|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kyma....prica za sebe. Cekao sam je verovao ili ne 14 godina i konacno je kupih pre par meseci. Ono sto cu ti reci za pocetak jeste da trazi jako puno vremena da se posveti i da je bazicni sistem kao kada pirocanac daje svom detetu da lize lizalicu kroz celofan...taman da se napalis i onda odes u OUT OF REALTIME poruku i popizdis. Bez dodatnih kartica ni ne razmisljaj o Kymi. Zvuk...bolestina ![]() ![]() ![]() Kad bude dolazio u ove krajeve javi se pa da malo proceprkas po Kymi.
![]() |
![]() |
#42 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Roland D 50 Roland Super JX + programmer Roland S 550 sampler Expanded + TV out (RACK) Yamaha DX 7 (prvi model, nije dvojka) KORG DDD1 drum machine (sa prosirenjima) ROLAND MC-500 digital sequencer (nema kompjutera!!!!) Mislim da je to sve, ne mogu da se setim svih detalja tacno, bilo je pre vise od 20 godina...mixano je DIREKTNO, bez trake,sa sequencera odmah na master traku, bez visekanalnog magnetofona koji smo i tada imali (TASCAM 86-16 sa DBX noise reduction) Mixer je bio D&R series 9000 32/24, a master tape je bio STUDER A 810, na BASF LGR 50 1/4 inch traku, na 76 cm/s Mastering nije radjen, u to vreme nije ni postojao na ovim prostorima...
![]() |
![]() |
#43 |
mod?rateur analogue
|
![]()
Slowstar, fascinantni detalji, a sto ste koristili za reverbove ? delaye?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
MCI Master
|
![]()
MOZDA MOJ URSA MAJOR 8x32??????????????????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Roland flanger u racku, Roland Dimension 4, Nova Systems Aural Exciter, Bio je i DBX stereo kompresor, onaj crni (nismo ga mnogo koristili) Secam se i da smo koristili Electro harmonix "small stone" phaser, morali smo preko direct boxova, zbog impedance, monitori su bili ALTEC 604-8H u custom made kutijama, i neizbezne Yamahe NS 10 tek su se pojavile tada kod nas... Alteci su bili "ganjani" sa CROWN DC 300, a Yamahe + jos jedan par nekih malih AR zvucnika sa tada jako dobrim SANSUI AU 919. Mixao je Theodor Yanni, sound engineer iz Australije koji se tada zatekao u Beogradu, i mi ga "isplatismo", pa je doduse pod nasim nadzorom to uradio mislim za 2 ili 3 dana (popodneva) Toliko se secam, mislim da je uglavnom to, ali moram da napomenem da smo SAMI radili akustiku u studiju na osnovu tzv "boltovog niza" i LEDE dizajna - napred gluvo, pozadi britko, sa spanskim zidom veoma rapavim, i nekim primitivnim difuzorom pozadi, ali je to tada sigurno bila najbolje zvuceca rezija u gradu, jer ostale su bile modifikovani podrumi "ogluvljeni" do bola. Nije bilo ni interneta, a ni Googla, do svakog podatka se veoma mucno dolazilo, i da nije bilo naseg "dubokog" poznanstva sa nekim ljupkim stjuardesama, tesko bi zavrsili te zadatke, a naravno bio je tu i cuveni SFRJ pasos (tada najskuplji na crnom trzistu) pa se u New York putovalo kao do Panceva, a o Londonu, i slicno da i ne govorim... Izvinjavam na smoru i off topicu...
![]() |
![]() |
#46 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
MCI Master
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Pro Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a koje mu je tocno oznaka SST ..... ? Last edited by Don Solaris; 30-10-2007 at 11:04 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ok ajmo sad lagano back on topic.
kako je don predlozio po grupama, ja bih dodao u, recimo, digitalno-hibridnu "dream" grupaciju, pored fairlighta, kyme i neurona.. PPG Wave 2.0 Waldorf Stromberg (ako izadje) John Bowen Solaris (izlazi uskoro) a u opcenitu, ne-sint grupu "klavijatura": Steinway B - najbolji i najekspresivniji muzicki instrument koji sam ikad svirao Suitcase 73 mk1, 1973 - sta rec, best of the best Wurlitzer 200A - vidi pod rhodes Hammond M100 ili sl +leslie, Floyd? Genesis? to je to.. Klavicembalo, klasicno ![]() moze i par schoepsa i gml-a da to sve mogu fino snimiti to sve dolazi kad ozenim neku debelu staru babu s Pantovcaka, pa dobijem cijeli kat za klavijature u zamjenu da ju je.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Pro Member
|
![]()
Sto se ostalih klavijatura tice, ko je jednom stavio ruku na neku od pravih, cevnih orgulja, na najnizi manual (I) i pritisnuo (ili izvukao, zavisi od sistema)
dugme na kome pise "TUTTI" (a da se radi o zaista velikom instrumentu) taj je cuo najvelicanstveniji zvuk u zivotu, zvuk koji se jako tesko, ili cak nikako ne moze docarati (za sada bar)
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc u odabiru sinta | dogmeat | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 24 | 01-05-2008 07:00 PM |
konstrukcija sinta ... | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 06-09-2006 07:19 PM |