Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 14-08-2007, 07:50 PM   #91
liman021
Senior Member

Default Re: Test Sabiranja

za pocetak maxu svaka cast za "odvaznost" iz prostog razloga sto je mozda prvi na rumskom dokazao jednu bitnu stvar.oba mixa se definitivno razlikuju cak i na losim pc zvuchnicima na kojima sam slushao.bitna stvar koju je max dokazao na ovim super primerima je da razlika postoji ali da je ta razlika vishe stvar ukusa a ne toliko samog kvaliteta matrica.cinjenica da ljudi dozivljavaju ova dva snimka razlicito pokazuje da je software sve bolji koliko god hardware bio dobar i naravno znanje i umece na prvom mestu.
liman021 is offline  
Old 14-08-2007, 08:01 PM   #92
google
Banned

Pozdrv svima, svaka cast Max!

Cuo sam na levi kanal od slusalica u kafeu (drugi ne radi), siguran sam da je 1. miks- AR1 radjen na SSL, a drugi sa UAD.
google is offline  
Old 14-08-2007, 08:46 PM   #93
bole
Member

pozdrav googleu....
Old 14-08-2007, 09:41 PM   #94
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by perun View Post
Pre nego poslusam primere veceras... pojasni mi nesto. Ako si miksao u novom Pinku, kao sto prepostavljam da jesi, kako si ista cuo tamo!? Greske u miksevima koji izlaze odande, u basu pogotovo, idu i do +-10dB!!! Ne govorim iz licnog iskustva, ja sam dugo radio sa starim Pinkom, sto i sam znas. U novom Pinku sam samo preslusao album Pink Floyda. Poenta je da je negde (u novoj zgradi) Ivica Vlatkovic omanuo. Tamo se nista ne cuje!!! I svi se zale na to. Obzirom da si naviknut na svoje uslove, cudi me da si se uopste i upustao u rad gore.

Dakle, i ako uocim razliku u zvuku, verujem da je tvoj kucni miks bolji, jer tamo (u Pinku) ni ljudima koji su ceo dan unutra nista nije jasno. Translation = 0!

Ajde, poslusacu primere. Pozdrav.

Ja sam bio nekoliko puta u novom Pinku, uvek sa par Cd-a od mojih najsvezijih mikseva / remiksa...i svi su se preneli odlicno!
Isto kao kod mene ( mozda sto i ja imam Dynaudio, samo manje M2), ali
definitivno nisam primetio nikakav bas problem..da ga ima u slusanju, cuo bi ga.

Ja mislim da je svima problem velicina sobe (za nase uslove - velika) i niko se nije navikao na takav zvuk...monitori odaljeni lepo od miksera a ne (kao u vecini) biju pravo u glavu...
DaBear is offline  
Old 14-08-2007, 10:21 PM   #95
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Ar1 - SSL
Ar2 - ITB
zasto mislim...iako su oba vrlo slicna (nemozes mnogo ni da pokvaris kad su 2/3 zvukova sa kompa!!), AR2 ima malo razradjenije efekte/prostore na glasu, sto navodi na dobro poznavanje sistema na kome se radi... ITB1 ima slicne efekte ali nemaju "plug in" zvuk...

to ja onako, amaterski...
DaBear is offline  
Old 14-08-2007, 11:20 PM   #96
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Kao prvo svaka čast MAX !
Mixevi su tu negde, i to je dovoljno da se kaže.
Konačno smo , nadam se, završili ITB vs OTB.
Nego ZNANJE bato, ZNANJE !!!
Ja se ponavljam, ali ipak, VEŽBA ČINI MAJSTORA !
Moje lično mišljenje je da je pevano isuviše blizu mikrofona(koji god da je), a pevano je nežžžžno pa je to moralo da se pokaže. Glas je mnogo napred i nije
slušno uobičajeno da na onakav bas ide ovako blizu vokal. Sibilanti.....ima ih ali meni ne smetaju mnogo. Prateci su extra !!!
Stvarno mi nije bitno koji je ITB a koji je OTB, jer oba su O.K.
Ali.......pošto je test u pitanju evo izjasniću se, mada mi je slušanje lap top sa sluškama na ušima.
AR1 - ITB
AR2 - OTB
Mekši je malo AR2

POZZ !!!

Last edited by nenad; 14-08-2007 at 11:23 PM.
nenad is offline  
Old 14-08-2007, 11:48 PM   #97
belu
Junior Member

belu's Avatar

Pozdrav svima..
Ja mislim da AR1 je OTB a AR2 ITB..
Mada se meni vise svida AR2 i mislim da je bolje uraden mix..posebno EQ na back vokalima..znaci AR1 zvuci skupje a AR2 bolje.....

A evo tek sad sam stigao skinuti i fajlove za test sabirnica...i preslusao nabrzinke...i ostao zbunjen..Ovo meni zvuci mnooogo razlicito,preveliko da bi bilo do sabiranja[razliciti balansi,na nekim stvarima panorame?? reverbi?? u cemu je stvar mozda nisam dobro ukapirao..Svaka cast za trud za BITCH-a al ujedno i poziv da malo detaljnije objasni ovo oko panova,reverba itd..
Na fajl H limiter je bogami podosta radio...sve na sve vrlo razlicito,i ako je ovolika razlika sabirnica bice vrlo lako odluciti sta dalje menjati u opremi..

Ovako meni najgore zvuci H tako da mislim da to je Reaper..A sta je to????nema veze za aplikaciju od 2MB je ok.Ja krenuo naopacke jebi ga!!

B mi zvuci malo nedefinirano,rasplinuto..mozda mnogo jaci klavir stvara takav dojam[al u mono ok].
da preskocim ostale najbolje mi zvuce
C [mislim da je i ovde limiter malo radio], kupujem ovo..
E [previse istaknut reverb inace ok]
Mozda sam malo jeo bureka al nema veze..pozdrav i hvala Bitch-u za uradeni posao..kad bi smo svi mogli uraditi poneki test i okaciti bilo bi super,al jebi ga nemaju svi zivaca za ovakve stvari.

Last edited by belu; 15-08-2007 at 12:45 AM.
belu is offline  
Old 14-08-2007, 11:58 PM   #98
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Sta god da je, meni se mnogo vise svidja AR1, ako je ITB... ne kupujem hardver ... hehe
Old 15-08-2007, 02:00 AM   #99
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Ar1 - SSL
Ar2 - ITB
zasto mislim...iako su oba vrlo slicna (nemozes mnogo ni da pokvaris kad su 2/3 zvukova sa kompa!!), AR2 ima malo razradjenije efekte/prostore na glasu, sto navodi na dobro poznavanje sistema na kome se radi... ITB1 ima slicne efekte ali nemaju "plug in" zvuk...

to ja onako, amaterski...
Ali je opet 1/3 sa mikrofona i preampa .... poenta je da je jedan mix skroz ITB .... a da drugi prolazi kroz zaista ozbiljan hardware i kroz sprave i kroz eq i kroz komp i kroz sabir i kroz bus komp ...... a i veruj mi da nisam duduk sa koriscenjem analogije

Poneta je .... da je razlika samo u sabirima onoliko velika .... kolika bi trebalo da je razlika u ovim mixevima ?

Pozdrav
Max is offline  
Old 15-08-2007, 02:02 AM   #100
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Ja sam bio nekoliko puta u novom Pinku, uvek sa par Cd-a od mojih najsvezijih mikseva / remiksa...i svi su se preneli odlicno!
Isto kao kod mene ( mozda sto i ja imam Dynaudio, samo manje M2), ali
definitivno nisam primetio nikakav bas problem..da ga ima u slusanju, cuo bi ga.

Ja mislim da je svima problem velicina sobe (za nase uslove - velika) i niko se nije navikao na takav zvuk...monitori odaljeni lepo od miksera a ne (kao u vecini) biju pravo u glavu...
Perun je 200 % u pravu ..... a i ti si u pravu

Poenta je sto kad pustis neku matricu ( pa i ja kad sam donosio neke " radne " ) tamo su zvucale fenomenalno .... medjutim kad pocnes da radis krene sve da se razlece ..... ako nemas neku dobro smiksanu matricu ..... koju ces stalno da pustas na svakih 20 min dok mixas ..... sanse da useres su ogromne !!!

Pozdrav
Max is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules