Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-04-2007, 05:41 PM   #31
Max
Pro Member

Default Re: kvalitet zvuka

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Koja prica, ne verujem

Interesantno je kako uvek ovi sa najvise opreme najglasnije tvrde kako ti oprema ne treba

he he he he he .... ako si mislio na mene .... pa i nemam nesto opreme ..... uglavnom software ... ali sam puno radio na " opremama " tako da znam sta pricam .

Quote:
Bas se plasim da svi vi snimate muziku sa mikrofonima od slusalica, ali vam zvuci dobro, zato sto jednostavno znate gde da stavite mikrofon
Ima na jednom albumu .... prateci vokali koje je pevala jedna nasa eminentna pevacica... na akg c 1000 na baterije u mic ulaz soundblaster live , a a nju smo jadnu smestili u ormar i pokrili cebetom posto je soba u kojoj smo snimali bila od betona pa je zvecala ...... mislim da takve pratece mozes da smestis u bilo koji album ..... a ne mislim da je ovo neka oprema ....ili jeste ? Ili da otkrijem tip ormara koji je u stvari odgovoran za lep usnimak njenog glasa ????

Quote:
[ironija] Ne znam sto ne zabranite onda boggy-ja na forumu, da ne vara ljude sa onom pricom kako se njegovo pojacalo za slusalice cuje mnogo bolje nego moj izlaz iz kartice, il to mora da je zato sto ja ne znam kako da ubacim jack u rupu, a neko grugi zna.[/ironija]
I bez te sprave nema dobrog mixa ....znao sam

Pozdrav

Last edited by Max; 14-04-2007 at 05:44 PM.
Max is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2007, 06:15 PM   #32
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Svaka tebi cast, al ja za svo ovo vreme provedeno na forumu ne znam ni ko si ti ni sta si uradio

Salu na stranu, pricam generalno o kvalitetu.

Ne kazem da bez neke sprave nema dobrog miksa, niti da se ne moze vokal snimati u ormaru, ali posto sam sve ovo procitao, stekao sam utisak da cena neke skuplje opreme nije opravdana kvalitetom u sta ja ne verujem.

I Yugo i BMW ce stici od tacke a do tacke b (napraviti korektan miks), samo sto ces sa Yugom imati lufta u volanu, trebace ti nesto vise vremena, mozda se ukocis, a i tesko da ces pokupiti neke ribe usput

Naravno pricam da isti vozac vozi i jedan i drugi.

Dakle, ne kazem da je BMW neophodan niti da ce neko ko ne zna da vozi stici pre sa BMW, ali iz ove vase price ja zakljucih da je sasvim svejedno dal imas Yugo il BMW ako znas dobro da vozis, u sta ja kao sto vec rekoh, ne verujem.
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2007, 06:28 PM   #33
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Svaka tebi cast, al ja za svo ovo vreme provedeno na forumu ne znam ni ko si ti ni sta si uradio

Salu na stranu, pricam generalno o kvalitetu.

Ne kazem da bez neke sprave nema dobrog miksa, niti da se ne moze vokal snimati u ormaru, ali posto sam sve ovo procitao, stekao sam utisak da cena neke skuplje opreme nije opravdana kvalitetom u sta ja ne verujem.

I Yugo i BMW ce stici od tacke a do tacke b (napraviti korektan miks), samo sto ces sa Yugom imati lufta u volanu, trebace ti nesto vise vremena, mozda se ukocis, a i tesko da ces pokupiti neke ribe usput

Naravno pricam da isti vozac vozi i jedan i drugi.

Dakle, ne kazem da je BMW neophodan niti da ce neko ko ne zna da vozi stici pre sa BMW, ali iz ove vase price ja zakljucih da je sasvim svejedno dal imas Yugo il BMW ako znas dobro da vozis, u sta ja kao sto vec rekoh, ne verujem.

TACNO! evO Ja imam Mackie 5.1 monitoring kompletan, NS10 i REV7 , sve u svom prostoru, pa nisam uspeo da pokupim nijednu ribu
samo radim i radim i radim i ne stizem da se obrijem...

moracu da predjem na Dajnaudio ili barem PMC...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2007, 06:34 PM   #34
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
samo radim i radim i radim i ne stizem da se obrijem...

Predji na:

mozda upali.
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2007, 07:16 PM   #35
milos
Pro Member

milos's Avatar

RLOL
milos is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2007, 07:45 PM   #36
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

[/QUOTE]

To sto si rekao da oni sa puno tehnike kazu da ti ne treba puno tehnike...pa valjda su oni u boljoj poziciju da to kazu nego oni koji ni nemaju brdo tehnike. Nemozes da ocenih dok nemas! Jasno ?!

U mom slucaju, ja sam nakamarao iz vise razloga...(prvo, nisu ni sve moje sprave neka prva liga, da se razumemo!)

Uglavnom, kad treba da se plati porez, ako pazarim nesto za studio - onda ga ne platim! Bolje sprava u rack-u nego pare drzavi!?

Drugo, kad zavalim nekome cenu za miks ili remiks i kad mi dodje u studio, mora da vidi mikser na metar, brdo reglera, lampica koje trepere i ekrana da bi pristao na tu cenu!

A sad dali cu da radim sa 2 efekta i sve na kompu (kad on ode) to je moja stvar...

trece - neke sprave mora da se imaju ako si "profesionalni" producent / studio..zbog kompatibilnosti. Pro Tools, na pr itd...

Ako sedis kuci i radis za svoju dusu ili svoju muziku za neko izdanje - sve je dobro. Cak, sve je bolje od opreme koju su ljudi imali pre 10-15 godina, a radili su mnogo bolju muziku..

jel sad malo jasnije??

DaBear is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2007, 08:55 PM   #37
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post

Drugo, kad zavalim nekome cenu za miks ili remiks i kad mi dodje u studio, mora da vidi mikser na metar, brdo reglera, lampica koje trepere i ekrana da bi pristao na tu cenu!
Na zalost, to sto si rekao je velika istina, a narocito se prave pametnim oni gluplji i cesto daju svoje nebulozne ocene koji je studio dobar, a koji ne na osnovu toga sto su u njemu videli, a vrlo cesto ne znaju ni sta su videli...

"Jaaaaoooo, sto je dobar studio... da vidis sta sve ima..."
"Sta ima?!?"
"Paaa... ima... ovaj... ne znam, al'... ima veliku gluvu sobu i ima svasta nesto...ONO JE CHUDO"
"A sta je tu chudo?"
"Pa to sto ima..."

Na zalost, cesto se radi sa takvim ljudima A kakve su mazge ovde od ljudi kojekakvi deciji, pozorisni i sta ti ja znam kakvi kompozitori, to je da ne poverujes! A sve znaju

Moja sadasnja teznja je da lagano gradim sebi svoj atelje i da kupujem ono sto meni odgovara i sto mi zaista treba. S' obzirom da sam dugo bio iskljucivo bassista-tezgaros, a uvek imao neke "uzvisene" tripove, eto... pokusavam da ostvarim nesto sto sam dugo zeleo, zaista ne zelim da remetim svoju koncepciju i na takav nacin osvajam simpatije nadobudnika...

Inace, mnogo ljudi pribegava tome i kupuje ovo, ili ono , na snobovski nacin "sta je trenutno in, a sta ne"... to je tacno... kao i sto je tacno da mnogi drze svakakva smeca od rackova (koja i ne koriste), da bi "pravili masku".

Vrach... ti ipak ne zivis u Srbiji, pa verovatno ne mozes ni da pretpostavis kakvih sve snob-tripova ima ovde i to obicno od strane muzicara koji su ne vidjena rupe. Najlaksi nacin da obrlatis neku seljachinu je da naredjas rackove, kakav god mixer (samo da bude sto veci) i pravis mu visuelni ugodjaj...

Sad... postoji jedna bitna razlika... postoji sorta snobova koji su nauchili imena firmi, pa se ne pale iskljucivo na kolichinu, vec umeju i da chitaju. Druga vrsta je mnogo gora i zatupastija... njima mozes da uvalis i Behringer DDX 3216, da podmetnes rtazne reverbe od po 50-100 eu... "samo da se vidi raskosh" One prve je teze zajebati, ili je to barem znatno skuplji hobi

Vrlo su pozeljna i rotaciona svetla, znakovi za radijaciju, snimatelj sa ushima poput Spok-a iz "Zvezdanih Staza" i onaj ledeni zenski glas iz zvuchnika... da odbrojava kad kliknes na renderovanje, ili tako nesto

Ovo sto sam rekao ne znaci da "ne valja imati opremu"... naravno da valja... isto tako, oprema i nije presudni uslov. Neko ume sa minimumom da napravi chudo, a nekome ne moze da pomeogne ni Abbey Road studio (nista ne insinuiram )...

Stvarno jeste problem kod mnogih sto vise gledaju, nego sto slushaju... i vole mistichne priche

Last edited by idekius; 14-04-2007 at 09:01 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2007, 01:22 AM   #38
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Na zalost, to sto si rekao je velika istina, a narocito se prave pametnim oni gluplji i cesto daju svoje nebulozne ocene koji je studio dobar, a koji ne na osnovu toga sto su u njemu videli, a vrlo cesto ne znaju ni sta su videli...

"Jaaaaoooo, sto je dobar studio... da vidis sta sve ima..."
"Sta ima?!?"
"Paaa... ima... ovaj... ne znam, al'... ima veliku gluvu sobu i ima svasta nesto...ONO JE CHUDO"
"A sta je tu chudo?"
"Pa to sto ima..."

Na zalost, cesto se radi sa takvim ljudima A kakve su mazge ovde od ljudi kojekakvi deciji, pozorisni i sta ti ja znam kakvi kompozitori, to je da ne poverujes! A sve znaju

Moja sadasnja teznja je da lagano gradim sebi svoj atelje i da kupujem ono sto meni odgovara i sto mi zaista treba. S' obzirom da sam dugo bio iskljucivo bassista-tezgaros, a uvek imao neke "uzvisene" tripove, eto... pokusavam da ostvarim nesto sto sam dugo zeleo, zaista ne zelim da remetim svoju koncepciju i na takav nacin osvajam simpatije nadobudnika...

Inace, mnogo ljudi pribegava tome i kupuje ovo, ili ono , na snobovski nacin "sta je trenutno in, a sta ne"... to je tacno... kao i sto je tacno da mnogi drze svakakva smeca od rackova (koja i ne koriste), da bi "pravili masku".

Vrach... ti ipak ne zivis u Srbiji, pa verovatno ne mozes ni da pretpostavis kakvih sve snob-tripova ima ovde i to obicno od strane muzicara koji su ne vidjena rupe. Najlaksi nacin da obrlatis neku seljachinu je da naredjas rackove, kakav god mixer (samo da bude sto veci) i pravis mu visuelni ugodjaj...

Sad... postoji jedna bitna razlika... postoji sorta snobova koji su nauchili imena firmi, pa se ne pale iskljucivo na kolichinu, vec umeju i da chitaju. Druga vrsta je mnogo gora i zatupastija... njima mozes da uvalis i Behringer DDX 3216, da podmetnes rtazne reverbe od po 50-100 eu... "samo da se vidi raskosh" One prve je teze zajebati, ili je to barem znatno skuplji hobi

Vrlo su pozeljna i rotaciona svetla, znakovi za radijaciju, snimatelj sa ushima poput Spok-a iz "Zvezdanih Staza" i onaj ledeni zenski glas iz zvuchnika... da odbrojava kad kliknes na renderovanje, ili tako nesto

Ovo sto sam rekao ne znaci da "ne valja imati opremu"... naravno da valja... isto tako, oprema i nije presudni uslov. Neko ume sa minimumom da napravi chudo, a nekome ne moze da pomeogne ni Abbey Road studio (nista ne insinuiram )...

Stvarno jeste problem kod mnogih sto vise gledaju, nego sto slushaju... i vole mistichne priche

nadasve lep tekst, ali na zalost tu smo gde smo, neznanje nekih ljudi se pretvara u strahovito oruzije onih malo upucenijih u materiju i tako se dolazi do ovoga sto imamo- jurnjavu za lampicama a beg od muzike. kreativnost je ravna nuli....... da,da,da..... nekome ne pomaze ni svemirska stanica MIR da vidi zemlju a kamoli abbey da sredi songove !!! eh Deki ima ljudi koji, eto da ne verujes, ne vide ni ispred nosa. Kad imas dobar song kvalitet zvuka i nije toliko presudna stvar i mix ALL ITB i te kako zvuci pristojno. znaci samo napred.... svirajte, sredjujte songove ALL ITB i ne brinite, SVE JE MUZIKA ! Samo mastering uvek, ali bas uvek, dajte drugom. Taj drugi ce vam reci sta ne valja pa je verovatan BIG COMEBACK u mix. I tako u krug dok to ne ZAZVUCI !!!

pozdrav !
nenad is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2007, 03:02 AM   #39
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by nenad View Post
Samo mastering uvek, ali bas uvek, dajte drugom. Taj drugi ce vam reci sta ne valja pa je verovatan BIG COMEBACK u mix. I tako u krug dok to ne ZAZVUCI !!!

pozdrav !
Ziva istina
Iskusio skoro
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2007, 04:20 AM   #40
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

ljudi, ucite, citajte, raspitujte se, radite, trudite se i tezite boljem, svakako ce vas manje kostati a vise znaciti nego da nabavite neku besnu spravu a da ne znate ni kako se pali

u rukama mandusica vuka svaka pracka bice ubojita, budite vuk, nagnajte babu i crvenkapu i vec ste neki poso zavrsili
Miha Blaze is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules