Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 16-08-2007, 12:11 AM   #111
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: Test Sabiranja

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
Ajd' kad ti kazes da ti verujem, imas SSL pa valjda znas kako zvuci, al' meni se cinilo da je obrnuto.
RM
Ja sam rekao da mi je cudno sto ovako zvuci... Procitaj post ponovo!

Ali, bez malo "uterivanja" u crveno i kanala i MB kompa ni ne moze da zvuci. Nije to lampaski preamp...

Pozdrav RM, javi se pa svrati, gde si nestao!!!???
perun is offline  
Old 16-08-2007, 12:22 AM   #112
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

1. ITB - iskreno, vishe mi se svidja.. i mislim da si ti izbacio onaj wah e piano (shta li je) blize slushaocu..
2. OTB - ne znam.. nekako mi vishe ima analogni zvuk.. mozzda je trip.. (verovatno je) ali takav sam stekao utisak..

ovo je na prvo slushanje u 1:30am.. mozzda sutra budem imao drugo mishljenje.. nikad se nezna.. u sv sl pesma je (po kratkom prilozenom semplu) kul.. svidja mi se...
HeatMan is offline  
Old 16-08-2007, 12:23 AM   #113
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

mali rezime, oko 10:3 za AR1 - ITB

BTW

konacno konstruktivna rasprava, sa argumentima, bez mrsomudjevina
Old 16-08-2007, 12:24 AM   #114
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

^amin.
HeatMan is offline  
Old 16-08-2007, 12:32 AM   #115
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

I dobro, koliko cemo svi jos da cekamo da saznamo pravi rezultat?
DaBear is offline  
Old 16-08-2007, 03:11 AM   #116
sasa.ivkovic
Member

sasa.ivkovic's Avatar

'Ajd da se izjasnim, ali najpre da kazem da je za mene (verujem i mnoge druge) Aleksandra Radovic jedan od najpostovanijih vokala kod nas, kao i njene pesme, zajedno sa svetskim (a, nasim!) zvukom!
Ja sam jos uvek samo zaljubljenik u dobar zvuk i nemam nikakvog iskustva sa studijskim radom. Ali, 13 godina se profesionalno bavim muzikom (tezgareci u svakojakim akustickim uslovima), pa se usudjujem da pomislim da mozda nesto cujem i ispravno.
Cak i ne znam sta znaci "ITB" i "OTB" i bio bih zahvalan da mi neko usput i to objasni. Moze i na PM posto verujem da svi ostali to znaju.

AR1 - Vise mi se svidja od AR2 zbog cistijeg vokala (nema "pop"-a), a i jasniji su i izrazeniji prateci vokali, sto je veoma bitna stavka za ovakvu vrstu muzike. Jedino bih prebacio udaraljke iz AR2 u AR1.

AR2 - Udaraljke (konge, sta vec) na pocetku su osetno jace nego na AR1 i to je po meni ovde prednost. Ovaj "pop" u glasu je presudio u korist AR1, kao i bledji prateci vokali na AR2.

Na oba snimka mi se cini da su bas deonice malo tise nego sto bi trebalo i maaaalo nerazgovetne na pojedinim mestima (~9-11 sec., 16-18 sec., ...). Mozda se ciljalo na mega bas. A, mozda moji PC zvucnici (kao i moje usi) nisu bas referentni...

Pozdrav!

Last edited by sasa.ivkovic; 16-08-2007 at 03:35 AM.
sasa.ivkovic is offline  
Old 16-08-2007, 03:37 AM   #117
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

vidi pm..
HeatMan is offline  
Old 16-08-2007, 05:01 AM   #118
Max
Pro Member

Perun , Da Bear i RM ...... jako mi je drago da cujem " analogce " da postuju na ovu temu , jer smatram da su vasi komentari najinteresantniji , kao i da imaju najteze argumente .....

@ Perun .... SSL je prilicno gazen , imam dosta iskustva na tim stolovima i prilicno znam gde im je sweet spot ..... ne znam koliko bi ga ti jos gazio , ali eq su priiiilicno extremni ( reda velicine +- 10 db promena ) a cak i bus kompresor je " zakucavao " do 6 db ...... cak je i Cile poceo da se buni da nije do sada video da neko vise gazi bus kompresor ......

Zato mislim da je ovaj primer interesantan , jer je dosta analogije " przeno " .....

Jurili smo zvuk ..... kao sto ga uvek jurim , i u analogiji i u digitaliji ......

Za mikrofon i usnimavanje si 10000 % u pravu , ali ( znajuci za ovo ) sam se u prvom postu ogradio da neke stvari necu moci obrazlagati javno ( koristen je C12 )

Mnogo se ljudi javilo i sutra po podne objavljujem rezultat ....... voleo bih samo da vidim jos nekoliko ljudi koji se bave analogijom ( Roginu , slowstara , buzgeta , Lacky ja , Manley a .... i ostale ) da napisu svoje obrazlozenje ........ npr kao sto je Perun napisao

Jos jednom , hvala na slusanju i lepim komentarima ......

Javite se svi sutra do posle podne ..... ne budite cave .... pa i ako pogresite .... nije strasno !!!!

Pozdrav

Last edited by Max; 16-08-2007 at 12:01 PM.
Max is offline  
Old 16-08-2007, 05:09 AM   #119
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by perun View Post
A obzirom da si ih ti miksao (citaj, isti covek), logicno je da su oba miksa bliska. Samo, opet ponavljam, tj. pitam... GDE JE ZVUK tog studija Pink? To mi je cudno, ali nema veze, osvedocio si da razlike (u ovom slucaju) nisu velike.
Pozdrav!

Napisao sam u pocetnom postu da nisam miksao obe stvari . Ja sam miksao ITB dok je drugar asistirao , a onda je on miksao OTB a ja sam asistirao u smislu da nesto ne zgovna ....... dosta smo sprava panjili , jer on kao zagrizani ljubitelj analogije je zapravo najvise cuje kad je otpanji ...... zato i mislim da je test vrlo interesantan ....

Distressori su korisceni kao paralelni kompresing ...... tako da su oni samo doneli zvuk , a ne zapravo kompresiju ...... u vom slucaju su se lepo pokazali jes su prilicno " stvrdnuli " stvar ......

Pozdrav

Last edited by Max; 16-08-2007 at 05:11 AM.
Max is offline  
Old 16-08-2007, 09:32 AM   #120
google
Banned

Daj rezultat brze, ko ce bre docekati.

Ostajem pri tvrdnji da je prvi uradjen sa SSL. To se moze cuti cak i internet kafeu.

Iako su oba miksa ok.

Moze i na PM.

Last edited by google; 16-08-2007 at 10:12 AM.
google is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules