|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#111 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ali, bez malo "uterivanja" u crveno i kanala i MB kompa ni ne moze da zvuci. Nije to lampaski preamp... ![]() Pozdrav RM, javi se pa svrati, gde si nestao!!!??? |
|
![]() |
![]() |
#112 |
Moderator
|
![]()
1. ITB - iskreno, vishe mi se svidja.. i mislim da si ti izbacio onaj wah e piano (shta li je) blize slushaocu..
2. OTB - ne znam.. nekako mi vishe ima analogni zvuk.. mozzda je trip.. (verovatno je) ali takav sam stekao utisak.. ovo je na prvo slushanje u 1:30am.. mozzda sutra budem imao drugo mishljenje.. nikad se nezna.. u sv sl pesma je (po kratkom prilozenom semplu) kul.. svidja mi se... |
![]() |
![]() |
#113 |
Pro Member
|
![]()
mali rezime, oko 10:3 za AR1 - ITB
BTW konacno konstruktivna rasprava, sa argumentima, bez mrsomudjevina ![]()
#114 |
Moderator
|
![]()
^amin.
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
VIP Member
|
![]()
I dobro, koliko cemo svi jos da cekamo da saznamo pravi rezultat?
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Member
|
![]()
'Ajd da se izjasnim, ali najpre da kazem da je za mene (verujem i mnoge druge) Aleksandra Radovic jedan od najpostovanijih vokala kod nas, kao i njene pesme, zajedno sa svetskim (a, nasim
![]() Ja sam jos uvek samo zaljubljenik u dobar zvuk i nemam nikakvog iskustva sa studijskim radom. Ali, 13 godina se profesionalno bavim muzikom (tezgareci u svakojakim akustickim uslovima), pa se usudjujem da pomislim da mozda nesto cujem i ispravno. ![]() Cak i ne znam sta znaci "ITB" i "OTB" i bio bih zahvalan da mi neko usput i to objasni. Moze i na PM posto verujem da svi ostali to znaju. AR1 - Vise mi se svidja od AR2 zbog cistijeg vokala (nema "pop"-a), a i jasniji su i izrazeniji prateci vokali, sto je veoma bitna stavka za ovakvu vrstu muzike. Jedino bih prebacio udaraljke iz AR2 u AR1. AR2 - Udaraljke (konge, sta vec) na pocetku su osetno jace nego na AR1 i to je po meni ovde prednost. Ovaj "pop" u glasu je presudio u korist AR1, kao i bledji prateci vokali na AR2. Na oba snimka mi se cini da su bas deonice malo tise nego sto bi trebalo i maaaalo nerazgovetne na pojedinim mestima (~9-11 sec., 16-18 sec., ...). Mozda se ciljalo na mega bas. A, mozda moji PC zvucnici (kao i moje usi) nisu bas referentni... ![]() Pozdrav! Last edited by sasa.ivkovic; 16-08-2007 at 03:35 AM. |
![]() |
![]() |
#117 |
Moderator
|
![]()
vidi pm..
|
![]() |
![]() |
#118 |
Pro Member
|
![]()
Perun , Da Bear i RM ...... jako mi je drago da cujem " analogce " da postuju na ovu temu , jer smatram da su vasi komentari najinteresantniji , kao i da imaju najteze argumente .....
@ Perun .... SSL je prilicno gazen , imam dosta iskustva na tim stolovima i prilicno znam gde im je sweet spot ..... ne znam koliko bi ga ti jos gazio , ali eq su priiiilicno extremni ( reda velicine +- 10 db promena ) a cak i bus kompresor je " zakucavao " do 6 db ...... cak je i Cile poceo da se buni da nije do sada video da neko vise gazi bus kompresor ...... Zato mislim da je ovaj primer interesantan , jer je dosta analogije " przeno " ..... Jurili smo zvuk ..... kao sto ga uvek jurim , i u analogiji i u digitaliji ...... Za mikrofon i usnimavanje si 10000 % u pravu , ali ( znajuci za ovo ) sam se u prvom postu ogradio da neke stvari necu moci obrazlagati javno ( koristen je C12 ) Mnogo se ljudi javilo i sutra po podne objavljujem rezultat ....... voleo bih samo da vidim jos nekoliko ljudi koji se bave analogijom ( Roginu , slowstara , buzgeta , Lacky ja , Manley a .... i ostale ) da napisu svoje obrazlozenje ........ npr kao sto je Perun napisao ![]() Jos jednom , hvala na slusanju i lepim komentarima ...... Javite se svi sutra do posle podne ..... ne budite cave .... pa i ako pogresite .... nije strasno !!!! Pozdrav Last edited by Max; 16-08-2007 at 12:01 PM. |
![]() |
![]() |
#119 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Napisao sam u pocetnom postu da nisam miksao obe stvari . Ja sam miksao ITB dok je drugar asistirao , a onda je on miksao OTB a ja sam asistirao u smislu da nesto ne zgovna ....... dosta smo sprava panjili , jer on kao zagrizani ljubitelj analogije je zapravo najvise cuje kad je otpanji ...... zato i mislim da je test vrlo interesantan .... Distressori su korisceni kao paralelni kompresing ...... tako da su oni samo doneli zvuk , a ne zapravo kompresiju ...... u vom slucaju su se lepo pokazali jes su prilicno " stvrdnuli " stvar ...... Pozdrav Last edited by Max; 16-08-2007 at 05:11 AM. |
|
![]() |
![]() |
#120 |
Banned
|
![]()
Daj rezultat brze, ko ce bre docekati.
![]() Ostajem pri tvrdnji da je prvi uradjen sa SSL. ![]() Iako su oba miksa ok. Moze i na PM. Last edited by google; 16-08-2007 at 10:12 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test dva mica ......oko 1k$ | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 10-04-2008 09:24 AM |
DAW test | dvuckovic | Tutorijali | 4 | 04-09-2005 12:27 PM |
RME ADI-2 Test | Digital Cave | Recenzije | 5 | 30-09-2004 10:13 AM |