Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-07-2006, 01:23 PM   #31
Nikolic
Junior Member

Default ...

...

Last edited by Nikolic; 28-07-2006 at 04:15 PM.
Nikolic is offline   Reply With Quote
Old 28-07-2006, 01:50 PM   #32
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Default Re: Kvalitet i mogućnosti Reason-a.

blip

blip

blip

Zemlja zove Vasionu, zemlja zove Vasionu. Reasone javi se.

blip

blip

blip
Old 28-07-2006, 02:26 PM   #33
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Default Re: Kvalitet i mogu?nosti Reason-a.

Quote:
Originally Posted by Nikolic
Razumete li iz ovog teksta, kako se mo?e do?i do postavljanja sempla u Subtraktor? Meni ne ide.
Znam da mogu da ot?rafim spreda ?rafove na Sub-u, ali ne znam kako dalje.

-What's the main difference between the Subtractor and the NNXT? Also, how do I load my own samples into the Sub?

-To load your own samples you need to unscrew the front off the sub (make sure you turn the power off from behind first) and rewire the wires so red goes to the white plugs rather than the black this will allow .wav to be loaded into the sub.
ta poruka je bio sarkazam.
Old 28-07-2006, 02:40 PM   #34
Nikolic
Junior Member

Default ...

...

Last edited by Nikolic; 28-07-2006 at 04:15 PM.
Nikolic is offline   Reply With Quote
Old 28-07-2006, 03:42 PM   #35
tom
Senior Member

tom's Avatar

Ni ozbiljni jos niste postali u vezi Reasona a vec se za******te.

Pa pusti NN-XT kroz Subtractor ako zelis tweakovati.
tom is offline   Reply With Quote
Old 28-07-2006, 08:55 PM   #36
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gulanfer
Ma , jos dok sam citao poemu mi je palo na pamet da uradim muziku u Reason-u kako bih kompletirao zajebanciju ali necu moci jer nemam vremena.
A da uradis konkurs za najbolju muziku uradjenu u Reason-u ( recimo rok do kraja septembra, onda bih stigao i ja da ucestvujem ) i kao nagradu - majicu Rumski ?
?to? Pa majce su za d?abe a i ne predstavljaju trajnu vrednost... Za nagradu bolje recimo ako Nikolić hoće da pobednik dobije besplatan DUPLI čas iz Reason-a kod njega, naravno ako se Nikolić sla?e
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2006, 03:19 PM   #37
liman021
Senior Member

prejaka i presmesna pesmica o reasonu.njihova steta sto ne znaju serbski....plako sam od smeja dok sam cito ovo chudo
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2006, 11:44 AM   #38
nESbo
Member

nESbo's Avatar

Sta da vam jos kazem kad ste sve rekli... Odlicna masina, koristim ga vec 3,5 godine i ne planiram da ga menjam. To je taj interfejs koji mi odgovara. Los kvalitet zvuka koji izlazi iz reasona je cist trip. Ljudi se tripuju zbog toga najvise zato sto su reasonovi instrumenti totalno "suvi" generatori zvuka, za razliku od vsti-a koji na sebi imaju implementirano 309834532 sminki kako bi zvuk zvucao "deblje". Uz malo vise znanja mozete od subtractora ili malstroma (ili cak oba zajedno, a sto da ne i x 64) napraviti instrument koji moze da zvuci bolje od vecine vst-a, i to da zvuci bas onako kako ste vi hteli! Mada, priznajem, lakse je uzeti vst koji ima u sebi 128 gotovih patcheva, i lepo izabrati onaj "najlepsi" i svirati ga. E sad postoji cinjenica da je reasonov mixer BIO loseg kvaliteta, sto je umnogome ispravljeno patchom 3.04. (ko ga nije instalirao obavezno neka nabavi). U tom slucaju cak ni to ne mora biti problem jer uvek moze da se koristi neki advanced mixer i render rewire master program. pozz
Old 10-08-2006, 12:36 PM   #39
dlukace
Member

svaki program ima svoje mane i vrijednosti.kod reasona se svima sviđaju stabilnost,izravnost i kreativnost u radu itd,a minus je lo? audio engine i dvodimenzionalnost zvuka.po?to radim u cubase-u puno puta sam se pitao za?to ljudi uopće spajaju isti rewireom kad u cubase ima? gomilu sinteva koji rade bolje ,a i ne otvaraju se 2 programa bezveze.po meni kontakt,halion,battery,absynth i gomilu ostalih zvuče 3 puta bolje pa stoga nema nikakve potrebe za plugiranje reasonovih.dobre reasonove fore su mogučnost kombiniranja i patchiranja njegovih instrumenata preko cv-a ,ali i to već zna postati komplicirano.mislim da je sve dobra reklama,a i navika-reason je bio zanimljiv(i jo? uvijek je)?to je bio drukčiji od drugih time da je ustrojen kao klasičan studio rack s pravim kablovima te je time trebao postati zanimljiviji i logičniji za kori?tenje od drugih klasičnih audio sequencera.sve je to na kraju samo navika i ni?ta drugo-tko voli nek izvoli...

?to se tiće prodigy-evog albuma to su besmislice ?to se pi?e.tko bolje poslu?a ćuti će da su skoro svi zvukovi skinuti s hardware-a npr uvijek prisutni jd990,moog ,ms20,ms2000 i microkorg,prophecy,sh101 i mnogo drugih.meni se ćini da mu je dojadilo stvarati aran?mane u starom cubaseu i w30 pa je posegnuo za reasonom jer mu je in?injer zvuka u strongroom-u to predlo?io.znači samo čisti sequencer i ni?ta vi?e.čak i stare efekte fura i to boss se70,culture vulture,stompove i gomilu drugih.zvuk je dobro isproduciran zbog pt-a ssl i gomilu starog dobrog hardwarea...
dlukace is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2006, 08:34 PM   #40
Danche
Junior Member

Bas me cudi kako nisam ranije primetio ovaj post a najveci sam fan reasona od kada je izasao!!!!!

-Reason je zakon,mozda izgleda kao gomila vst-ova na jednom mestu ali to definitivno nije....
-Mozes da uradis koju god hoces vrstu muzike i od klasicne do najgoreg tranca nema razlike...zvukovi su tu...a ako nesto nedostaje na internet pa po refill....
-Koristim ga od prve verzije i nikada citaj "Nikada" se nije ubagovao ili otkazao poslusnost sto meze da se desi sa Cubaseom lako....
-Super radi u rewire modu ako da kome je potreban i cubase slobodno....mislim da je Cubase i reason perfect kombinacije
-Veoma je lak iako a oko neizleda a mogucnosti su mu velike.... pogotovo ako znate da baratate sa kablovima pozadi....
-Veliki broj uredjaja na jednom mestu koji mogu da zamene ceo studio....
-Nesvidja mi se samo zato sto nema podrsku za mp3 no dobro ipak je wav onaj surovi zvuk ...
-Naravno tu su i svi osnovni efekti koji ce ikad zatrebati od distorzije do reverba....
-i gomila ljudi ga koristi

takodje posetite www.reasonstation.net
Danche is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules