|
Vlado Georgiev poznati kantautor, producent i tvorac studija "Barba" diskutuje o produkciji sa vama |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
ton magistar
|
![]()
vlado, kako u scg funkcionira isplata autorskih honorara?!
bdv: primi san tvoje albume i sad san u fazi prislusavanja. hvala ![]()
#2 |
Member
|
![]()
Nikako jos uvijek, ali skupljam sve moguce autore da ih s..bemo...
pozz |
![]() |
![]() |
#3 |
ton magistar
|
![]()
moja prijateljica iz zrenjanina i ja uradili smo nekoliko pjesama zajedno. ona je pisala rici a ja muziku. par pjesama ce se snimit u hrvatskoj, pa me zanima kako bi moga regulirat njena prava. zva san hrvatski zamp i rekli su da postoji mogucnost da se uclani u hrvatsku, ali je malo konplicirano, pa su nam sugerili da se uclani u sokoj, jer bi slijedece godine navodno trebala krenut suradnja izmedju zampa i sokoja i tako bi vasi autori dobili tantijeme za sve sto se izvodi kod nas.
#4 |
Member
|
![]()
Sokoj = LOPOVI!!!
Neki tamo(a znamo i koji)dobijaju milione(dokumentovano)a nisu pusteni dva puta na TV-u. Ja za oba albuma nisam dobio ni hiljadu eura???Ejjj? Klasicna banda kojoj cemo uskoro stati na put i poslati ih gdje im je mjesto... Uzas! Jefticu, u kom si ti fazonu, majke ti??? Da nisi jedan od onih(malocas navedenih)? |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Moj rodjeni deda je snimio preko 120 kola
na saksofonu i sem prve ploce(singlice) koju je snimio u stara dobra vremena za Jugoton Zagreb, nije dobio ni prebijenu paru, a numere su mu i dan danas zastupljene na skoro svim radio stanicama. Njima ce jedino doci kraj kada se svi kompozitori, aranzeri i izvodjaci iz nase drzave udruze i kolektivno podnesu tuzbe protiv SOKOJ-a. Vlado racunaj na bilo kakvu podrsku od mene i mog dede u poduhvatu koji spremas. alexsandar@ptt.yu |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Tacno je da SOKOJ ne radi kako treba.
Ali koliko znam, u toku su neke bitne promene koje ce ,nadam se, da donesu nesto dobro. Npr. nacin prijavljivanja dela nije isti kao pre, a obavezno je priloziti i audio snimak prijavljenog dela. Znam da su to samo neke od sitnica, ali verujem da uz to idu i "krupnice". ![]() Vlado?
#7 |
Member
|
![]()
ma...meni se cini da imamo ponekog insajdera ovdje...
|
![]() |
![]() |
#8 |
Mason
|
![]()
Ako je neko slagao mene, izlagacu i ja vas...
Cuo sam sledecu pricu: -Grcke radio stanice, TV stanice i sl. moraju da koriste hmmm... nazovimo to kodiranim CD player-ima... PO zakonu moraju, kao sto je kod nas uvedena fiskalna kasa. CD playeri tog tipa citaju samo diskove na kojima se na unutrasnjoj ivici nalazi kod koji laser cita. Vezani su u mrezu. Cim se emituje pesma sa diska, centrala registruje emitovanje... Neznam da li je to istina, ali zvuci mi genijalno...
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
autorska prava | SumAnuT | Razno | 0 | 28-10-2009 11:10 PM |
Autorska *prava*?! Think again... | kravadinka | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 2 | 18-05-2009 11:10 PM |
AUtorska prava! | SILENttONE | Razno | 4 | 18-01-2009 10:16 PM |
Autorska prava | Arthur | Razno | 7 | 02-11-2007 09:05 AM |
autorska prava | dzordz | Razno | 20 | 21-03-2005 07:19 AM |