 604-8H u custom made kutijama, i neizbezne Yamahe NS 10 tek su se pojavile tada kod nas...
Alteci su bili "ganjani" sa CROWN DC 300, a Yamahe + jos jedan par nekih malih AR zvucnika sa tada jako dobrim SANSUI AU 919. Mixao je Theodor Yanni, sound engineer iz Australije koji se tada zatekao u Beogradu, i mi ga "isplatismo", pa je doduse pod nasim nadzorom to uradio mislim za 2 ili 3 dana (popodneva)
Toliko se secam, mislim da je uglavnom to, ali moram da napomenem da smo SAMI radili akustiku u studiju na osnovu tzv "boltovog niza" i LEDE dizajna - napred gluvo, pozadi britko, sa spanskim zidom veoma rapavim, i nekim primitivnim difuzorom pozadi, ali je to tada sigurno bila najbolje zvuceca rezija u gradu, jer ostale su bile modifikovani podrumi "ogluvljeni" do bola. Nije bilo ni interneta, a ni Googla, do svakog podatka se veoma mucno dolazilo, i da nije bilo naseg "dubokog" poznanstva sa nekim ljupkim stjuardesama, tesko bi zavrsili te zadatke, a naravno bio je tu i cuveni
SFRJ pasos (tada najskuplji na crnom trzistu) pa se u New York putovalo kao do Panceva, a o Londonu, i slicno da i ne govorim...
Izvinjavam na smoru i off topicu...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules