|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Bravo cika Vaso! Meni i jeste interesantnija "filozofija" rada u takvom okruzenju, vise nego sam tehnicko-tehnoloski aspekat, mada je on neminovno prisutan... Ali ostaje cinjenica da nesto mora da se odsvira/otpeva - izvede i podrazumeva muzicare, a ne programere...!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 06-11-2010 at 04:28 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pre nekoliko decenija (u to "old school" doba) su preampi bili identifikovani zajedno sa mikserom u kom su se nalazili. Pa sad, da li snimao kroz Neve, MCI, SSL, D&R, Trident, Harrison, A&H - snimao si mikrofone kroz pretpojačala koja su se nevino zvala "Mic Input", pristajao si na njihova ograničenja i jurio zvuk pomerajući mikrofone, ?timujući bubanj (ja lično nisam, po?to ne umem i nemam ?ivaca za to), mrdajući potenciometre na pojačalu... Pre svega se obraćala pa?nja na izvođenje. Ako basista u prvom refrenu počne da ?uri - PUNCH IN, pa ga snima? dok ne odsvira kako treba. I CELA RAZLIKA je u tome. Nisi mogao da otera? basistu iz studija i od jednog refrena putem Elastique ili već nekog algoritma napenali? svaku notu na svoje mesto. Jbg, o tome se radi - BASISTA je "analogna" pojava, a ne BAS. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ovo je vec tema za sekciju koja bi eventualno nastala... ![]() Ja bih eto voleo, mislim da bi bilo interesantno...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 06-11-2010 at 07:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ja sam za
![]() Volim stvari koje kad se pokvare mogu popravit |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Jos jedan glas za
![]() -Traka,najbrzi nacin da se nesto usnimi kako treba jer u startu zvuci do jaja pa ne treba gomila plug inova koji se mincaju do besvesti.Svodi editovanje na minimum pa za greske u sviranju i pevanju budu okrivljeni oni koji su u stvari i krivi.Miksa se totalno brzo kada se prethodno nauci kako se to radi,naprimer kao ovaj: Groove3.Studio.Secrets.With.Krish.Sharma.TUTORiAL. DVD Saturacija i kompresija,neprevazidjene,barem za moj ukus. Automatizacija nepotrebna po meni,sama cinjenica da se na neku pesmu mozes vracati do besvesti i nesto po njoj cackati ponovo i ponovo je razmazila snimatelje a obezobrazila musterije. -Elektronske cevi moje omiljene igracke ![]() ![]() -Trafoi koji rade pojacanje ulaznog signala na skroz lud i nepredvidiv nacin pa se o tome moze pisati do besvesti a za to bi ipak bilo lepo da imamo sekciju , kao sto je Boki i predlozio.... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Synth za solo deonice (analogija) | darkstar | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 55 | 14-12-2009 02:23 PM |
ANALOGIJA-sve sto ste zeleli da znate na jednom mestu | LACKY | Pricaonica | 10 | 04-05-2008 03:39 AM |
Dobra Analogija | balthazaar | Razno | 38 | 19-10-2006 12:54 PM |
stara analogija! | dlukace | Computer Hardware | 4 | 19-03-2004 11:40 PM |