|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Neki usb mikrofon je jeftino riješenje....
![]()
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Eto vidis sta sam upravo zeleo da sprecim...! Necije pogresne tvrdnje postaju "nacin da se priblizi pocetniku"... Katastrofalno! Veruj da nemam nikakve lose namere, vec reagujem bas da ne bi dolazilo do ovoga... Prvo bih se slozio sa Ad Fines-om! U startu je bio u pravu! Da koristis mini liniju kao preamp?! Zao mi je sto je dalja prica presla preko ove uzasne cinjenice, mozda eto fali malo takta starijim forumasima da nekome ovakve stvari objasne,ali ovo je vrlo lose resenje i dakle to zaboravi! Kao kad bi drvoseca dosao sa skalpelom na posao! Ne moze da ga jebes... Znam da je kriza i sve, ali ovaj posao zahteva opremu, kao sto miner mora da ima exploziv da bi razneo brdo, moras i ti uloziti u svoju opremu,dakle minimalno se mora nabaviti zvucna karta ili interfejs da bi se moglo raditi. O tome imas gigabajte texta na ovom forumu i mozes potraziti i eventualno naci sta te interesuje,a ako ne nadjes - onda pitas... USB mikrofon,rece MD, moze biti simpaticno resenje,jer je svakako jeftinije od iznosa kartica+mikrofon. 140-tak € je recimo AT2020usb. To ce odlicno da zavrsi sve osnovne zadatke. Kartica + mikrofon jeste bolje resenje,dakako skuplje i za takve stvari bih ti preporucio recimo RODE M3 i recimo Maudio Fast track. Sve skupa je oko 200e i to je minimum zaista, ali je vrlo fino za pocetak, a Rode M3 ce ti ponuditi mogucnost sveopste upotrebljivosti u svako mogucoj situaciji i izboru da li vrste instrumenta ili vrste glasa i nacina pevanja. SM 57 je odlican mikrofon , ali zahteva relativno ozbiljan preamp da bi lepo radio i drugacije ce da zvuci ko qrac a lova bacena...! Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 27-03-2010 at 10:23 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Onu slicicu koju si okacio na pocetku zaboravi, to je mali elektret i to je vise ambijentalno ili samo za govor i to ces moci da imas za 200dinara (2?) u svakoj PC radnji to imaju. To nije resenje i to je pocetak problema!
Ono sto sam ti predlozio je usmereni kondenzator, ima razne opcije od lo-cut, preko "obaranja" mikrofona za -10 ili -20db na prekidacu (sto se koristi za snimanje veoma glasnih izvora zvuka), i to ce omoguciti zaista veoma mnogo slobode u eksploataciji,a to je veoma bitno za sticanje osnovnog iskustva vezanog za pricicu o zvuku. Poz'
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Molim ekspertno mi?ljenje | Techy Boy | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 09-02-2009 06:19 PM |
Va?e mi?ljenje o A. Auditionu 3 | choi | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 14-12-2008 05:38 PM |
studio oprema,mi?ljenje | didovzub | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 07-10-2008 12:42 AM |
mi?ljenje o mayi 44 usb | File | Computer Hardware | 0 | 23-03-2004 11:33 AM |