|
|||||||
| Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
VIP Member
|
Sve 5.
Quote:
Negde sam na Mreži natrčao na izjavu: "producent je čovek koji ima klijente". U svakoj sredini se do klijenata i saradnika dolazi na specifičan način, a taj način mora da se nauči kroz kontakte sa klijentima (i saradnicima). Ako ni zbog čega drugog, a ono zato što klijenti mahom ne završavaju škole za dizajn zvuka i muzičku produkciju, pa sa njima mora da se pronađe nekakav drugačiji način komunikacije. Socijalne veštine su podjednako važne kao i danonoćno čmaranje po Internetu, isprobavanje aparata i okretanje dugmića. Odrastanje se zapravo svodi samo na to da što bolje shvatiš kako stvari u tvom okruženju funkcionišu, pa da onda vidiš koje rizike si u stanju da prihvatiš, odnosno koje su posledice tvojih loših procena. I iznad svega učenje kako da PRIHVATIŠ POSLEDICE svojih loših procena. I sve to nema nikakve veze sa SOKOJ-em pošto cenim da bi i Heatman-a i sve ostale svečano bolelo uvo za SOKOJ i njihove tantijeme kad bi imali dovoljno para od klijenata u studiju, zarade od koncerata i sličnih stvari. Kao što je uostalom i bilo u ono "bolje" vreme. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 31-08-2012 at 04:47 PM. Reason: CAPS |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Administrator
|
Quote:
To je sve tacno (ja to sve sto si napisao podrzumjevam odavno, kao apriori)...valjda covjek "odraste" upravo kada shvati sve ovo gore sto si ti i napisao...jos jedna odlicna dopuna! Ja bih samo dodao jos jednom: sve zavisi od toga kakve si srece u zivotu, i kako ti se poklope "karte" . Cak i da si svjestan svega gore napisanog (a ja jesam, unazad veliki broj godina), to i dalje ne znaci da je uspjeh zagarantovan... Sve zavisi kako ti se zalomi .
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Sa druge strane - procitajte ovo : Domacica napisala knjigu, izdala sama kao download preko Amazona i POCEPALA SE OD PARA !!!! ?20M za 18 meseci !!!
|
|
|
|
#4 |
|
Administrator
|
Upravo si naveo odlican primjer onoga sto sam govorio oko resursa (napolju su daleko veci, te i vi mozete ocekivati da cete nesto "ucariti" ... zato nasi ljudi i idu u razvijene zemlje, da gastarbajtuju).
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Čovek može da radi bilo šta, bez obzira na to koje karte ima u rukama, a i ne mora. Samo mora da diše, jede, pije, sere, piša i spava. I da proba da se ne sekira ako njegovu najnoviju pesmu niko neće da plati. Onda može da proba da napravi pesmu koju neko HOĆE da plati, ili da proba recimo da se okuša u slikarstvu. Pozdrav, Vasa P.S. Da neko ne pomisli da sam kockar ili tako nešto - nisam pokeraš, kao što nisam ni slikar, pisac ili producent. Sve to pominjem onako... filozofski
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|