|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
VIP Member
|
![]()
manite se praznih prica...ITB OTB...soft, hard, mixer...sve je to bez veze!
ionako vise niko ne obraca paznju i sve zavrsi kao 128mp3. ako hoces da uporedjujes - Fergy (iz Black Eye Peas) njen solo album - je super snimljena ploca. Ima puno producenata i svetski poznatih mixera. Snimano ili miksano po najboljim studijima (sve pise gde na omotu, u nutra). Ima par stvari miksanih na Icon / Pro toolsu (sve unutra) i li par stvari miksano u Ocean Way studiju (sa najvecok kolekcijom analog outboarda i mega mikserima!)..tu mozes da vidis / cujes razliku... Pesme koje je miksao Serban Genea (u njegovom studiju - sve u Pro Toolsu)..itd.. ali meni je sve to nebitno i suvisno za razglabanje! Mylo je imao mega hit album, snimano na MBox u i starom G4 MAC-u... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Oni koji traze magicni taster ce i dalje da to prebacuju na opremu koju ne mogu da kupe ..... i kako dokupljuju stvari .... uvek ce bas one najskuplje biti te koje " garantuju " dobar zvuk ..... Po meni uopste nije problem u SSL u Neve ... i slicnim astalim . Mnogo su bitniji dobri sviraci , soba , instrumenti , dobri pevaci ..... pa cak i dobri aranzeri ....... Dajte mi to i napravicu dobru plocu ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
Softver ima jednu odličnu stranu, a to je da ga ima džabnog i "džabnog". Cena mu je, dakle, često 0,00 $ (čega uopšte nema u svetu hardvera, osim u slučaju krađe, koji je ipak izuzetak a ne pravilo), a kvalitet - ocenite sami, 50% hardverskog? 70% hardverskog? U velikom broju slučajeva, dilema se ne postavlja jer je hardver nenabavljiv. A ljudi su (vrlo uopšteno rečeno) sve manje zainteresovani za ulaganje u hardver zbog te jednačine - "velike pare i pomak u kvalitetu" nasuprot "besplatnom i zadovoljavajućem". Možda hardver krene "custom shop" putem, tj. počne da se radi po porudžbini i zahtevu pojedinačnog kupca. Možda pokuša da preživi u integraciji sa softverom - tu ne mislim samo na digitaliju u racku, nego i na DigiDesign, UAD i PowerCore oblike. Lično više verujem u ovaj drugi scenario.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Varas se .....software uopste nije jeftiniji od hrdware a ......... Waves zadnji bundle ..... koliko bese 7000 - 8000 $ ... to je dosta para ..... MD3 1100 e ???? VSS3 i DVR 2 .... 800 ??? Samo za software ...... i to prodaju dosta vise .... Da hardware prodaju u milionskim tirazima , veruj da bi bio jeftiniji ....... A tu je i sledeca racunica .... ako je UAD 1176 ..... vrlo blizu pravom ..... da li ce 8 x 1176 doneti vise tvom mixu od jednog pravog ????? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ivan Lekic
|
![]()
APSOLUTNO TACNO
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Psiho
|
![]()
Kupovina opreme se chesto brka sa umjechem korishtenja iste. Kao i kupovina knjige... ne znachi bash nishta dok knjigu i ne prochitate. Kada bi se znanje moglo kupiti zajedno s opremom - tada bi ova rasprava mozhda i imala smisla.
![]() |
#27 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Shiva mudro zbori....postoji sindrom, gde je neko nabavio krakirano sve (neve, ssl, waves itd..) i sad misli: "al sam faca, producent, imam sve plugove - znaci mega sam!! " he,e,eee da je tako. ajd sad dosta! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
Koja prica, ne verujem
![]() Interesantno je kako uvek ovi sa najvise opreme najglasnije tvrde kako ti oprema ne treba ![]() Bas se plasim da svi vi snimate muziku sa mikrofonima od slusalica, ali vam zvuci dobro, zato sto jednostavno znate gde da stavite mikrofon ![]() [ironija] Ne znam sto ne zabranite onda boggy-ja na forumu, da ne vara ljude sa onom pricom kako se njegovo pojacalo za slusalice cuje mnogo bolje nego moj izlaz iz kartice, il to mora da je zato sto ja ne znam kako da ubacim jack u rupu, a neko grugi zna.[/ironija]
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 14-04-2007 at 04:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Dobro velite za krekovan softver-ja sam u pocetku bio megaloman tipa "hocu ovo da probam jer je za dz i novo je i mozda ce mi trebati mozda nece....."
Pa instaliram 30 vst synthova po hardu ,pa ne probam ni jedan do kraja,pa brisem...trista cuda ![]() ![]() Na kraju sam zavrsio sa 4,5 synthova ,IK CSR , zatim SSL 4000 bundleom(jos bih voleo samo Vintage bundle ![]() Video sam po inostranim forumima da ljudi koji vecito imaju GAS prema opremi a vec imaju po 15 i vise synthova i sve pratece sto ide nisu ni inspirisani da prave muziku nego samo zele jos da kupuju.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najbolji kvalitet snimka | pevac | Computer Hardware | 16 | 11-03-2009 02:26 PM |
Kvalitet // Kucni studio | alfom | Razno | 7 | 21-11-2008 11:21 AM |
Kvalitet mog novog demo songa? | djnick | Promocija radova | 16 | 01-02-2007 11:47 PM |
Kvalitet optickih kablova? | idekius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 26-03-2005 07:59 PM |
Kucni studio i kvalitet zvuka? | X-Dreamer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 32 | 26-01-2004 12:05 AM |