|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#111 | |
Member
|
![]() Quote:
javljam se i kao jedan od predstavnika ekipe koja dobija dosta love od SOKOJA uteha i savet za @heatman : apsolutno nikada do sada nije postojala PRAVEDNA raspodela a za to nije kriv sokoj, vec zakonske regulative vezane za kosuljice - kosuljice upisuju ZIVI LJUDI sto je naravno katastrofa.... pesme nisu kodirane... kosuljice su napisane po, vise manje, SECANJU ljudi koji upisuju na to sta je pustano.... znaci ako je pablik avernes na tom nivou da xxtijana ili xxslavko koji popunjavaju kosuljicu kapiraju da je ta pesma o kojoj pricas bila veliki hit, ti ces dobiti neki novac.... cak ne mora ni biti veliki novac..... svake godine iznenadjenja i promasaja ima a narodnjaci i reperi su unapred racunaj zakinuti .... novac od sokoja mozes dobiti akko (ako i samo ako) godinama - ali godinama..... imas mnogooo pesama na radiju i tv-u..... ali mnogo.... da imas 100 pesama kao ta i jacih od te..... i opet neces dobiti REALNO!!! ja sam dobio 8000 dinara za Severinin - Bred pitt (aranzman) i 256000 dinara za pesmu Sasa Kovacevic i Nikolina Pisek - Idemo do mene.....(m+t+arr) a severina mi je bila pustanija..... ali sam srecan sto moj ogroman trud i rad u prethodnih 15 godina donosi novac..... iako ne REALAN realno je da cane partibrejkers nema izdavaca a uzas sto gile iz elektricnog orgazma 10 GODINA nije dobijao novac za igra rokerol cela jugoslavija .... koja je priznaces, planetarni hit u odnosu na sve sto sam ja a kamoli ti radili...... tako da dok se SISTEM ne promeni i ne postane elektronski , nema govora o nepravdi.... ona je realnost.... a nov sistem ce prekasno za nase zivote sa par pustanih pesama.... pravda je daleko...... jbg ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Senior Member
|
![]()
interesantna diskusija zadnje 3 strane
Quote:
![]() |
![]() |