|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 |
Moderator
|
![]()
E da, ako neko jos ima uslova da uradi slican test sabirnica sa nekom jos neuporedjenom spravom u grupi, pomocicemo na isti ovakav nacin!
pozdrav bogi
#72 |
Pro Member
|
![]()
Evo dva mixa OTB i ITB
Ja cu pokusati da napisem sto vise detalja , ali na neka pitanja necu biti u mogucnosti da odgovorim iz respekta prema izvodjacu ( A Radovic ) sa kojom sam imao fantasticnu saradnju i tvrdim da je izuzetno talentovan autor i pevac , i veliki profesionalac . Znaci jedan mix je kompletno ITB , korisceni su dobri plagovi ( UAD , PoCo , VSS3 , Dyn eq i sl ) tada se jos nije pojavio waves ssl , a UAD je izasao sa Neve 1073 .... Post je uradjen odmah na master kanalu , u Nuendu 3 , i exportovan je normalno kao stereo file , bez opcije real time export .... znaci obicno . E sad .... posle smo otisli u studio gde smo poskidali sve soft efekte ( osim ponekog ohmboys a .... ) i onda smo iz Nuenda preko RME 9652 izasli na SSL 4000 ( znaci rme 9652 - optika - HD3 konvertori - SSL ) . Koristili smo ssl eq i comp , paralelna kompresija nam je bio 2 x distressor , Lex 960 , Manley MP , razni hardware i ..... ne secam se vise ... sabiranje u SSL 4000 i ssl ov bus kompresor . Posle je taj snimak isao na post kod Janeza Krizaja ( opet analogija ) koji je radio Gibonny ja i sl ..... ( znaci iskusan dasa ![]() Jedino od eq software a koji smo morali da ostavimo na par kanala bio je eqium i to smo usko skidali neke frekvencije koje nismo mogli da skinemo hardware skim eq ima . E da , da napomenem OTB mix nije radjen da se kopira ITB . Radio ga je moj prijatelj i saradnik ( naravno pod mojim budnim okom ) i ja sam se slozio sa 95 % odluka u OTB mix u . Takodje je on meni asistirao pri ITB mixu koji sam ja radio . Eto .... to je to sto mogu da se prisetim .... ako neko ima jos neko pitanje neka pita .... E da ... NAJBITNIJA STVAR ! Ovaj test NEMA za cilj da dokaze superiornost jednog ili drugog sistema . Kapiram da me pola foruma pogreno kapira da sam na strani ITB a . Ja sam jednostavno protiv misljenja da je OTB TOLIKO bolji ..... Znaci suzdrzite se nekih ITB vs OTB komentara , poslusajte mixeve i prokomentarisite ih Pozdrav http://www.bozoel.com/images/images/Max/AR1.wav http://www.bozoel.com/images/images/Max/AR2.wav ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Pro Member
|
![]()
Hvala Boggy ju na ustupljenom mestu za download
![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
#74 |
Pro Member
|
![]()
Pre nego poslusam primere veceras... pojasni mi nesto. Ako si miksao u novom Pinku, kao sto prepostavljam da jesi, kako si ista cuo tamo!? Greske u miksevima koji izlaze odande, u basu pogotovo, idu i do +-10dB!!! Ne govorim iz licnog iskustva, ja sam dugo radio sa starim Pinkom, sto i sam znas. U novom Pinku sam samo preslusao album Pink Floyda. Poenta je da je negde (u novoj zgradi) Ivica Vlatkovic omanuo. Tamo se nista ne cuje!!! I svi se zale na to. Obzirom da si naviknut na svoje uslove, cudi me da si se uopste i upustao u rad gore.
Dakle, i ako uocim razliku u zvuku, verujem da je tvoj kucni miks bolji, jer tamo (u Pinku) ni ljudima koji su ceo dan unutra nista nije jasno. Translation = 0! Ajde, poslusacu primere. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
#75 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Moje licno misljenje je da ni jedan nije bolji ..... a razliciti jesu ..... cak je i Janez Krizaj radio post na osnovu ostalih peama i nije imao pojma za ITB mix Pamtim sta si pitao ..... pa ti odgovaram posle nekih komentara ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#76 |
Pro Member
|
![]()
Veoma zanimljivo........
Kao provereno najhrabriji na threadu opet krecem glavom kroz zid ![]() ![]() ![]() Prvo, iznenadjen sam, s' obzirom na opisane uslove na veliku slicnost mixeva, ne mislim na kvalitet, vec boje i odnose..... Iznecu sad jednu suludu i verovatno glupastu teoriju koje sigurno ne bi bilo da nemam predrasude prema albumu A.R, a vezane za mastering istog (negde sam i kenjao na forumu tim povodom).......... Evo tipa: AR1 - ITB AR2 - OTB Ako nije ako, onda je obrnuto ![]() Elem..... drugi mix.....imam osecaj da je sredina mixa (M) malo vise zakachena u masteringu i uopste tako mi je na celom albumu. Zena koja peva, po meni odlicno, da ne kazem, razbija, kad ocekujem na glasnijim deonicama da 'prolomi', nista se ne desi.... Meni se generalno vise svidja AR1, sto nista ne znaci..... voleo bih da cujem nemasterovane wavove..... Mada, najveci zakljucak celog testa nas vraca na pocetak - ne mixaju sprave, nego covek. Max je imao jedan zvuk u glavi, i iz kuce ga preneo i na SSL..... verovatno bi slicno zvucalo (slicno +-20%) na nekom trecem sistemu
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 14-08-2007 at 04:11 PM. |
![]() |
![]() |
#77 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Samo da napomenem ( vec sam gore napisao ) da sam ja radio samo superviziju OTB mixa , a da je mix radio moj drugar .... ja sam naravno pazio da se nesto ne zezne .... ali se nisam kreativno mesao u mix ... a mastering se radio u Sloveniji ..... tu nisam ni prisustvovao Znaci cak nije ni jedan zvuk u jednom uvetu ![]() Ali hvala na hrabrom razbijanju leda ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#78 |
Senior Member
|
![]()
Meni se mix 1 vi?e sviđa, nadam se da je on itb, mada mislim da je mix 2 itb... mix 1 je meni vi?e otvoren i konkretniji tj. separacija instrumenata u mixu je po meni bolja, vokal je svjetliji i backovi su prirodniji...
e sad kad mi tamo a ono međutim ![]() Moje mi?ljenje.. pa ?ta god da bude.
#79 |
Member
|
![]()
evo poslusao sam na krk v6
vise mi se svidja ar2 ...prezentniji je i kontam da je to ta skuplja varijanta? na prvo slusanje se primjeti.... ali definitivno nisu velike razlike...u mixu kontam da je mastering uradio da ar2 ovako ljepse zvuci...samo mi nije jasno da li je ovaj ar2 iz slovenije ili...??? ako je obrnuto onda ... ![]()
#80 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Bole ...... koji je po tebi ITB a koji OTB ? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test dva mica ......oko 1k$ | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 10-04-2008 09:24 AM |
DAW test | dvuckovic | Tutorijali | 4 | 04-09-2005 12:27 PM |
RME ADI-2 Test | Digital Cave | Recenzije | 5 | 30-09-2004 10:13 AM |