|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#141 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sto bi rekli: "Kasno Marko .....na forum stize!!" ![]() |
|
![]() |
![]() |
#144 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Mislim da bih izmedju box-eva koriscenih za g,f i a ,nasao jednog ili 2 favorita... |
|
![]() |
![]() |
#145 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
E sad si trebao da napises .... " G i F ... su SIGURNO analogni , jer se oseca ta dubina , visina toplina hladnina , vlaznina , suvina ....i ostalo " ![]() Zezam se malo ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#146 |
Banned
|
![]()
DA li bi se mogli uplodovati i fajlovi deonica, da preslusamo pa da cujemo sta je najrealnije?
Mislim da je poslednji fajl Logic Pro. |
![]() |
![]() |
#147 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#148 |
SuperModerator
|
![]()
evo nakon guzve da se i ja vratim "in the game"
![]() evo rezultata ![]() a.wav - Logic Pro ITB.wav b.wav - MMK Kovinic_stari mix.wav c.wav - Neve 8816.wav d.wav - Nuendo ITB.wav e.wav - ProTools HD3 ITB.wav f.wav - ProTools LE ITB.wav g.wav - Reaper ITB.wav h.wav - SPL MixDream.wav Da odmah razjasnim neke stvari : - u Reaper slucaju se desilo bas ono sto je OFF rekao - malo me zbunio interfejs i promakla mi je panorama na jednom od kanala klavira. Sto se tice MMK Kovinic sabirnice, sve zvuci drugacije zato sto je ona bila na testu dok se jos radio raf mix iste te pesme, dok su svi ostali kandidati imali isti mix. Znaci za sve sabirnice osim Koviniceve je bio u pitanju ISTI MIX !!! Znaci rerecording-ovani kanali, pa onda svi ti kanali na 0db fadere, i to je to.Znaci samo sam hteo da dokazem razlike sta se desava kada se isti kanali route-uju i sumiraju na unity gain-u. Nisam hteo da idem na to da su isti mixevi, pa da se onda vija sound, to je uradio kolega Max u svom primeru, tako da se ova dva testa odlicno nadopunjuju - ja sam radio flat - jedan te isti miks delegiran na razne sabirnice - dok je Max hteo da smiksa priblizno isto ITB i OTB primer. Nisam nazalost stigao da poslusam te primere, jel sam na odmoru na dial-up-u, ali kad budem u prilici poslusacu... cudi me samo zasto je toliko ljudi govorilo da to nije isti mix kad jeste. OK razlike su neke i te kako uocljive ali da - mix je bio isti! neke sprave u studiju su koji db van unity-ja, ali sam na pocetku testa naglasio da se ne slusaju toliko miksevi koliko dubina, imaging, reverbi i sl. REVERBA JE UVEK BILO POSTO JE TO ISTI MIX!! neko ga je pojeo, neko istakao, negde je otvoreniji i svetliji, negde ne... nije bilo "mikseva sa i bez reverba ![]() ...sto se tice limitera, on je na sys6000 radio kao preventiva za clip, nije bio heavy limitinga, cudi me da ljudi misle da je to gazeno... OK, trake su pojedinacno iskompresovane, ali masterbuss ne... ...e da, zasto nema gitare - kolega Vlatko Stefanovski je zavrsio u miksu Kovinic sabirnice, a zbog osetljivosti na autorska prava i nesto drugacijeg editinga i tejka koji je zavrsio na albumu, nisam hteo da smiksam i el.gitaru, koja je eto u periodu raf miksa zavrsila na kovinic miksu...otud ona tu, da rezimiramo tu misteriju ![]() Eto. Nadam se da je bilo interesanto i poucno. Kad bude vremena, radicemo slicne stvari i dalje ![]() pozzz |
![]() |
![]() |
#149 |
SuperModerator
|
![]()
...sredjeno
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Psiho
|
![]() Quote:
Ono shto me deprimira je to shto sam odmah (u roku od 3-4 preslushavanja) odabrao opciju E kao najubjedljiviju a sad vidim da se radi o PT HD3 od skoro 14.000,00 $ ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test dva mica ......oko 1k$ | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 10-04-2008 09:24 AM |
DAW test | dvuckovic | Tutorijali | 4 | 04-09-2005 12:27 PM |
RME ADI-2 Test | Digital Cave | Recenzije | 5 | 30-09-2004 10:13 AM |