|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
LCD... ma probaj B2)))... nisam cuo bitnu razliku izmedju at4035(Topao, transparentan mic, cca450e) i njega+ima 3 paterna. naprotiv, zvuci mi cak da ima vise karaktera u pozitivnom smislu...
neke cond overe za cinele, 2x... male oktave ili sl.. Ako ides outboard, uradi samo jednu konverziju tamo vamo, serijski ili na vise kanala paralelno da smanjis gubitke u daad. Ne bi smelo biti vecih gubitaka kvalitete. Monitori? Dobar mix bez referentnih monitora ne ide, ja sam imao velika sranja sa ns10 (neobavestenost ![]() BTW.. citam tvoje postove duze, koje probleme sa zvukom imas? Ja radim sa deltom rack 1010, ranije sa teratec88, vs880 (jos uvek mi se dopada zvuk na njemu, radi neverovatno dobre mikseve), mozes dobiti gotovo sta hoces ako je svirka u redu, dobri instrumenti i efekti, dobri mikrofoni. Ako na gitari treba przenja, imas pedala, gaina na pojacalu pa udri... Bubnjeve i bass mozes komprimovati, sve zajedno mastiti... ostavi nesto jasno (cinele?) da ostane hifi ![]() Last edited by nikolaivanic; 15-10-2011 at 12:02 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
trenutno mi bolje rade (referentnije) neki stari hifi philips aktivni monitori Quote:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ma spomenuo si kako mu trebaju referentni zvučnici a onda popljuvao najreferentnije zvučnike svih vremena ![]() Što se tiče ovog miksanja bilo mi je smiješno što si napisao da "radi neverovatno dobre mikseve". ![]() Zazvučalo je ko "moja baka radi nevjerovatno dobru pitu od jabuka", hahaha ![]() ništa protiv VS 880 ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
jes pita bila dobra...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ako si ti prodao NS10 to znaci da ti soba nije dobra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
@Tomo
Ako bas insistiras da zadrzis FP10,RME ADI-2 bi sasvim korektno legao u tu pricu. http://www.rme-audio.de/en_products_adi_2.php Posto kazes da dosta koristis spoljni procesing,a vec imas par pristojnih preampa,ja bih se otarasio FP10 i razmislio o mozda Lynx Aurora 8. Sa time bi imao opciju 8xAD konvertora za usnimavanja a pri mixu mozes konfigurisati varijantu 2+6,recimo da dva kanala koristis za monitoring a 6 ti ostaje za external procesing.U cubase-u recimo napravis konfiguracije za 6 external FX-s i imas ih svih 6 u radu na insertima gde ti sta treba i 6 outboard sprava koristis istovremeno.... Edit:moja greska,ADI-2 nema SPDIF tako da otpada u kombinaciji sa FP-10.Pogledaj ima li sta od dvakanalnih opcija i kod http://www.blacklionaudio.com/content.php?p=29
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 16-10-2011 at 11:00 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
U opciji dvokanalnog AD/DA konvertora i ovo treba biti jako zanimljivo ali ne znam dali je izasao u prodaju:
http://www.lynxstudio.com/product_detail.asp?i=59
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
pa koliko vidim ADI-2 ima spdif in & out.
nego mene zanima da li kod konvertera se mogu koristiti istovremeno i spdif i XLR, AD i DA. zbog ?ema koje sam naveo za outboard procesiranje. budem čekirao i ostale preporuke. tenks! nikolaivanic, i?ao bih na konvertere, napisao sam već to, kao i ?to imam od opreme. sa BM6a sam prezadovoljan. dvojba mi je bila između mikrofona, preampova i konvertera i nakon par postova sam stavio odluku na konvertere... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Neke sugestije oko kupovanja mikrofon? | IleMacedonia | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 03-06-2010 05:06 PM |
Overclock-korak po korak! | alhoholicar | Computer Hardware | 12 | 12-10-2009 12:14 PM |
Kucni studio - Ideje i sugestije | Spofolica | Dizajn i konstrukcija studija | 97 | 23-06-2009 04:06 PM |
Sugestije za konfiguraciju | SubSonic | Computer Hardware | 7 | 22-02-2009 10:13 AM |
Kontroler HADES VMC-207, vase sugestije... | pulsar 2 | Computer Hardware | 3 | 18-12-2003 06:07 PM |