|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 |
Senior Member
|
![]()
za pocetak maxu svaka cast za "odvaznost" iz prostog razloga sto je mozda prvi na rumskom dokazao jednu bitnu stvar.oba mixa se definitivno razlikuju cak i na losim pc zvuchnicima na kojima sam slushao.bitna stvar koju je max dokazao na ovim super primerima je da razlika postoji ali da je ta razlika vishe stvar ukusa a ne toliko samog kvaliteta matrica.cinjenica da ljudi dozivljavaju ova dva snimka razlicito pokazuje da je software sve bolji koliko god hardware bio dobar i naravno znanje i umece na prvom mestu.
|
![]() |
![]() |
#92 |
Banned
|
![]()
Pozdrv svima, svaka cast Max!
Cuo sam na levi kanal od slusalica u kafeu (drugi ne radi), siguran sam da je 1. miks- AR1 radjen na SSL, a drugi sa UAD. |
![]() |
![]() |
#93 |
Member
|
![]()
pozdrav googleu....
![]()
#94 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ja sam bio nekoliko puta u novom Pinku, uvek sa par Cd-a od mojih najsvezijih mikseva / remiksa...i svi su se preneli odlicno! Isto kao kod mene ( mozda sto i ja imam Dynaudio, samo manje M2), ali definitivno nisam primetio nikakav bas problem..da ga ima u slusanju, cuo bi ga. Ja mislim da je svima problem velicina sobe (za nase uslove - velika) i niko se nije navikao na takav zvuk...monitori odaljeni lepo od miksera a ne (kao u vecini) biju pravo u glavu... |
|
![]() |
![]() |
#95 |
VIP Member
|
![]()
Ar1 - SSL
Ar2 - ITB zasto mislim...iako su oba vrlo slicna (nemozes mnogo ni da pokvaris kad su 2/3 zvukova sa kompa!!), AR2 ima malo razradjenije efekte/prostore na glasu, sto navodi na dobro poznavanje sistema na kome se radi... ITB1 ima slicne efekte ali nemaju "plug in" zvuk... to ja onako, amaterski... |
![]() |
![]() |
#96 |
Senior Member
|
![]()
Kao prvo svaka čast MAX !
Mixevi su tu negde, i to je dovoljno da se kaže. Konačno smo , nadam se, završili ITB vs OTB. Nego ZNANJE bato, ZNANJE !!! Ja se ponavljam, ali ipak, VEŽBA ČINI MAJSTORA ! Moje lično mišljenje je da je pevano isuviše blizu mikrofona(koji god da je), a pevano je nežžžžno pa je to moralo da se pokaže. Glas je mnogo napred i nije slušno uobičajeno da na onakav bas ide ovako blizu vokal. Sibilanti.....ima ih ali meni ne smetaju mnogo. Prateci su extra !!! Stvarno mi nije bitno koji je ITB a koji je OTB, jer oba su O.K. Ali.......pošto je test u pitanju evo izjasniću se, mada mi je slušanje lap top sa sluškama na ušima. AR1 - ITB AR2 - OTB Mekši je malo AR2 POZZ !!! ![]() ![]() Last edited by nenad; 14-08-2007 at 11:23 PM. |
![]() |
![]() |
#97 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima..
Ja mislim da AR1 je OTB a AR2 ITB.. Mada se meni vise svida AR2 i mislim da je bolje uraden mix..posebno EQ na back vokalima..znaci AR1 zvuci skupje a AR2 bolje..... A evo tek sad sam stigao skinuti i fajlove za test sabirnica...i preslusao nabrzinke...i ostao zbunjen..Ovo meni zvuci mnooogo razlicito,preveliko da bi bilo do sabiranja[razliciti balansi,na nekim stvarima panorame?? reverbi?? u cemu je stvar mozda nisam dobro ukapirao..Svaka cast za trud za BITCH-a al ujedno i poziv da malo detaljnije objasni ovo oko panova,reverba itd.. Na fajl H limiter je bogami podosta radio...sve na sve vrlo razlicito,i ako je ovolika razlika sabirnica bice vrlo lako odluciti sta dalje menjati u opremi.. Ovako meni najgore zvuci H tako da mislim da to je Reaper..A sta je to????nema veze za aplikaciju od 2MB je ok.Ja krenuo naopacke jebi ga!! B mi zvuci malo nedefinirano,rasplinuto..mozda mnogo jaci klavir stvara takav dojam[al u mono ok]. da preskocim ostale najbolje mi zvuce C [mislim da je i ovde limiter malo radio], kupujem ovo.. E [previse istaknut reverb inace ok] Mozda sam malo jeo bureka al nema veze..pozdrav i hvala Bitch-u za uradeni posao..kad bi smo svi mogli uraditi poneki test i okaciti bilo bi super,al jebi ga nemaju svi zivaca za ovakve stvari. Last edited by belu; 15-08-2007 at 12:45 AM. |
![]() |
![]() |
#98 |
Pro Member
|
![]()
Sta god da je, meni se mnogo vise svidja AR1, ako je ITB... ne kupujem hardver
![]() ![]()
#99 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Poneta je .... da je razlika samo u sabirima onoliko velika .... kolika bi trebalo da je razlika u ovim mixevima ? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#100 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Poenta je sto kad pustis neku matricu ( pa i ja kad sam donosio neke " radne " ) tamo su zvucale fenomenalno .... medjutim kad pocnes da radis krene sve da se razlece ..... ako nemas neku dobro smiksanu matricu ..... koju ces stalno da pustas na svakih 20 min dok mixas ..... sanse da useres su ogromne !!! Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test dva mica ......oko 1k$ | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 10-04-2008 09:24 AM |
DAW test | dvuckovic | Tutorijali | 4 | 04-09-2005 12:27 PM |
RME ADI-2 Test | Digital Cave | Recenzije | 5 | 30-09-2004 10:13 AM |