|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#101 |
Pro Member
|
![]()
Hvala svima na pohvalama za mix i za test !
Super je sto se javljate u velikom broju i super je sto su komentari zaista zaista sa puno smisla ...... Hajde javljajte se jos !!!! NIje ovo ispit pa da moze nesto lose da se desi !!!! ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
#102 |
Moderator
|
![]()
e,ovo je hrabrost..hehehehe...OFF je pao u zaborav...
#103 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#104 |
Pro Member
|
![]()
AR1 - ITB
AR2 - OTB Prvi mi ima malo vise basova, drugi mi se vise svidja.... PoZz Last edited by Dexxy; 15-08-2007 at 11:39 AM. Reason: P.S. slusao sam na slusalicama, nisam u studiju ovih dana... |
![]() |
![]() |
#105 |
Psiho
|
![]()
AR1 - ITB
AR2 - OTB Netko je vech spomenuo tranzijente... iz istog razloga se i meni chini da je AR2 - OTB. AR1 je na tiho slushanje dosta razgovjetniji i zbog toga mu dajem malu prednost. Oba mixa su OK shto se tiche ostatka.
#106 |
Pro Member
|
![]()
Nisam ja neko!
![]() ![]()
#107 |
Pro Member
|
![]()
Drugovi, osvetite me...... i dajte nekoj buregdzinici ime po meni
![]()
#108 |
Psiho
|
![]()
ooops... onda ispravak netochnog navoda:
Rijech "netko" neka se brishe i zamjeni s rjechi "nitko" .... ![]()
#109 |
Pro Member
|
![]()
Ovako...
AR2 je OTB AR 1 je ITB Milion posto. Iako su vrlo slicni, postoje sitne razlike. I to u korist AR1, jer je po meni malo pedantniji, ali i naduvaniji. Ne kazem da je to lose. AR2 je tisi, jer mastering inzenjer nije mogao da nabije RMS preko ovoga, zbog master busa koji je koriscen, ali jako stidljivo!!! Dok slusam ovo, cujem da bi se brzo zgovnalo da je jos dotegao (masterdzija). Master Bus komp. ima svoj izrazajan zvuk, ali make up gain mora malo vise da se odcepi. Tek tada ima smisla, i te kako. Tu ste mogli da dobijete malo "zvuka". Skoro nam je u gostima bio prijatelj iz Copenhagena, jako uspesan momak u filmu, tj. sound designu i rece mi kako on na SSLu ne dodaje vise od 4dB make upa. Ja sam mu demonstrirao preko +15dB i covek nam prizna da to zvuci do jaja, ali u muzici!!! Ok, mi se bavimo muzikom. Reglere ste drzali ispod nule ili oko nule na kanalima i grupama, nema przenja i ne vidim preterano koriscenje EQ-a. Naravno da ste ga upalili, ali ovde nema extremne hirurgije. Bar je ja ne cujem. I ok, ne treba ni da postoji ako nema potrebe. Mada je vokal po meni bio za extremnije budzenje. On mi je, najiskrenije, u obe verzije bezveze, ovo odgovorno tvrdim, jer sam sa Alexandrom radio preko 100, ako ne i 150 pesama. Nigde nije bila lead, ali smo se cesto zezali, pa je i to "glumila". Zena ima sjajan glas, ali prilicno problematican, samo, uz pravi odabir mikrofona i sistema moze da zvuci opako. Skoro smo je, za Karleusu, snimali AKG C414 XLII. Lezi joj, bolje od svih Neumanna, ali uz close miking, kroz SSLov pre, kroz EMT 156, pa dalje... Mislim da ste ga, jednostavno, lose usnimili, a ne smiksali! VOKAL. Obe verzije mi "rade", kolko tolko, to je Ok... Miks je dobar. AR1 je bolji! Ima prijatniji high end, dosta prijatniji. Mada, i ovaj OTB ima neke prednosti. Ovo i jeste i nije prava prezentacija i primer ITB vs OTB, jer provlacenjem stvari kroz Distressore i slicne "moderne" sprave koje u zivotu ne bih kupio ne postize se nista do najobicnijeg zgovnjavanja stvari, a ta "simulacija" skupe analogije i njeni Brit modovi i sranja su samo za paljenje vec napaljenih klijenata. Slusao sam kako rade, tj. snimali smo kroz njih nekoliko puta. Meni je to zgovnando sprava! Opet, koriscenje SSL-a samo kao sabirnice je Ok, ali mogao si da naprzis mnogo vise MB komp. Makar to. Imali bi cujniju razliku, no dobro. Ja srecom na nasem stolu mogu da rutujem masterbus i na grupe, koje nisu samo VCA, a obzirom da smo dokupili jos 3 MB komp., mislim da je to bolje resenje. Ovako (sa jednim), osudjen si da przis ili preprzis ceo snimak. Ako preteras. A mi preterujemo! Cak i ako gresim, mada sam 100% siguran, sta je sta, ovo gore napisano stoji! Jer, miksevi su toliko blizu, a ne bi trebalo da je tako, makar po pitanju ZVUKA! A obzirom da si ih ti miksao (citaj, isti covek), logicno je da su oba miksa bliska. Samo, opet ponavljam, tj. pitam... GDE JE ZVUK tog studija Pink? To mi je cudno, ali nema veze, osvedocio si da razlike (u ovom slucaju) nisu velike. Al' kad zabodes malo vece outboard mrcine (iz mog ugla gledanja) od ovih, dobijas drugi film. Demonstriracu ti to, dogovaramo se vec dugo... Jebi ga, mnogi su miksali u Pinku, pa su svaki put premiksavali kod kuce. A to ne znaci da je SSL krpa, pa ajde, ni sav taj moderni outboard, vec uslovi za rad! Ti si se tamo solidno snasao, kad uporedim ovo sa Cecom ili ne znam s kim... Pozdrav! |
![]() |
![]() |
#110 |
Senior Member
|
![]()
Ajd' kad ti kazes da ti verujem, imas SSL pa valjda znas kako zvuci, al' meni se cinilo da je obrnuto.
AR1 - Razliven bas (malo), mutavi visoki (malo), sve mi to lici na analogiju. AR2 - Konkretniji bas i generalno razgovetniji snimak, ali pomalo neprijatni visoki - ITB. A mozda je sve to zeznuo mastering. RM |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test dva mica ......oko 1k$ | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 10-04-2008 09:24 AM |
DAW test | dvuckovic | Tutorijali | 4 | 04-09-2005 12:27 PM |
RME ADI-2 Test | Digital Cave | Recenzije | 5 | 30-09-2004 10:13 AM |