|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Da. Ima jedna jako bitna stvar! A ta je da su prvi Jupiteri imali bug sa svojim CPU-om i problema sa tjuningom!!! Zato oprez! Traži čovjeka serijski broj i to bi trebalo da izgleda otprilike ovako. 030101 - ovo ti je prvi Jupiter ikad proizveden. 030525 - ovo je 25-ti Jupiter od prvih 500, znaći 425-ti. ... Ja ti poznam čovjeka koji ima šesti proizveden Jupiter (nije zajebancija) i zanimljivo, on nema problema sa tjuningom. Takođe znam lika koji ima 18. Jupiter i opet nema tih problema. Quote:
Znaći sredim ti ga za $1800 ali pod jednim uslovom. Da mi ga prodaš jednog dana - kada ti dosadi - po toj istoj cijeni. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
za Xpander se cenkam tu sa jedno tri tipa ali ninako da se nadjemo , kad bi bio taj Xpander , gde , i za koliko eura kompletno?
serial za JUPE8 je 212317 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
bice mi laksa neka EU varijanta , taman sto bi ustedeo na razlici kursa , pltio bih na troskove slanja i carinu ...
nadam se da cu ga zavrsiti sa 1600-700 eu |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi kupujte Jupitere ako to volite i imate para. Znam tipa koji ih restaurira i prodaje po 4500-5000e... tako da cena tom uredjaju ce rasti iz godine u godinu kao sto je slucaj i sa Yamahom CS-80 kojoj je sad cena cca 14-15.000$.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
![]() Quote:
@Goasia: uzimaj Jupiter8 sad dok se jos moze, i opcenito za mjuzu koju radis, on je brz kao munja. i mocan. Xpander je spor. ali ima svojih prednosti/posebnosti i ja ga isto zelim za ambient (da upotpuni sveto OB trojstvo; obx-obxa-xp ![]() najvaznije, bit ce ih jos. nije nestasica. i cijena se jos, barem u americi, drzi do 2 soma dolara. a ako ne kupis Jupiter8 u roku 6 mj. vejrojatno ga neces nikad ni kupiti, jer cijene lete gore ko blesave. otici ce jos gore u pe em. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
![]() daklem, po podacima koje imam, encoding je promjenjen sa 12- na 14-bita na broju 171700. prema tome imas drugu verziju. DCB je ubacen na 282880. moj je 272866 i 14-bitan je, bez DCB-a. ali ukratko; jbes DCB, jbes Kenton ! Encore je 5 puta bolji MIDI retrofit u svakom slucaju. brzi, tocniji, vise ima midi controlera. midi clock. a u slijedecem update-u (downloada se BIN i ispeces prazni eeprom), imat ce potpunu podrsku za transmit i receive sa panela, svih slidera i potova ![]() ![]() @silicon: dobio sam. nisam stigao pogledati.. javim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
-- Priču o lošem tjuningu starih Jupitera sam čuo od Tebe. Lokacija: Stara Sava - 8. mjesec prošle godine. Toliko o izvoru tih informacija. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Izvor: http://acapella.harmony-central.com/...98&postcount=1 (post je editiran zanji puta prije dva tjedna) Pošto su čovjeku u međuvremenu maznuli novčanik, kreditne kartice & stuff, vjerovatno mu se žuri sa prodajom, pa je spustio cijenu na $1800 i stavio ga na AH. Ali zadnja tri mjeseca cijena je bila $2000 - i svo to vrijeme mi ga je nudio za $1800. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
ja ti nisam rekao da sam u ista od toga siguran. nego ti prenio sto sam ČUO o tuningu, i sto se meni od toga svega cini (da je nebitno). nisam nastupio kao da stopostotno ZNAM sto je posrijedi, kao sto ti uvijek nastupas, naš svjetski strucnjak za Jupitere ![]() i naglasio sam ti da nisam nikad probao 12-bitnu masinu, prema tome da je sve to nagadjanje - mozda suptilna, ali nemala razlika izmedju informiranog misljenja i direktnog iskustva. to bih htio da uocis, ako je moguće. eto, prijateljski ti pokusavam dat do znanja, da ne nastupas toliko autoritativno o stvarima koje si iskljucivo pročitao. ili čuo. to moze nekog navesti na krive poteze, pogotovo sto ovdje ima ljudi kojima je vazno tvoje misljenje. a kad se radi o stvarima koje znam da poznajes, a pojma nemam - i meni. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
koji midi kontroler??? | hofmann | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 22-11-2009 10:23 PM |
koji Midi key kontroler preporucujete? | Shining-Shitbox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 26-02-2008 09:19 PM |
koji od ova tri midi controller-a: | makaay | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 08-05-2007 11:54 PM |
Koji MIDI kontroler? | Proton | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 20-01-2006 10:46 PM |