Quote:
Originally Posted by NLP
Statistički start za fine tuning je da imaš sweet spot poziciju oko 38% od prednjog zida kada slušaš... to je samo startna pozicija a fine tuning (micanje izvora zvuka/zučnika simetrično levo- desno te napred - nazad i micanje primaoca/slušatelja po dužini prostora tamo amo) če pokazati gdje je na uspostavljenu situaciju najbolja pozicija.
Moraš imati u vidu i akustička merenja i subjektivne utiske te kompromise zbog nepraktičnosti, osobnih preferenci... zna biti problematično... vidjet češ to je tek početak...
|
... dobro kažeš, problematično.

No nemam baš iskustva sa akustičnim mjerenjem pa bih volio da mi netko proba pojasnit koje je od dva gore prikazana mjerenja manje loše

... za početak pokušavam odlučiti o rasporedu studija opčenito. imam dvije situacije u kojima po slušanju imam najbolji zvuk u sobi, htio bi to usporedit i mjerenjem ali nisam stručan i ne znam što zaključiti iz grafova.
Kasnije bi po gore navedenoj metodi radio fine tuning , a absorbere sam počeo raditi ali namjeravam ih instalirati tak kad odlučim o poziciji zvučnika. Mjerenja sa njima sam radio tek toliko da vidim koliko utjecaja imaju na odziv (da li rade ).